Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Noul iPhone 7 va ajunge în România pe 23 septembrie. Cât costă cel mai ieftin telefon

Apple a lansat, la San Francisco, iPhone 7, dar și cea mai nouă generație a ceasului inteligent Apple Watch.

Noul iPhone are același design ca al ultimelor două modele, are un ecran cu rezoluție Retina HD, ce promite o luminozitate mai mare, un procesor mai rapid, are o cameră cu stabilizare optică a imaginii și senzor de 12MP și este rezistent la apă.

Acesta va fi disponibil în cinci culori: rose gold, gold, silver, black şi jet black.

Pentru a putea fi rezistent la apă, telefonul nu mai are clasicul jack pentru căști, acestea conectându-se prin portul Lightning lansat de Apple în urmă cu câțiva ani. Totodată, Apple a lansat căștile witeless AirPods, care vor fi disponibile de la jumătatea lunii octombrie și care vor avea o autonomie de 5 ore. 

Unul dintre punctele tari ale noului iPhone este bateria, a cărei durată de viață a crescut cu două ore față de modelul anterior.

În România noul iPhone va fi disponibil începând cu 23 septembrie, iar potrivit Vodafone clienții rețelei vor putea precomanda iPhone 7 și iPhone 7 Plus începând cu 16 septembrie.

Preturile pentru SUA pornesc de la 649 dolari pentru iPhone-ul 7 cu capacitate de stocare de 32 GB și de la la 769 de dolari pentru iPhone 7 Plus, care dispune de un sistem dual camera, cu două camere cu senzori de 12 MP.

Compania a prezentat si noua generatie de Apple Watch, care are un procesor cu 50% mai rapid, are GPS și este rezistent la apă până la adâncimea de 50 de metri. În plus, posesorii lui îl vor putea utiliza pentru a juca Pokemon GO. 

Prețul unui Apple Watch 2 pleacă de la 369 de dolari.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aţi uitat să menţionaţi esenţialul: cât costă în România?...
    • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Nu are cum ști cât costă, că doar autorul nu e de la iStyle. În general, prețurile în Europa sunt ca expresie cifrică în euro cît sunt în dolari în SUA, deci mai scumpe. Diferă cota TVA de la țară la țară. Va fi oricum foarte scump, dar vor scădea prețurile la modelele 5 și 6, inclusiv ca s.h. Apple nu produce, la ora actuală, niciun produs ieftin, nu este o companie entry level.
      • Like 0
    • @ Constantin
      check icon
      Stii vorba aia, daca trebuie sa intrebi cat costa inseamna ca nu-ti permiti hehe
      • Like 0
    • @
      Imi permit sa te contrazic, tocmai, daca faci bani, ii si cheltui cu cap. Inseamna doar sa ai educatie financiara si responsabilitate. Si da imi permit, posed si iPhone si Macbook Pro :)
      • Like 1
  • check icon
    De ce nu au adaugat ear podurile ca o optiune, de ce au scos jack-ul obisnuit de casti? Poate pentru ca sa le vanda cu 160 de dolari, niste casti care par ca sunt uimitor de usor de pierdut. E o lipsa de respect pentru consumator, Apple pare sa imbratiseze imaginea de Evil Corp. Mai intai nu-si platesc taxele, acum baga pe gat consumatorilor optiuni extrem de scumpe. E frustrant ca o astfel de atitudine si filosofie nu va fi taxata de public.
    • Like 4
    • @
      check icon
      Nu cunoști filosofia companiei. Apple, deși a pornit la drum ca o companie „petru toți” (termenul Personal Computer l-a lansat Steve Jobs în 1981), este o companie de elită, inovatoare, mereu altfel decât ceilalți. La întrebarea ta s-a răspuns în text: deoarece jucăria este waterproof, nu poate fi așa dacă ar avea mufă de cască, e simplu. De atlfel, nu te obligă nimeni să cumperi produsul. Dacă vrei un iPhone, dar mai ieftin, găsești destule s.h., unele aproape noi sau ca noi.
      • Like 0
    • @
      check icon
      Pai iti dau adaptor pentru jack de 3,5mm inclus cu telefonul sa poti folosi ce casti vrei tu. Mi se pare un compromis rezonabil. Cu alte cuvinte, nu trebuie sa mai cumperi nimic, poti sa folosesti orice casti ai acum.
      • Like 0
    • @
      check icon
      Nu se mai poartă căști cu mufă, bluetooth este suficient de bine pus la punct pt calitate superioară a sunetului, iar acest W1 este, se zice, și mai performant.
      • Like 0
    • @
      check icon
      Simplu: vor conecta căști cu sîrmă, iPhone 7 vine cu adaptorul în cutie. Așa e când se pornesc discuții fără să fie oamenii atenți la detalii.
      • Like 0
    • @
      check icon
      Ia verifica la Sony Z5 si vei vedea ca e waterproof; Fara sa-si piarda mufa; Plus cea mai buna camera de pe un mobil....plus....plus...
      • Like 0
    • @
      check icon
      Chiar! Adevarul e ca se bazeaza pe pitzi; Pe geeks nu as spune; Aia isi iau chinezarii pe 2 lei ( vezi xiaomi- de ex) pe care le transforma in turboreactoare dupa ce le modifica frecventa procesorului, le routeaza le scriu programele dedicate s.a.m.d.
      iplhone e pentru "turma" de fitosi/oase si atat.
      • Like 0
    • @
      check icon
      Domnul meu, chiar nu vă obligă nimeni să vă luați iPhone 7, nu pricep de ce insistați cu mufa aia, în cutie există adaptor la mufa audio standard, punct.
      • Like 0
    • @
      Tot ce spui tu este valabil; daca folosesti verbele la timpul trecut. Ultimii 7-8 ani am fost un fan al companiei Apple. 2015 si 2016 au schimbat situatia, si nu in bine...poate are legatura si cu disparitia lui S. Jobs din peisaj. Nu stiu, dar ... momentan device'urile lor nu isi mai merita banii.
      • Like 0
    • @ JohnKelheim
      check icon
      Asta este o cu totul altă discuție, dacă merită sau nu banii. Deocamdată, Apple este pe profituri mari, raportul pe ultimul trimestru arată foarte bine. Produsele lansate ieri, cu acel touch bar, mi se par excelente, prea scumpe pt mine, dar aștept să se vîndă s.h. :) Eu sînt utilizator de mac-uri din 1991, fără a deveni Apple-maniac. A lua ori nu un produs Apple este o opțiune personală. Nu am idei preconcepute, am folosit și Windows și Linux și Android. M-am învățat cu mac OS și cu iOS, Android mi se pare pare oribil (am o tabletă AllView de 7 inci exclusiv pt navigație cînd plec în concediu și sînt la volan), Windows nu mai știu cum merge pe v. 10, poate e bun, habar nu am. Deocamdată, nu am motive să renunț la Apple, dacă voi avea, o voi face. Putem fi de acord că fără Jobs nu e o situație fericită, dar toți ne ducem într-o zi acolo departe, iar lumea trebuie să meargă înainte și fără noi.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult