Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Nătângii la poarta stângii

Cristian Tudor Popescu-

Cu prețul unei considerabile solicitări a creierului gros și a celui subțire, Iohannis și Cîțu au reușit să trimită PNL, din poziția de principal partid la guvernare, să zgrepțene acum la poarta PSD. Ceea ce reprezintă condiția firească și neschimbătoare a liberalilor post `89: partid atârnător de PSD.

Privind istoria politică a ultimilor 30 de ani, prima constatare e că referirea la PNL ca partid al Brătienilor e o glumă. Vechiul PNL a fost un partid, cu părțile lui bune și rele, dar un partid doctrinar, conturat ideologic și ales ca atare de electoratul său. PNL-ul contemporan a fost votat doar ca alternativă la „comuniștii” PSD și, de fiecare dată, a guvernat agățându-se de „comuniști”. Între 2000 și 2004, a susținut din parlament guvernul Năstase. Din 2005 până în 2008, rocada, guvernul minoritar Tăriceanu a fost susținut de PSD. În 2009, PNL Crin Antonescu l-a sprijinit în finala prezidențialelor pe candidatul PSD pierzător Mircea Geoană, sperând să i-l atașeze pe Klaus Iohannis ca premier. Apoi, n-au mai avut de cine să se atârne și au rămas pe dinafară până în 2012, când, din nou s-au lipit de PSD în USL-ul Ponta-Antonescu. Încă o dată, se despart în 2014 de PSD și, în consecință, nu mai ajung la Palatul Victoria decât în toamna 2019, cu ajutorul unor dezertori de la PSD. 

 Iar în clipa de față, după 8 luni de guvernare cu premier PNL, Ciolacu îi transmite lui Cîțu că are agenda încărcată și că o să se întâlnească cu el, ca să discute scoaterea de ceafă a PNL din rahat de către PSD, când îi va permite timpul.

În mai bine de trei decenii, PSD a fost la guvernare 70% din timp. Principala explicație este pseudoopoziția la PSD pe care a întreținut-o numitul Partid Național Liberal, împiedicând astfel afirmarea unei opoziții autentice, cu valoare de alternativă.

Puterea, fie și aparentă, a contat mereu pentru așa-zișii liberali mai mult decât ideologia. Putere pe care n-au fost în stare s-o păstreze din prostie și trufie.

„Ministeriul Agriculturei, Comerțului și Lucrărilor Publice a inventat un meșteșug sau o negustorie nouă – nu știm bine ce o fi – care se numește «pomologia». Dacă ministeriul voiește să zică cultura pomilor prin acel cuvânt, atunci îi recomandăm încă câteva compuneri tot atât de ingenioase. În loc de patologie să zică bologie (de la boală), în loc de cranioscopie – capologie, în loc de botanică – tufo sau buruionologie și, în fine, în loc de zoologie – dobitocologie. Mai cu seamă această din urmă știință e foarte necesară pentru a cunoaște regnul liberalilor”, scria Mihai Eminescu.

Nu mai văd altă concluzie decât că dacă PNL va împărtăși soarta PNȚCD, nu va fi o pierdere pentru evoluția politică a României. Dimpotrivă. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Târzie reacție Don TCP.....Acum o lună și ceva îl pupai pe Cîțu pe cosorov.....Era reprezentantul noului curent liberal...Acum e un ...ciuruit, el și gașca lui numită partid. Târziu...!
  • Like 0
 • antonia check icon
  Covid avem; ciuma ce ne mai lipsea.
  • Like 0
 • Casargoz check icon

  Captiv in țara premierului Vasile.

  În mai bine de trei decenii, PSD a fost la guvernare 70% din timp. Principala explicație este pseudo-opoziția la PSD pe care a întreținut-o numitul Partid Național Liberal, împiedicând astfel afirmarea unei opoziții autentice, cu valoare de alternativă. După ce a trecut profeția profetului Brucan, democrația s-a consolidat a devenit o fanfaronadă, un dineu cu proști in care invitat e mereu votantul. Unii cetățeni au devenit captivi în țara premierului Vasile. Sa va spun câteva întâmplări din țara premierului Vasile.

  Vasile e un personaj care e mereu in criza. Are o problema care nu știe de unde vine.
  Stătea Vasile pe deal cu un bumerang in mana si cu fata plina de sânge.
  Se apropie Marcel:
  – Ce faci, Vasile?
  – Stau …
  – Da’ ce ții in mana?
  – Nu știu …
  – Pai si de ce îl ții? Arunca-l!
  – Arunca-l tu, ca eu m-am saturat …

  Dar Vasile trăiește într-o republică prezidențială si relația cu președintele e una puternica.
  Claus si Vasile sunt in parteneriat de vreo 2 ani, când Vasile lipsește o zi la ședința de guvern.
  A doua zi vine ca vai de el.
  – Ce s-a întâmplat?, îl întreabă Claus.
  – Pai, m-a prins Marcel, m-a dus la el acasă și trei zile m-a violat întruna.
  – Dar tu lipsești doar de o zi!
  – Pai, am venit sa mă schimb și mă duc înapoi!

  Într-o țară in care toată lumea știe pe toată lumea Vasile e cel mai cel.
  Vasile îl ia pe cel mai bun prieten al lui și anume Marcel la o plimbare în capitală. Mergând ei așa frumos, la un moment dat se aud girofare, nebunie mare, coloana prezidențială. În momentul în care coloana prezidențială ajunge în dreptul lor se oprește și geamul de la mașina președintelui se deschide:
  Președintele:
  –Vasile ! Ce faci mai Vasile? Prietenul meu cel mai bun ! Ce mai zici măi Vasile?
  Vasile:
  –Ce vrei mă ? Uite și eu prin capitală ! Hai mergi mai departe că acum am treabă și nu mă mai ține pe loc că se uită lumea la noi.
  Închide geamul și dă-i drumu’.
  Marcel care era lângă Vasile rămâne tâmpit de cap și cu o figură de handicapat îl întreabă pe Vasile:
  –Băi nebunule tu nu știi cine era? Era președintele României. De unde dracu’ îl cunoști mă? Cum de vorbești așa cu el?
  Vasile:
  –Bă Marcele eu cunosc pe toată lumea ce dracu’ mă. Îi cunosc pe toți și cu asta basta. Uite ca să iți demonstrez te duc și la noul președinte SUA ca să vezi că și pe ăla îl știu mă Marcele. Eu cunosc pe toată lumea și ei mă știu pe mine.
  Marcel râde ca un nebun și îi spune lui Vasile:
  –Bine mă, ia să vedem, dar tu plătești biletul de avion că eu nu mai fac combinații ca Dragnea ca și așa avem proces.
  Pleacă amândoi frumușel cu avionul și aterizează în SUA iar după aterizare toată pista se umple de mașini ale Secret Service, o grămadă de agenți, covor roșu de la scara avionului etc.
  Când coboară Vasile și Marcel la scara avionului președintele cu flori în mână și foarte fericit strigă:
  –Bine ai venit măi Vasile! Prietenul meu cel mai bun! Ce mai faci măi Vasile? Vasile coboară, se pupă cu președintele, schimbă 2 – 3 vorbe cu el primește două trei reactoare nucleare mai mici și se întoarce către Marcel care era alb tot și nu mai spunea nimic.
  Vasile:
  -Ți-am zis mă că eu știu pe toată lumea. Uite ca să îți mai fac o demonstrație te duc și la cel mai puternic om din lume. Te duc la Papă mă, dar acolo tu nu o să ai voie lângă mine în balconul papal. O să stai jos și o sa mă vezi că apar la balcon împreună cu Papa.
  Pleacă ei la Vatican ajung acolo mare slujbă mare.
  Marcel stătea în mulțime și aștepta apariția lui Vasile la balconul papal.
  La un moment dat apare Papa la balcon, apare și Vasile și se pupă amândoi, râd și glumesc, iar în momentul în care Vasile se uită după Marcel îl vede pe acesta leșinat în mulțime.
  Coboară repede, îl ia la palme, îl udă cu apă și îi spune:
  –Nu ți-am zis, măi idiotule, că eu cunosc pe toată lumea? Ce dracu’ leșini așa?
  Marcel:
  –Lasă, băi Vasile, că nu de asta am leșinat eu. Știi ce ziceau ăștia toți mulți din spatele meu ? Vasile:
  –Ce mă?
  Marcel:
  –Cine basca mea e ăla de la balcon care îl pupă pe Vasile ?

  Vasile e total nemulțumit de progresism si neo-marxism așa ca s-a reorientat:
  Vasile si Marcel se întâlnesc la ședința de guvern.
  – Mă, Vasile, ce cauți tu aici? Eu auzisem ca ai fost in america ca ești plin de bani, e cauți aici?
  – Mă, Marcele, am cerut sa fiu mutat aici.
  – Dar de ce? Nu era mai bine acolo?
  – Nu, mă, nu mă simțeam bine de loc.
  – Dar ca s-a întâmplat? Străinii nu te tratau bine?
  – Ah, nu mă puteam plânge.
  – Atunci, colegii nu erau suficient de atenți?
  – Nu mă puteam plânge.
  – Femeile de serviciu, portarii, se purtau urat cu tine?
  – Nu, nu mă puteam plânge.
  – Camera ta nu era suficient de mare, de curata, nu te lăsau pe afara?
  – Nu mă puteam plânge.
  – Pai, daca-ti era atât de bine acolo, de ce ai venit aici?
  – Aici mă pot plânge.  Vasile va face o alinta durabila.
  Marcel si Vasile se întorceau de la Vila lac pe la 3 dimineața.
  Neavând nici un mijloc de transport şi nici bani de taxi s-au hotărât să fure un autobuz dintr-un garaj pe lângă care tocmai treceau.
  Marcel intră în garaj, iar Vasile rămâne afară.
  Așteaptă Vasile ce așteaptă, îngheață de frig şi la un moment dat se hotărăște să intre să vadă ce face amicul. Intră şi îl vede pe Marcel învârtindu-se ca nebunul şi înjurând de mama focului.
  Vasile îl întreabă:
  – Ce faci mă aici?
  – Uite caut de am înnebunit un 331 şi nu găsesc niciunul în tot garajul ăsta!
  – Băi, dar tu chiar ești prost, nu glumă! Nu poți să iei 135-ul ăsta şi să mergem 2 stații pe jos?!

  Războiul de 30 de ani cu PSD a făcut multe victime dar Vasile a găsit soluția.
  Era Vasile, soldat in armata penelista in timpul războiului civil cu psd. într-o zi, se prezinta la președinte in plin CSAT si-i preda un tanc inamic in perfecta stare de funcționare… Ce mai captura, primește o săptămâna de concediu in statele unite ca recompensa si un voucher pentru o lada de bere. Doua zile după concediu, se prezinta iar la președinte cu un nou tanc in stare si mai buna… Președintele, mirat, ii zice:
  – Mai Vasile, iți dau concediul, dar trebuie sa-mi spui cum ai făcut…
  – Pai, simplu. M-am dus la linia de demarcație pnl-psd si am strigat:
  – Marcel, vrei concediu?
  – Da.
  – Atunci hai sa facem schimb de tancuri…  La negocieri echipa dorește un ministru papagal si, la piața, se adresează bazei partidului in acest scop:
  – Puteți sa-mi aduceți un papagal? Îl vrem ministru.
  – Bineînțeles! Va pot oferi acest papagal, aduce o contribuție de 2 lei.
  – Oh! Este prea puțin! Ceva mai bun nu aveți?
  – Va pot oferi acest papagal e bun și de ministru, o sa vă aducă contribuții de 150 de milioane de lei, dar trebuie sa va atenționez ca a fost la un bordel si vorbește numai prostii!
  Se gândesc ei că il vor dezvață de acest viciu si-l cumpăra. Il duce la palatul victoria si-l pune in biroul de ministru. Ajuns aici, papagalul începe sa vorbească:
  – Meserie! Casa noua, matroana noua, e tare aici!
  Vin angajatele la birou. Papagalul:
  – Meserie! Casa noua, matroana noua, fetite noi, e tare aici!
  Seara vine primul ministru. Papagalul:
  – Meserie! Casa noua, matroana noua, fetite noi… cunoștințe vechi… salut, Vasile!
  Dace să faci ca papagalul a rămas ministru.
  Vine Vasile acasă si găsește factura de telefon, in valoare de 1200 lei.
  Nervos rău, intra in casa si ia secretarii de stat la bătaie.
  Vasile: – Unde, mama dracu’, ați vorbit, mai, de bani ăștia?
  Copiii … nimic.
  Papagalul, din colivie: Alo, Franța? … Alo, Italia?
  Vasile: – Aha, deci tu ai sunat, papagal nenorocit!
  Papagalul: – Da, mă, eu! Si ce o sa-mi faci?
  Vasile: – Pai, pentru 1200 o sa te răstignesc pe perete, 2 săptămâni!
  Acum, papagalul, de pe perete, se uita prin camera si îl vede pe Iisus pe cruce.
  Papagalul: – Tu cine ești?
  Iisus: – Iisus!
  Papagalul: – … si de cat timp stai asa?
  Iisus: – De 2000 de ani…
  Papagalul: – Maaaamma! Dar tu unde ai vorbit, frate, așa mult?!

  Muma Pădurii de la PSD iese la plimbare prin ținutul proaspăt înverzit, cu un corb așezat pe umăr. Pe drum, necurata li întâlnește pe Vasile care era un tânăr chipeș si pătrunsă adânc de valul primăvăratic, ii spune acestuia:
  – Daca recunoști făptura care sade la mine pe umăr, iți voi dărui o noapte de dragoste.
  Vasile când vede cat de urata este, se “concentrează” si zice:
  – Un bou?…
  La care vrăjitoarea zice:
  – Bou ești tu, dar treacă de la mine…

  Vasile merge la un reputat domn doctor din PSD si ii spune ca zilnic se face pe el si are nevoie de niște medicamente. Doctorul, cu gândul la pandemie, ii prescrie niște tranchilizante.
  Se întoarce Vasile al nostru după o săptămâna, la control. Doctorul:
  – Ce s-a întâmplat, tataie? E mai bine acu’?
  – Vai, domnu’ doctor, tot fac pe mine, dar acu’ nu mă mai deranjează.

  Lecția de comunicare. Profesorul întreabă:
  – Marcel, ce este deznădejdea?
  – Deznădejdea e atunci când mergi seara pe drum, în fața ta merge o fată frumoasă, iar când să te apropii de ea, apare un autobuz și ea pleacă.
  – Bine, bravos, Marcel!
  – Vasile, ce este deznădejdea?
  – Deznădejdea e atunci când mergi seara pe drum, în fața ta merge un băiat frumos, iar când să te apropii de el, apare un autobuz şi el pleacă.
  – Hmmm!…
  – Cioloș, ce este deznădejdea?
  – Deznădejdea e atunci când mergi seara pe drum, în urma ta merge Vasile, iar la orizont nu se vede nici un autobuz….

  Un userist ajunge la hanul “Vasile si Socialistul”. Bate la ușă, aceasta se întredeschide si o femeie întreabă:
  – Ce vrei?
  – As dori sa dorm la han si daca ați avea si o farfurie cu mâncare…
  – N-avem! Si i se trântește ușa in nas.
  Omul bate din nou la ușă si, când se întredeschide, aceeași femeie întreabă:
  – Si-acum ce mai vrei?
  – N-as putea sa vorbesc si cu Vasile?

  Vasile, al nostru, se duce intr-o zi sexy shop-ul “Șobolanul rozaliu”. Intra in magazin, se opreste in fata unui papusi ministru gonflabilă si dupa ce o studiaza vreo 15 minute, intreaba pe vanzator:
  – Cand este produsa? Vanzatorul, dupa ce se uita pe eticheta, ii raspunde:
  – Pe data de 29 decembrie 2018. La care Vasile spune iesind din magazin:
  – AAA … nu, Capricorn nu!

  Partidul lui Vasile supara pe președinte.
  Dupa consultări intra profesorul iritat la culme in ședință si incepe sa urle la ei:
  – Sunt foarte suparat pe voi sa nu va mai vad, gata luati-va boarfele si plecati acasa.
  Vasile din spatele clasei ii spune:
  – Domnu’ profesoar eu nu pot sa plec!
  Profesoarul:
  – De ce mai Vasile?
  La care Vasile ii raspunde:
  – Doamnu profesor boarfa mea s-a combinat cu la altu’!

  Vasile îşi plimbă pechinezul. La un moment dat, se apropie de el un copil şi îl întreabă:

  Nene, ce rasă e cainele matale?
  E câine poliţist.
  Cum aşa? Câinii poliţişti sunt mult mai mari.
  Da, dar ăsta lucrează sub acoperire!

  La negocierea cu PSD, Vasile se prezinta la sedinta fara masca. Atunci Marcel il intreaba:
  – Nea Vasile, nu ti-e frica de Corona virus?
  – Nu draga, ca am palinca!
  – Dar palinca, e buna contra virusul Corona?
  – Nu draga, insa e buna contra fricii!

  • Like 1
  • @ Casargoz
   check icon
   Am râs! Cel mai bun comentariu la cât de maronie e situatia in Românica!
   • Like 2
  • @
   Casargoz check icon
   Multumesc. Plangeam si compilam. :)
   • Like 0
  • @ Casargoz
   Delia MC Delia MC check icon
   Bun pseudonim Casargoz, ca un personaj al lui CTP, a scris el odată o povestire sf cu numele ăsta...
   • Like 0
 • dupa 30 de ani de "politica" damboviteana de perpetuare a prostiei, sa folosesti cuvantul ideologie asociat cu partidele romanesti si sa fi inca surprins de evolutia lor pe scena politica , inseamna ca esti la fel de rupt de realitate ca si ei. Liberalii ti-au promis ca vor schimba psdul de la putere , atat . Ai considerat ca asta este suficient ca sa-i sustii, "dorele" esti adult , deci iti meriti soarta, nu da vina pe pnl ca nu te duce pe tine mintea, pnlul ti a livrat ce a promis , "fara ciuma rosie", "muie psd" ..... v-ati bucurat atunci , bucura te si acum .......
  • Like 1
 • Dan check icon
  Prin cum se comporta acum, PNL arata ca sunt aceiasi hoti cu alte masti.
  • Like 1
 • În România nu au existat coaliţii politice veritabile, ci doar tovărăşii heteroclite, bazate pe interese conjuncturale, între cei care nu sunt în stare de nimic şi cei care sunt în stare de orice. Rezultatul, previzibil, a fost impotenţa politică durabilă a guvernării coerente. Greu de vindecat, răul social pe care l-au produs s-a transformat în neîncredere, lehamite, dezgust.
  Churchill avea o vorbă: "If we open a quarrel between the past and the present we shall find that we have lost the future."
  Ce să facem, e timpul politicienilor mici, gropari ai partidelor mari...

  • Like 3
 • Aprob pozitiv.....
  La groapa de gunoi a istoriei cu aceasta caricatură de PNL plus PDL plus sprijin psd...........
  • Like 3
 • Așa e, exact cum spuneți. Întrebarea ar fi cum de au reușit până acum partidele dreptace, cu toată gașca de neisprăviți, să-și păstreze creditul electoratului, fără să fi dovedit cu ce sunt mai buni decât pe-se-de-ii. Și ăștia din coadă pe care tocmai i-am pomenit, fiind, în fond, tot dreptaci, dacă ținem seama că au urmărit în permanență o politică economică favorabilă dezvoltării unui mediu economic și de afaceri greu de controlat prin mijloacele legale foarte asemănătoare anilor 20 din SUA. Ani din care au fost încurajați să se adape de tot felul de emisari occidentali. Dar mai ales e de mare mirare succesiunea de prezidenți ai noii republici române, care au fost orientați în același curent, suflat de aceeași suflantă de vânt cu parfum politic occidental, în ciuda muțimii de tare nescuturate nici în cei 30 de ani de neocapitalism care trecură pe nesimțite, cum ar fi ascendența unei generații parentale (sau chiar a două generații) afiliate „regimului odios” de care cică ne-au scuturat în decembrie 1989 alde Ion Iliescu și Petre Roman, repede pupători de cururi occidentale, sau a unei noi generații școlite de „profesori” din aceeași categorie.
  • Like 1
 • profun check icon
  Este o mare... nătângie (sic!) faptul că PSD a fost 70% din timp la guvernare.

  După o socoteală simplu de verificat, PNL are cel puțin la fel de mult timp la guvernare precum PSD. Noi nu uităm că actualul PNL include și răposatul PD(FSN) transformat în PDL. Este de notorietate că au existat și premieri ajunși ulterior la PNL, precum Roman și Stolojan.

  Nu în ultimul rând, au avut președinții „LOR” 21 de ani din 31 (cca. 66% din perioada post-decembristă). Cam asta este imaginea reală:

  Perioada_______partide: __ PSD ___PNL
  1990 1992 psd, udmr, pd ___ 3_____3
  1992 1996 psd _____________4_____
  1996 2000 pnl, pd, pntcd, udmr ___4
  2000 2004 psd _____________4_____
  2004 2008 pnl, pd, udmr _________4
  2008 2009 pd, psd _________1____1
  2009 2012 pd ___________________4
  2012 2013 psd, pnl__________2____2
  2013 2015 psd______________2______
  2016 2016 plus____________________
  2017 2019 psd______________3______
  2019 2021 pnl____________________2
  T O T A L __________________19___20 ani de guvernare
  • Like 1
  • @ profun
   Nenea Iancu este mereu in actualitate . Pristanda numara mult mai bine steagurile .Ati comis o eroare : Intre 2004-2008 trebuia sa puneti 8 ani , 4 PNL si 4 PD . Ce are PD-ul lui Petre Roman sau Basescu cu PNL-ul ?
   • Like 3
  • @ Mihai Romanciuc
   profun check icon
   Amice, de ce vrei să pari domnul... Goe?

   Mă întrebi pe mine azi „Ce are PD-ul lui Petre Roman sau Basescu cu PNL-ul”? Cred că te-ai sculat cam târziu, fiindcă trebuia să îi întrebi pe ei atunci când și-au unit destinele și istoria.

   Că doar nu am inventat eu faptul că PDL (fostul PD) s-a contopit cu PNL.
   • Like 2
  • @ profun
   Iti place tare mult Pristanda si continui cu argumente din repertoriul lui , doar doar vei reusi sa-l prostesti pe conu Fanica. Bine mai amice ,partidele erau total distincte in vremurile lui Petre Roman si Basescu fata de PNL. Faptul ca dupa mai multi ani PDL-ul lui Blaga a fuzionat cu PNL-ul nu are nici o legatura cu PD-ul de stanga al lui Petre Roman si PD-ul lui Basescu. Pe tipul tau de argumente , tip Pristanda, am putea spune ca PD-ul , care s-a desprind din FSN-ul lui Iliescu , este PSD sau mai rau impreuna cu PSD ar fi PCR -ul lui Ceausescu dat fiind faptul ca Iliescu si FSN -ul sunt urmasii postdecembristi ai comunistilor . Nenea Iancu este nemuritor ! Bravos natiune , halal sa-ti fie !
   • Like 1
 • check icon
  ...Am și eu o nelămurire : DE CE este partidulețul ăsta (care merge-n cap pe zi ce trece)... "principal partid de guvernare" ??... Mai ales...guvernare viitoare ??!... După alegeri a fost o situație, acum e cu totul alta. Ce tot caută Cîțu, ca un planton, lângă Ciucă ??... Ce caută saltimbancul Rareș acolo, în prim-plan ??...
  • Like 0
  • @
   Gecaba Gecaba check icon
   Intrebarea este pertinenta si foarte legitima. Personal, cred ca din cauza ca Iohannis numeste premierul si vrea sa isi sustina omul, iar la schimb va primi majoritatea in parlament. Guvernul imparte banii, care ajung prin contracte la cei agatati de primarii partidelor, "businessmen" care ii vor redistribui catre cei de sus si partide. Circuitul banilor publici care inseamna de fapt bunastarea celor de la butoane, incepand cu presedintele tarii. Ca noi alegem dupa principii si promisiuni, e prosteala alegatorului. Bataia este pe pusculita de bani. Noua ni se serveste permanent motivatia interesului national, a iluziei profesionistilor partidelor si evident a sacrificiului facut de politicieni ptr alegatori. Daca ar fi fost altfel, acum nu mai existau pensii speciale, batalia ptr cine controleaza procurorii, nu mai existau consilii de administratie conduse intotdeauna de nulitati cu carnet de partid, aveam un invatamant de calitate, un sistem de sanatate performant, sosele ca in occident, o viata normala. Deci raspunsul este ca acel pitifelnic de 155 tinut de Iohannis in brate distribuie banii si va plati cu o parte din ei sustinerea in parlament. Caraghios este ca romanii se cearta ptr sustinerea unui partid sau altul, in loc sa fie critic si sa isi vada interesul sau, acela de a trai bine intr-o tara care are toate ipotezele sa fie una din cele dezvoltate din Europa.
   • Like 0

Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult