Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Nicolae Robu și Gheorghe Ciuhandu, puși sub acuzare într-un dosar legat de vânzarea ilegală de imobile naționalizate din Timișoara

Nicolae Robu

Foto: Liviu Albei/Inquam Photos

Actualul primar al Timișoarei, Nicolaea Robu, și fostul edil Gheorghe Ciuhandu, au fost chemați vineri la DNA. Procurorii le-au comunicat că au fost puși sub acuzare pentru abuz în serviciu într-un dosar legat de vânzarea ilegală a aproape 1.000 de imobile naționalizate din Timișoara, relatează Digi24. Procurorii susțin că, în acest caz, prejudiciul este estimat la 40 de milioane de euro.

Membru al PNL, Nicolae Robu este primar în Timișoara din anul 2012, după ce anterior fusese senator. 

Fostul primar al Timișoarei, Gheorghe Ciuhandu, le-a declarat jurnaliștilor că, în ultimii, ani municipalitatea a vândut peste 1.200 de astfel de imobile naționalizate către chiriași. Lui Ciuhandu i se reproșează vânzarea, cu încălcarea legii, a aproximativ 60 de imobile, în timp ce fostul primar spune, în apărarea sa, că nu a făcut decât să semneze niște documente deja avizate de personal specializat.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  "Legat de modificarea prevederilor ce reglementează abuzul în serviciu, Robu a spus că legea trebuie corectată. "În lege să nu mai fie ambiguităţi. Legea trebuie să fie aspră cu infractorii şi să nu expună persoanele de bună-credinţă care iau decizii în mod onest şi loial", a afirmat Robu."

  Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timişoarei, a declarat că e nevoie de reglementări clare. "Trebuie reanalizat ceea ce se întamplă. Nu e în folosul nici administraţiei, nici al oamenilor şi cred că ar trebui reanalizat la modul foarte serios sub forma unei legi foarte clare pentru că acum sunt improvizaţii. Cu tot respectul şi regretul trebuie să constat ca unii sunt cu OUG 13 şi 14 cu un punct de vedere, alţii sunt cu un alt punct de vedere. Asta derivă din faptul că legislaţia nu este consecventă".

  "DNA să vină să vă ia!"

  V-a luat DNA și acu' ziceți că legea nu e bună, este ambiguă, nu e consecventă?
  Păi nu erați voi în opoziție cu "penalii', care atentau la "statul de drept", noaptea, ca hoții?
  Ți-ai făcut treaba "in mod defectuos", ești penal!
  Hehe "ce-mi plac glumele mele".
  • Like 0
 • check icon
  Ce a mai rămas din PNL și PNȚ-CD se macină de DNA. Frumos... Mai trebuie un referendum ca asemenea persoane să fie arestate și condamnate direct la muncă silnică pe viață, ca prin anii ’50.
  • Like 0
 • check icon
  Banatul tot fruncea.
  Dacă e să facem un comentariu, cum a făcut dl Negruțiu (care mi-a șters comentariul la postul respectiv, o fi intrat în coliziune cu optica dânsului referitoare la ceea ce înseamnă opinie contradictorie), pot să spun că "Ăștia din banat" sunt civilizați, oameni fini, nu se încurcă cu patru (Năstase)-șase(Iohannis) case, sunt 967case de la stat, "vândute legal" pe sub mână.
  Hmm, mă întreb dacă "afacerea" asta este legată sau completează "țigănia" ce a cuprins centrul Timișoarei, despre care presa a scris amar de ani, dar de care nimeni nu s-a sinchisit, nici DIICOT, nici DNA.
  Prinsă în corzi, DNA / dna Kovesi (aflată cu credibilitatea sub cea a dnei Firea), ca să-și repereze onoarea și să arate "echidistanță", că tot a fost acuzată că "numai din partea aia?", mai "scoate" un dosar (ce, ați crezut că dormim? na dosaru'). Sau pate că le-au epuizat pe ale PSD-ului și trebuie să intre și în partea cealaltă, cea opusă "penalilor".
  Așa-i cu casele. Ghinion!
  Sunt curios însă ce vor striga de acum în piață timișorenii. Doar Robu a ieșit primar cu 53,17% și nu-i de la "ciuma roșie'.
  • Like 0
  • @
   check icon
   Centrul Timișoarei (am fost recent) arată excelent în comparație cu centrul Constanței, de ex. Acolo e masacru repetat și obsesiv, să spun așa, încă din anii ’80 și continuat de x primari pe y mandate timp de peste 30 de ani. Nu vorbesc numai de Casino, ci de tot centrul orașului, unul dintre cele mai frumoase (teoretic, potențial) din sud-estul european.
   • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult