Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

Guvernul Tudose n-are moarte sau Dragnea peste încă un secol

Cu 100 de ani în urmă, un grup mic, dar dur și disperat, de bandiți politici a pus stăpânire, într-o noapte, pe centrul de comandă al celei mai întinse țări din lume.

Tot niște bandiți politici, și tot într-o noapte, ca hoții!, au încercat să dea lovitura pentru a stăpâni pe deplin România: îngenuncherea Justiției.

Gărzile Roșii, la îndemnul lui Lenin, au ocupat Palatul de Iarnă, sediul guvernului din Petrograd, fără vărsare de sânge, întâmpinând o rezistență neglijabilă, nu prin lupte crâncene, cum povestea ulterior propaganda sovietică. Altceva s-a vărsat, deoarece revoluționarii au dat, în beciurile palatului țarilor, peste mii de sticle cu vin și tărie, pe care au avut nevoie de o săptămână ca să le biruie.

Fără vărsare de sânge au luat puterea și PSD-ALDE, o minoritate reprezentată de sub 20% dintre alegătorii români, profitând de rezistența zero opusă de cei 60% care n-au venit la vot.

Lenin și ai săi jucau la risc, aut Caesar, aut nihil, căci aveau cu toții dosare penale care îi puteau trimite oricând după gratii. Așa și Dragnea & Tăriceanu.

Regimul bolșevic a rezolvat-o scurt cu Justiția – e o burghezo-moșieră justiția asta, de azi o desființăm și o înlocuim cu dreptatea bolșevică. Adică, „fără a cere aprobarea nimănui, pentru orice canalie contrarevoluționară”, un glonț în ceafă. Ce-i drept, membrii guvernului Tudose ar scăpa de la moarte dacă li s-ar aplica criteriile lui Lenin: „În caz că vedeți un ins deștept, îmbrăcat cuviincios și vorbind bine rusește, împușcați-l pe loc, fiindcă sigur nu-i de-ai noștri”. Liviu și Călin se străduiesc de 10 luni s-o violeze pe zisa Justiția din toate pozițiile; încă n-au reușit, dar trag nădejde.

Bolșevismul era o religie, Lenin – Dumnezeul și Profetul ei. Aidoma Tatălui Ceresc, era destul ca El să deschidă gura și cuvântul se întrupa: dacă dă Tovarășul Lenin să plouă, plouă.

Nu altfel stau lucrurile cu Domnul Dragnea, după cum ne învață fosta mare preoteasă Rovana Plumb: „Dacă Domnul Dragnea spune că prețurile nu cresc, atunci ele nu cresc”. O altă martiră, a tezelor din decembrie ale lui Dragnea, id est programul de guvernare, lichida shahida Shhaideh lăcrimează și asudă din belșug ca în Coreea de Nord când rostește numele Domnului – Allah și Mahomed au rămas mici copii pe undeva.

În vreme ce Olguța Vasilescu-Krupskaia rămâne o vajnică gardiană a Revoluției mai mult sau mai puțin fiscale, s-a găsit și o Fania Kaplan, în persoana dnei Firea, care să-i înfigă cuțitul în spate marelui om.

Dl Grindeanu cântă încetișor: „Domnul Dragnia a dat, Domnul Dragnia a luat, Domnul Dragnia iar a dat, fie numele Domnului Dragnia binecuvântat”.

Iar subsemnatul îl văd limpede, peste încă un secol, în viitorul luminos, pe Domnul Dragnea într-o raclă de cleștar, pupată de membrii PSD.

Îți recomandăm

Dușmanul extern al Republicilor socialiste, capitaliștii Occidentului și cozile lor de topor, nu dormea pe vremea lui Lenin, nu doarme nici acum și se numește Soroș, multinaționale, ambasade (mai puțin, firește, cea a lui Putin), Bruselu.

Vladimir Ilici era inflexibil în ideea că salariații n-au conștiință revoluționară și sunt înclinați spre negocieri cu patronatul. De aceea e nevoie de bolșevici, să se bage nechemați între sindicate și patroni, acționând pentru lichidarea celor din urmă, ca să-i ducă apoi în foame și pe cei dintâi. Guvernul Tudose exact asta face cu trecerea contribuțiilor de la angajatori la angajați, pe care nu i-au cerut-o nici unii, nici ceilalți.

Avem însă, în zilele majorității PSD-ALDE-CCR, și ceva ce seamănă bine cu anticomunismul bolshevik, adică așa-numitele „Comisii pentru cercetarea activităților antiamericane”, dominate, în Congresul SUA, în anii `50, de senatorul, fără coadă, Joseph McCarthy. Acestea puteau chema la interogatoriu pe oricare cetățean american li se punea pata. Cu ajutorul Comisiei Dorneanu, cunoscută și sub numele de Curtea Constituțională a României, comisiile parlamentare, a Sufrageriei, a Porcului și Crimelor cu care avocata lui Dragnea a schimbat rezultatul prezidențialelor din 2009, pot chema, sub amenințarea acuzării penale, pe orice român să dea socoteală în legătură cu orice: „Ce știți că s-a întâmplat în sufrageria lui Oprea?”. „Nimic.”. „Păi, de ce nu știți nimic?”.

Acelora dintre dumneavoastră, stimați Republicani, care credeți cu obidă că stafia bolșevică bântuie doar pe la noi, mai am să vă dau o știre:

„Victims of Communism Memorial Foundation a întreprins un sondaj sociologic printre tinerii americani. 44% dintre millenials (adică generațiile crescute cu computere și telefoane mobile) au răspuns că vor să trăiască mai degrabă într-o societate socialistă (7% au spus comunistă) decât în capitalism. 20% dintre ei îl consideră pe I. V. Stalin un erou. Mai mult de un sfert cred asta despre Lenin și Kim Jong-un”.

De unde se vede că virusul roșu infectează, peste secol, și aifoanele cele mai smart.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cam trasa de par paralela,acel grup de banditi de acum 100 de ani au influentat viata oamenilor pe jumatate din planeta,bine inteler ca in rau,pe cata vreme aceste gunoaie politice din spatiul carpato-daqmboviteano-pontic si-au pregatit iesirea de la guvernare,de aceea au fortat adoptarea acestei modificari fiscale pe care nimeni nu a ceruto si nimeni nu e de acord cu ea.Vor urla,vor tipa,pe la latrinele tv (a 3,rom.tv.)ca nu au fost lasati sa guverneze bla,bla,bla,ambasade soros,etc si vor parasi corabia ca sobolanii care presimt din timp iminenta dezastrului pe care ei l-au provocat.Bine inteles ca mari mahari di elita psd.vor migra prin paradisuri exotice pe unde si-au aranjat ploile din timp in vreme ce esalonul 2 din psd vor ramane sa adune oalele sparte.
  • Like 0
 • Cri check icon
  Articolul d-lui CTP se vrea o critica acida la adresa PSD si a sefului Dragnea, care Dragnea a devenit marota obsedanta nu doar a DNA, ci si a multor oameni de presa, cu CTP printre ei.
  Dragnea este fara indoiala un personaj profund antipatic, insa acest lucru nu justifica condamnarea sa aberanta pentru organizarea referendumului perfect legitim de demitere a Basescului, nici nu acopera dezvaluirile despre furtul abominabil al voturilor cetatenilor la scrutinul pentru re-alegerea Basescului.
  Dosarele "in cascada" intocmite de procurori in incercarea lor de a reusi arestarea lui Dragnea sunt atat de lipsite de consistenta incat nici chiar procurorii nu indraznesc deocamdata sa se prezinte cu ele in fatza judecatorilor, mai ales dupa ultima lor "chifla" cu asa-zisele afaceri din Brazilia. Despre banii publici irositi de DNA cu "cercetarile" din Brazilia, desigur ca dl. CTP nu ne spune nimic.
  Nici dl. CTP si din pacate nici Parchetul nu se intreaba de unde a adunat Dragnea, bugetar toata viata lui, averea pe care o poseda. Ca si in cazul lui Nastase, un alt bugetar putred de bogat, justitia a administrat sanctiuni penale pentru acuzatii ridicole, precum, in cazul Nastase, pixurile si sepcile din campania electorala a PSD; nimeni nu s-a atins de averile uriase ale celor doi bugetari.
  Dl. CTP si-a asumat rolul de prim solist in corul bocitoarelor care se dau de ceasul mortii pentru "independenta" justitiei, adica pentru prezervarea puterii absolute a procurorilor in detrimentul cetatenilor si pentru scutirea acestora de orice raspundere penala in caz de abuz sau de eroare judiciara.
  Nu-mi dau seama de cat de bolsevic este un politician mediocru precum Dragnea, dar cu siguranta dl. CTP a fost un mare fan al puterii totalitare a Statului - articolele sale din "Adevarul" anilor '90 stau marturie; iar "convertitii", ne arata istoria, sunt cei mai fanatici, indiferent de domeniul in care vor sa-si demonstreze convertirea...

  • Like 0
 • Foarte bună comparația cu 7 noiembrie! Ați scris bolshevik și în engleză. Știți ce m-am gândit să vă rog...mai văzându-vă și auzindu-vă? Că ați putea face un curs de contra-manipulare de-a-dreptul; eu iau notă de cele spuse de dvs, oricum, le strâng. Pentru că este adevărat; după ce vom fi fost vaccinați,vom fi ajuns până la clanța ușii și ne vom fi obișnuit să ținem lingura drept, înainte de multe altele, ar fi trebuit să învățăm cum să ne ferim să fim duși de nas, batjocoriți, sau nimiciți de-a-dreptul...
  • Like 1
 • Cel mai bun articol al dl. CTP de anul acesta. Ma bucur sa vad ca celebreaza 100 de ani de la Revolutia Bolsevica cum se cuvine. PS Oare de ce avem atatea comemorari a unor evenimente nefericite, dezastroase, macabre din istoria lumii, organizate la nivel statal sau mondial (de la genocidul evreilor sau armenilor pana la 09.11 ) iar 100 de ani de la cauza principala care a ucis mai multi oameni la nivel global decat probabil se nascusera pana la acea blestemata zi de toamna (ca-i octombrie ca-i noiembrie), NU???
  • Like 1
 • Mare dreptate areCT.Popescu
  • Like 2
 • Întrebarea zilei de 8 Nov. 2017.

  Care e prețul tocmirii lui Mihai Tudose de către tandemul Dragnea-Tăriceanu pentru ca acesta să-și asume rolul de kamikaze la adoptarea noului cod fiscal ?
  • Like 1
 • Sunt foarte batran .Am fost bombardat de americani si de nemti,am asistat ca infantil la demonstratia in fata palatului regal impotriva guvernului Radescu mai tarziu Groza,am urmarit in presa si la radio Budapesta revolutia din 1956,am vazut la tv vestita cuvantare a lui Ceausescu pentru sprijinirea guvernului Dubcek,etc.
  Dupa atata traire "live" as fi mai prudent cu epitetele pentru oricare eveniment istoric..Pot doar sa spun "cu cine as vota"...As vota cum cred ca ar vota CTP.
  Istoria se scrie de supravietuitorii suporteri...
  • Like 6
 • Sa presupunem ca traim in raiul socialistilor: toti castigam la fel, locum in acelasi tip de apart, conducem acelasi tip de masina etc. .. Ce ne facem daca nevasta vecinului e mult prea frumoasa si la noi, ceilalti barbati din bloc, nu se uita nici dracu.. Ne simtim cam discriminati, nu.. Atunci rugam Partidul sa dea o lege ca orice barbat sa poata avea orice alta femeie oricand pofteste, si vice-versa. Dar daca il aud pe unul cantand frumos? Ma frustrez si rog Partidul sa dea o lege sa mutileze corzile vocale astfel incat fiecare sa aiba acelasi tip de voce. Si exemplele pot continua... Tot ce le-as dori che-guevaristilor astora cu iPhone e un azil politico-economic in Coreea de Nord sau Venezuela. Ca doar sunt persecutati de capitalisti. Astia din PSD sunt de stanga ca-si conduc Mertanele cu stanga, probabil. Cand o sa-i vad impingand la o Lada sau mergand cu tramvaiul 41, atunci o sa incep sa-i cred ca mor de grija sarmanilor.
  • Like 0
  • @ Neacsu Laurentiu
   Asta cu mutilarea corzilor vocale imi aduce aminte de un fapt real foare asemanator in China lui Mao. Pe vremea maoismului era un pianist chinez (al carui nume imi scapa) foarte talentat dar care se incapatana sa intepreteze piese "occidentale burghezo-mosieresti" cum ar fi Mozart, Beethoven s.a. Ei bine, intr-un final din ordinul Partidului i-au taiat mainile. Asa ca dupa aia toti cantau la fel la pian.
   • Like 0
 • Aşa cum am mai scris şi cu altă ocazie, nu mă miră că mileneţii îl venerează pe Lenin, fiindcă sunt destui care-l venerează şi pe Che Guevarra, un tip aflat pe aceeaşi treaptă cu Lenin şi Stalin. Atât doar că n-a avut timp să se desfăşoare plenar, ca sosiile sale sovietice.

  Iarăşi nu înţeleg de ce ziariştii de bine, precum autorul articolului, reuniţi într-un cor al bocitoarelor, refuză să vadă impotenţa opoziţiei şi dau vina pe "rezistența zero opusă de cei 60% care n-au venit la vot". De unde ştiţi că, dacă ar fi venit la vot, mulţi dintre ei n-ar fi pus ştampila pe PSD? Ce alternativă ar fi avut să voteze atceva? PN-DL, un partid struţocămilă, cu o campanie jenantă şi program zero, care s-a unit cu cei pe care, cu un an în urmă, făceau eforturi să-i dea jos (şi ghci cu cine erau alţiaţi: cu PSD!!!)? USR, ieşit din spuma mării, ca Afrodita, şi habar n-are pe ce lume se află (pe ăştia i-am votat, ca un tâmpit ce sunt)? PMP, aflat sub înţeleapta oblăduire a "Marelui Cârmaci", care dă mâna pe sub masă cu PSD-ALDE întru dărâmarea Justiţiei? Cu cine?!!!

  Şi întreb bocitoarele: dacă luna viitoare ar fi alegeri anticipate şi camarila PSD-ALDE ar pica, pe cine m-aţi sfătui să votez de la opoziţie? Nu de alta, dar după aia iar o să plângeţi cu lacrimi de sânge, ca Mioriţa, că 60% dintre cetăţeni au tras chiulul.

  Corul bocitoarelor ar fi cazul să se oprească din plâns, să ia de guler ce-a mai rămas din opoziţie şi s-o scuture bine, poate s-o trezi şi s-o dezmetici. Şi, a propos, bucuraţi-vă că n-au venit cei 60% să voteze. Pentru că altfel, PSD ar fi avut şi legitimitate! Abia atunci am fi văzut cu toţii ce este acela un dezastru!
  • Like 2
  • @ Dragoş Anghelache
   Anon check icon
   Da, cu USR. Asa iesiti din spuma marii sunt mai putin borfasi decat PSD & co., tot e ceva. Votati cu raul cel mai mic sau implicati-va direct, a nu vota in situatia de fata e o prostie.
   • Like 5
  • @ Dragoş Anghelache
   Gion check icon
   Fiindca un om NORMAL la cap si cu o vaga urma de bunt simt nu ar vota partidul care devalizeaza tara din 1990 incoace?
   • Like 3
  • @ Gion
   @Anton&Gion

   M-am săturat să votez pe cineva ca să nu iasă altcineva. După 30 de ani de democraţie originală, am preteţia să pot vota pe cineva care SĂ FACĂ ceva.

   Aşadar, opoziţia ar trebui să iasă din starea de cerşetor de voturi şi să vină cu o alternativă credibilă. Ceea ce, până acum nu s-a întâmplat. Fără o astfel de alternativă, PSD va profita la nesfârşit de starea "Lasă că ne dă" a poporului român. Dar aşa se întâmplă când votanţii tăi vor mai mult de o găleată roşie, un kil de făină şi pensie socială pentru zero ani de muncă.

   Cineva care, la un momnet dat, a făcut ceva a fost Cioloş. Dar pe cât de bun "tehnocrat" s-a dovedit a fi, pe atât de slab politician a fost (este). A bramburit-o că nici el nu mai ştia ce voia.

   Deci, concluzie: nu vă bazaţi că toţi cei 60% care n-au ieşit la vot, ar fi mers automat cu opoziţia. Măcar de-ar fi o lecţie pentru alegerile viitoare... ceea ce mă foaaarte îndoiesc.
   __________________
   P.S.
   USR a reuşit, până la urmă, să intre-n Parlament? Că nu prea i-am văzut. Erau la un moment dat unii care agitau nişte pancarte, dar cred că veniseră din stradă...
   • Like 2
  • @ Dragoş Anghelache
   Gion check icon
   Nu a zis nimeni ca aia 60% ar fi votat opozitia dar las ca acum o sa vada ei ce bine e ca i-a durut la banana de vot sau ca , citez, "M-am săturat să votez pe cineva ca să nu iasă altcineva." Am mari dubii ca v-ati saturat dar acum sigur o sa fim toti satui de binele ce va sa vie!
   • Like 2
  • @ Dragoş Anghelache
   Cancerul Romaniei in anul de gratie 2017 este PSD! Indiferent de ce s-a intimplat in trecut cu alte partide nici unul nu incearca sa naruie Justitia ca s-o domine si s-o transforme in prostituata lor. Nici un alt partid nu practica la nivel de sport national nepotismul, promovarea imposturii, a incompetentei si a ignorantei. Nici un alt partid nu foloseste nici pe departe la nivelul lor minciuna si manipularea ca metoda principala de propaganda. Nici un alt partid nu a procedat la o asemenea epurare la toate nivelele de administratie introducindu-si oamenii lro fara nici un fel de criteriu al competentei. Nici un alt partid nu face promisiuni nesabuite doar in dorinta de a cistiga votul credulilor ca apoi sa bulverseze fiscalitatea si economia ca sa le poata indeplini formal, pe hirtie, pt ca in realitate e imposibil. Sa continui? Cred ca ai priceput deja ca este o datorie a fiecarui cetatean cu drept de vot sa voteze ORICE ALTCEVA decit PSD si ALDE! Orict de rau ar suna asta e incomparabil mai bine decit ce se intimpla acum!
   • Like 4
  • @ Dragoş Anghelache
   Anon check icon
   Da, USR are 8% din cate stiu. Si eu vreau pe cineva care sa faca ceva. Si eu as vrea sa se schimbe maine lucrurile si sa putem alege niste oameni eficienti care chiar stiu ce fac. Pana una-alta lucram cu ce avem. USR are potential. Si Ciolos are potential. Nu e mult, dar e ceva, macar mai bun ca PSD. Cat despre cei 60% habar nu am cum ar fi votat, dar as prefera sa stiu. Macar am avea o imagine mai clara.
   • Like 6
  • @ Adrian Bertea-Toth
   Corect! Aşa s-a întâmplat în '96: am ales pe oricine, mai puţin PSDR, şi aşa a ieşit Convenţia (Brambureala) Democrată.

   După patru ani de brambureală (că aia n-a fost guvernare), PSDR a revenit în forţă, votat masiv. PNL a reuşit să supravieţuiască, dar PNŢ-CD s-a dus la fund. Este atât de diluat în politica românească, încât nu mai iese nici măcar la analize. PNL nu este departe... n-au învăţat nimic, fac aceleaşi greşeli. Partidele din opoziţie, în loc să facă front comun, îşi duc propriile bătălii, sau dau mâna cu PSD.

   Asta este opoziţia pentru care-i vreţi ieşiţi la vot pe cei 60%. Ei sunt nesimţiţii lui Liiceanu! Pe cine şi pentru ce să voteze?!
   • Like 2
  • @ Dragoş Anghelache
   Anon check icon
   Pentru ce? Asta e simplu: scoaterea Romaniei din rahat. Pe cine? Iata o idee: pe ei insisi. Ar putea porni un partid/partide, ar putea avea o initiativa. Refuzul votului inteleg de la mai multi din jurul meu ca e privit ca o forma de protest: nici unii nu sunt suficient de buni, atunci nu votez cu nimeni. Pare a se vrea un fel de boicot al votului.
   Un lucru insa ma face curios: care se vrea a fi finalitatea? Sa nu iasa nimeni la vot si (in)actiunea asta sa fie privita ca un protest real? Daca asta e planul nu e unul bun: totdeauna va exista o masa de votanti PSD, macar ca vor fi doar membrii de partid si rudele/asociatii/santajatii/etc. aferenti.
   Daca nici nu iesiti la vot si nici nu aveti un alt fel de initiativa, vi se pare corect sa va plangeti?
   • Like 0
  • @ Anon
   Noi, tot timpul, am avut de ales numai din sfera răului. Uneori am crezut că votam cu "răul cel mi mic" care s-a dovedit că, de fapt, este unul dintre răii cei mari. Nu avem,in poporul ăsta eterogen, niste "elemente" de bine? Înseamnă că occidentul are dreptate atunci când ne caracterizează așa cum ne caracterizează. Excepțiile sunt infime ca număr.
   • Like 0
  • @ Dragoş Anghelache
   Nenorocirea constă in faptul că este permisă migrația de la un partid la altul. Macar de ar fi o selecție riguroasă. Prin migrație, pesedeul in special, intoxică partidele care ar constitui o alternativă. USR cu ai săi tehnocrați a încercat să facă ceva,dar a fost sabotat de hoții din celelalte partide și nici nu a avut timpul necesar pentru a definitiva reforme, in bine. Au venit numai după un an borfașii dragnea si tariceanu cu haitele lor de hiene și au repus lucrurile in starea lor de dinainte. Ba, acum prin legile pe care le emit, duc distrugerea pe culmi înalte.
   • Like 2
  • @ Zugravu Mircea
   Corect! Dacă aţi observat, niciun partid care s-a aflat la putere nu s-a străduit să oprească fenomenul, dimpotrivă. De ce? Pentru că tuturora le convine.
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Anon check icon
   "Nu avem,in poporul ăsta eterogen, niste "elemente" de bine?"- buna intrebare. Avem oameni cu o coloana vertebrala mai solida decat a celor care sunt acum la putere. Oameni mai corecti si mai capabili. Asta e un element de bine. In acelasi timp, aceiasi oameni nu par dispusi sa se implice si sa chiar faca ceva, multi dintre ei. Asta e un element de rau. Lucrurile nu prea sunt colorate in alb sau negru, mai mult nuante de gri.
   • Like 0
  • @ Anon
   Nu aș zice că nu doresc implicarea. Mai degrabă sunt împiedicați, denigrați, desființați de către "elita politicii românești" formata din inculți, semianalfabeți, cu doctorate, hoți si trădători și vânzători de țară. Vezi cazul A. Pleșu, parte dintre tehnocrați, Patapievici, Cartarescu si multi alții care au încercat cate ceva dar care au fost compromiși si minimalizați. Iar plebea a "pus botul".
   • Like 0
  • @ Zugravu Mircea
   Anon check icon
   Da, nu e usor sa intri in hora cu astia. Au clica lor si o sa lupte cu ghearele si cu dintii sa mentina status quo-ul. Daca nu facem decat sa ne plangem nu putem sa ne asteptam sa se schimbe ceva. Cu toate greutatile USB (acum USR) s-a pus totusi pe picioare. E greu, dar se poate.
   • Like 0
 • Sondajul ala american nu dovedeste decat ca tinerii americani mai degraba stiu sa rooteze un mobil sau sa-ti cracuiasca Windows 10 decat sa stie sa arate pe harta Coreea de Nord. Sau chiar Romania. Numai oamenii neinformati sau aia care o duc prost pot sa aprecieze comunismul sau vreo dictatura ca fiind benefica. Pentru ca aia nu-si dau seama ce compara. Asa cum exista si la noi oameni care-l regreta pe nea Nicu.
  • Like 0


Îți recomandăm

Adrian Despot

Un artist care urcă pe scenă nu ar trebui să-i mulțumească niciodată „domnului primar” sau altui politician. „Eu mulțumesc publicului”, spune Adrian Despot, solistul trupei Vița de Vie. (Credit foto: Vlad Bâscă)

Citește mai mult