Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Guvernul Tudose n-are moarte sau Dragnea peste încă un secol

Cu 100 de ani în urmă, un grup mic, dar dur și disperat, de bandiți politici a pus stăpânire, într-o noapte, pe centrul de comandă al celei mai întinse țări din lume.

Tot niște bandiți politici, și tot într-o noapte, ca hoții!, au încercat să dea lovitura pentru a stăpâni pe deplin România: îngenuncherea Justiției.

Gărzile Roșii, la îndemnul lui Lenin, au ocupat Palatul de Iarnă, sediul guvernului din Petrograd, fără vărsare de sânge, întâmpinând o rezistență neglijabilă, nu prin lupte crâncene, cum povestea ulterior propaganda sovietică. Altceva s-a vărsat, deoarece revoluționarii au dat, în beciurile palatului țarilor, peste mii de sticle cu vin și tărie, pe care au avut nevoie de o săptămână ca să le biruie.

Fără vărsare de sânge au luat puterea și PSD-ALDE, o minoritate reprezentată de sub 20% dintre alegătorii români, profitând de rezistența zero opusă de cei 60% care n-au venit la vot.

Lenin și ai săi jucau la risc, aut Caesar, aut nihil, căci aveau cu toții dosare penale care îi puteau trimite oricând după gratii. Așa și Dragnea & Tăriceanu.

Regimul bolșevic a rezolvat-o scurt cu Justiția – e o burghezo-moșieră justiția asta, de azi o desființăm și o înlocuim cu dreptatea bolșevică. Adică, „fără a cere aprobarea nimănui, pentru orice canalie contrarevoluționară”, un glonț în ceafă. Ce-i drept, membrii guvernului Tudose ar scăpa de la moarte dacă li s-ar aplica criteriile lui Lenin: „În caz că vedeți un ins deștept, îmbrăcat cuviincios și vorbind bine rusește, împușcați-l pe loc, fiindcă sigur nu-i de-ai noștri”. Liviu și Călin se străduiesc de 10 luni s-o violeze pe zisa Justiția din toate pozițiile; încă n-au reușit, dar trag nădejde.

Bolșevismul era o religie, Lenin – Dumnezeul și Profetul ei. Aidoma Tatălui Ceresc, era destul ca El să deschidă gura și cuvântul se întrupa: dacă dă Tovarășul Lenin să plouă, plouă.

Nu altfel stau lucrurile cu Domnul Dragnea, după cum ne învață fosta mare preoteasă Rovana Plumb: „Dacă Domnul Dragnea spune că prețurile nu cresc, atunci ele nu cresc”. O altă martiră, a tezelor din decembrie ale lui Dragnea, id est programul de guvernare, lichida shahida Shhaideh lăcrimează și asudă din belșug ca în Coreea de Nord când rostește numele Domnului – Allah și Mahomed au rămas mici copii pe undeva.

În vreme ce Olguța Vasilescu-Krupskaia rămâne o vajnică gardiană a Revoluției mai mult sau mai puțin fiscale, s-a găsit și o Fania Kaplan, în persoana dnei Firea, care să-i înfigă cuțitul în spate marelui om.

Dl Grindeanu cântă încetișor: „Domnul Dragnia a dat, Domnul Dragnia a luat, Domnul Dragnia iar a dat, fie numele Domnului Dragnia binecuvântat”.

Iar subsemnatul îl văd limpede, peste încă un secol, în viitorul luminos, pe Domnul Dragnea într-o raclă de cleștar, pupată de membrii PSD.

Îți recomandăm

Dușmanul extern al Republicilor socialiste, capitaliștii Occidentului și cozile lor de topor, nu dormea pe vremea lui Lenin, nu doarme nici acum și se numește Soroș, multinaționale, ambasade (mai puțin, firește, cea a lui Putin), Bruselu.

Vladimir Ilici era inflexibil în ideea că salariații n-au conștiință revoluționară și sunt înclinați spre negocieri cu patronatul. De aceea e nevoie de bolșevici, să se bage nechemați între sindicate și patroni, acționând pentru lichidarea celor din urmă, ca să-i ducă apoi în foame și pe cei dintâi. Guvernul Tudose exact asta face cu trecerea contribuțiilor de la angajatori la angajați, pe care nu i-au cerut-o nici unii, nici ceilalți.

Avem însă, în zilele majorității PSD-ALDE-CCR, și ceva ce seamănă bine cu anticomunismul bolshevik, adică așa-numitele „Comisii pentru cercetarea activităților antiamericane”, dominate, în Congresul SUA, în anii `50, de senatorul, fără coadă, Joseph McCarthy. Acestea puteau chema la interogatoriu pe oricare cetățean american li se punea pata. Cu ajutorul Comisiei Dorneanu, cunoscută și sub numele de Curtea Constituțională a României, comisiile parlamentare, a Sufrageriei, a Porcului și Crimelor cu care avocata lui Dragnea a schimbat rezultatul prezidențialelor din 2009, pot chema, sub amenințarea acuzării penale, pe orice român să dea socoteală în legătură cu orice: „Ce știți că s-a întâmplat în sufrageria lui Oprea?”. „Nimic.”. „Păi, de ce nu știți nimic?”.

Acelora dintre dumneavoastră, stimați Republicani, care credeți cu obidă că stafia bolșevică bântuie doar pe la noi, mai am să vă dau o știre:

„Victims of Communism Memorial Foundation a întreprins un sondaj sociologic printre tinerii americani. 44% dintre millenials (adică generațiile crescute cu computere și telefoane mobile) au răspuns că vor să trăiască mai degrabă într-o societate socialistă (7% au spus comunistă) decât în capitalism. 20% dintre ei îl consideră pe I. V. Stalin un erou. Mai mult de un sfert cred asta despre Lenin și Kim Jong-un”.

De unde se vede că virusul roșu infectează, peste secol, și aifoanele cele mai smart.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult