Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Ministrul Sorina Pintea: „Ne-am autosesizat după suspiciunile familiei”. Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă la Ambulanță după decesul lui Ilie Balaci

Ilie Balaci - FB

(Foto: Facebook/Ilie Balaci)

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat că a trimis o echipă de specialiști la Ambulanța Craiova pentru a verifica modul în care s-a intervenit în cazul lui Ilie Balaci, al cărui deces a survenit duminică dimineață. 

„Ne-am autoseziat după suspiciunile familiei pe care le-am aflat din presă”, a declarat Sorina Pintea la Digi24.

Ministrul a spus că în cadrul anchetei care a fost declanșată va fi verificat „modul în care a fost preluat pacientul de la dispecerat până la declararea decesului”, dar și „modul în care i s-a prescris o medicație și există suspiciunea că n-ar fi medicația corectă”.

„Domnul Ilie Balaci este un erou național și era datoria noastră să facem acest lucru”, a adăugat ministrul și a estimat că în două zile se va stabili dacă au fost respectate toate procedurile și protocoalele.

Fostul mare fotbalist de la Universitatea Craiova, Ilie Balaci, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 62 de ani. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Roxana B check icon
  In urma rez autopsiei se pare ca a fost ceva mult mai grav decit o supradoza de anestezie.E de presupus ca in timpul operatiei a fost "agatata", o artera, care a singerat incet dar constant.Lipsa de urmarire postoperatorie la intervale scurte de timp este un alt factor.
  Si poate cel mai important
  • Like 0
 • Pai bine mai nenorocitilor,in cazul oamenilor lasati de ambulante in strada cand va sesizati? Cand mor oameni in spitale din cauza unor infectii, din cauza incompetentei si ignorantei, cand va sesizati? Si putem continua....
  • Like 0
 • Roxana B check icon
  De ce nu s-au autosesizat in cazul copilului care a murit la Sanador?Unde sigur a fost vorba de o supradoza de anestezic.Si probabil ca nu s-au facut teste preoperatorii, in caz ca acest copil ar fi suferit de vreo boala care ar fi fost agravata prin anestezie cu o doza mai mare decit necesara.
  De ce se face ancheta penala in cazul lui Ilie Balaci? Cu tot respectul fatza de fostul jucator, omul avea 62 de ani si fuma 3 pachete de tigari pe zi de la 18 ani, chiar si inainte si dupa meci.Si cine stie ce alte riscuri pentru boala cardiovasculara avea? Omul moare de infarct si fara sa fumeze, vezi Catalin Haldan samd, dar cind este cunoscut ca Balaci avea asemenea antecedente, de ce nu se accepta realitatea, ca omul poate muri de infarct?Doar pt ca a fost Ilie Balaci si familia are suspiciuni?Eu zic tocmai, ca in cazul lui n-ar fi trebuit sa fie nici o suspiciune.
  Asa se moare dintr-un infarct masiv.Fie ca ai 25 sau 60 de ani.
  Lumea nu poate accepta ca orice om moare si nu depinde de el momentul cind ii e dat sa moara.Iar in cazul lui Balaci cauza era evidenta.
  Dar asa mai fac televiziunile rating.
  Iar comparatia cu situatia lui Cotabita este neavenita.Cotabita a avut o bafta formidabila, in termeni ....laici......
  • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult