Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Moment încărcat de emoție la UNTOLD. „Dedic această piesă unei fete speciale, Alexandra și tuturor copiilor dispăruți ai României. Nu vă vom uita, oriunde v-ați afla"

Alexandra Măceșanu, comemorată la UNTOLD

Zeci de mii de tineri prezenți pe Cluj Arena, în a treia seară a festivalului UNTOLD, și-au aprins luminile telefoanelor pentru a o comemora pe Alexandra Măceșanu (sursă captură foto: Facebook Rareș Năstase).

Pe scenă evolua DJ-ul olandez Don Diablo, care le-a adus aminte spectatorilor de copiii dispăruți „Dedic această piesă unei fete speciale, numele ei este Alexandra, și tuturor copiilor dispăruți ai României. Nu vă vom uita, oriunde v-ați afla". 

Pe toată durata piesei, DJ Don Diablo a proiectat pe ecranele principale ale scenei fotografii cu Alexandra, în timp ce flutura drapelul României.  

DIICOT a informat, sâmbătă, că din analizele de laborator ale probelor efectuate până acum în cazul de la Caracal a rezultat profilul genetic al unei singure persoane- Alexandra Mihaela Măceşanu, concluzie despre care instituția spune că este fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor fetei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult