Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Miroslav Majoros, CEO Telekom: România este pe ultimul loc din UE la folosirea tehnologiei digitale în business

Noul CEO al Telekom România, Miroslav Majoros, crede că în România există o situație paradoxală. Pe de-o parte, aici există servicii digitale de foarte bună calitate. 

Pe de alta, România este pe ultimul loc din Uniunea Europeană în ceea ce privește integrarea serviciilor digitale în business, în special în cazul firmelor mici și mijlocii.

„România este ultima țară din Europa, în ceea ce privește folosire a internetului în business. Vă puteți imagina? Aveți infrastructură de fibră optică aproape oriunde în această țară, toate business-urile pot fi conectate la internet la prețuri foarte bune. Cred că aceasta este o mare oportunitate pentru toată lumea”, a spus Miroslav Majoros în cadrul primei sale conferințe de presă din România. 

Acesta a adăugat că vrea să folosească această oportunitate pentru a vinde servicii digitale firmelor mici și medii, precum și micilor antreprenori. 

Telekom România a planificat pentru 2016 investiții de 180 de milioane de euro, cea mai mare parte din acești bani urmând să fie direcționată spre dezvoltarea și extinderea rețelelor, atât pentru tehnologiile fixe cât și pentru cele mobile. Totodată, compania își va extinde cu 30% acoperirea rețelei bazate pe fibră optică, vrând să ajungă la două milioane de gospodării până la sfârșitul anului.

Potrivit lui Majoros, piața de telecom din România este extrem de competitivă. „E o piață cu adevărat competitivă, trebuie să găsești calea potrivită pentru a investi și calea potrivită pentru a face management. Clienții sunt exigenți, au foarte multe variante, la prețuri foarte bune”, a spus el. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Poate domnul CEO.... să exemplifice CONCRET cum nu folosesc firmele micici tehnologii IT.Stilul vag denotă un marketing mascat pro serviciile telekom,mai mult decât este necesar.Mai precis micile firme fac economii stricte,normale dealtfel,în a folosii servicii IT,nu sunt dispuse să arunce banii pe fițe numai ca domnii de la Telekom să facă punga mare.E un stil clasic folosit în România de a face marketing prin denaturare,vezi doamne ce proști sunt români că nu îi îmbogățesc pe alții dănd banii pe prostioare,fițe sau lucruri nenecesare.Ceva în genul în care de ce o covrigărie cu 5 angajați nu dispune de câte un calculator,smart,tabletă,imprimantă sofisticată, de fiecare angajat cu toate aplicațiile posibile în funcțiune(cele contra cost desigur) inclusiv cele mai scumpe abonamente la Telekom,inclusiv roaming non stop activ,chiar dacă nu au nevoie și timp să le folosească?Te apucă greața.
  • Like 0
 • CEO telekom ar putea sa verifice ce servicii proste de internet ofera in Pipera . Platim factura la timp si calitatea internetului este sub orice critica desi am facut numeroase sesizari... Raspunsul Telekom a fost ca infrastructura nu permite mai mult. Poate se gandesc sa instaleze fibra optica daca tot platim facturile...
  • Like 0
 • Raul check icon
  Pai daca nu ne duce mintea, ca popor, ce sa facem? Mergem pe principiul "daca asa am apucat, asa facem". Mergem in continuare cu dosarul plin de hartii de colo-colo, mai pierdem 3 luni cu un aviz, cu o stampila, cu o hartoaga...
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult