Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Guvernul Tudose n-are moarte sau Dragnea peste încă un secol

Cu 100 de ani în urmă, un grup mic, dar dur și disperat, de bandiți politici a pus stăpânire, într-o noapte, pe centrul de comandă al celei mai întinse țări din lume.

Tot niște bandiți politici, și tot într-o noapte, ca hoții!, au încercat să dea lovitura pentru a stăpâni pe deplin România: îngenuncherea Justiției.

Gărzile Roșii, la îndemnul lui Lenin, au ocupat Palatul de Iarnă, sediul guvernului din Petrograd, fără vărsare de sânge, întâmpinând o rezistență neglijabilă, nu prin lupte crâncene, cum povestea ulterior propaganda sovietică. Altceva s-a vărsat, deoarece revoluționarii au dat, în beciurile palatului țarilor, peste mii de sticle cu vin și tărie, pe care au avut nevoie de o săptămână ca să le biruie.

Fără vărsare de sânge au luat puterea și PSD-ALDE, o minoritate reprezentată de sub 20% dintre alegătorii români, profitând de rezistența zero opusă de cei 60% care n-au venit la vot.

Lenin și ai săi jucau la risc, aut Caesar, aut nihil, căci aveau cu toții dosare penale care îi puteau trimite oricând după gratii. Așa și Dragnea & Tăriceanu.

Regimul bolșevic a rezolvat-o scurt cu Justiția – e o burghezo-moșieră justiția asta, de azi o desființăm și o înlocuim cu dreptatea bolșevică. Adică, „fără a cere aprobarea nimănui, pentru orice canalie contrarevoluționară”, un glonț în ceafă. Ce-i drept, membrii guvernului Tudose ar scăpa de la moarte dacă li s-ar aplica criteriile lui Lenin: „În caz că vedeți un ins deștept, îmbrăcat cuviincios și vorbind bine rusește, împușcați-l pe loc, fiindcă sigur nu-i de-ai noștri”. Liviu și Călin se străduiesc de 10 luni s-o violeze pe zisa Justiția din toate pozițiile; încă n-au reușit, dar trag nădejde.

Bolșevismul era o religie, Lenin – Dumnezeul și Profetul ei. Aidoma Tatălui Ceresc, era destul ca El să deschidă gura și cuvântul se întrupa: dacă dă Tovarășul Lenin să plouă, plouă.

Nu altfel stau lucrurile cu Domnul Dragnea, după cum ne învață fosta mare preoteasă Rovana Plumb: „Dacă Domnul Dragnea spune că prețurile nu cresc, atunci ele nu cresc”. O altă martiră, a tezelor din decembrie ale lui Dragnea, id est programul de guvernare, lichida shahida Shhaideh lăcrimează și asudă din belșug ca în Coreea de Nord când rostește numele Domnului – Allah și Mahomed au rămas mici copii pe undeva.

În vreme ce Olguța Vasilescu-Krupskaia rămâne o vajnică gardiană a Revoluției mai mult sau mai puțin fiscale, s-a găsit și o Fania Kaplan, în persoana dnei Firea, care să-i înfigă cuțitul în spate marelui om.

Dl Grindeanu cântă încetișor: „Domnul Dragnia a dat, Domnul Dragnia a luat, Domnul Dragnia iar a dat, fie numele Domnului Dragnia binecuvântat”.

Iar subsemnatul îl văd limpede, peste încă un secol, în viitorul luminos, pe Domnul Dragnea într-o raclă de cleștar, pupată de membrii PSD.

Îți recomandăm

Dușmanul extern al Republicilor socialiste, capitaliștii Occidentului și cozile lor de topor, nu dormea pe vremea lui Lenin, nu doarme nici acum și se numește Soroș, multinaționale, ambasade (mai puțin, firește, cea a lui Putin), Bruselu.

Vladimir Ilici era inflexibil în ideea că salariații n-au conștiință revoluționară și sunt înclinați spre negocieri cu patronatul. De aceea e nevoie de bolșevici, să se bage nechemați între sindicate și patroni, acționând pentru lichidarea celor din urmă, ca să-i ducă apoi în foame și pe cei dintâi. Guvernul Tudose exact asta face cu trecerea contribuțiilor de la angajatori la angajați, pe care nu i-au cerut-o nici unii, nici ceilalți.

Avem însă, în zilele majorității PSD-ALDE-CCR, și ceva ce seamănă bine cu anticomunismul bolshevik, adică așa-numitele „Comisii pentru cercetarea activităților antiamericane”, dominate, în Congresul SUA, în anii `50, de senatorul, fără coadă, Joseph McCarthy. Acestea puteau chema la interogatoriu pe oricare cetățean american li se punea pata. Cu ajutorul Comisiei Dorneanu, cunoscută și sub numele de Curtea Constituțională a României, comisiile parlamentare, a Sufrageriei, a Porcului și Crimelor cu care avocata lui Dragnea a schimbat rezultatul prezidențialelor din 2009, pot chema, sub amenințarea acuzării penale, pe orice român să dea socoteală în legătură cu orice: „Ce știți că s-a întâmplat în sufrageria lui Oprea?”. „Nimic.”. „Păi, de ce nu știți nimic?”.

Acelora dintre dumneavoastră, stimați Republicani, care credeți cu obidă că stafia bolșevică bântuie doar pe la noi, mai am să vă dau o știre:

„Victims of Communism Memorial Foundation a întreprins un sondaj sociologic printre tinerii americani. 44% dintre millenials (adică generațiile crescute cu computere și telefoane mobile) au răspuns că vor să trăiască mai degrabă într-o societate socialistă (7% au spus comunistă) decât în capitalism. 20% dintre ei îl consideră pe I. V. Stalin un erou. Mai mult de un sfert cred asta despre Lenin și Kim Jong-un”.

De unde se vede că virusul roșu infectează, peste secol, și aifoanele cele mai smart.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult