Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

O idee de prost gust. După Colectiv, un designer și-a îmbrăcat manechinele în folie de arși

În timpul evenimentului Bucharest Fashion Week designerul Eugen Olteanu a avut o prezentare de modă în care și-a îmbrăcat manechinele în folie de supraviețuire, folosită în cazul arsurilor. 

„Va invităm să vizionați secvențe din catwalk-ul inedit al evenimentului Bucharest Fashion Week din acest sezon, ediție pentru care am pregătit o colecție caritabilă, în influențe rock, cu scopul de a oferi victimelor de la clubul Colectiv un plus de ajutor și din partea noastra... Watch it now!”, a scris Eugen Olteanu pe pagina sa de Facebook.

Ideea designerului este extrem de controversată. „Prietene, ți-ai pierdut mintile? Folie termica? Insultător este puțin spus. Tu realizezi că sub folia aia termică era de fapt carne vie??? Ai trântit-o peste cârpele pe care le numești tu haine, ai aruncat și niște pantofi odioși ieșiti din anii 80 dintr-un subsol și, gata, ai făcut colecție”, a comentat Suzana la postarea lui Eugen Olteanu.

Radu, un alt utilizator, îi dă lui Eugen Olteanu măsura a ceea ce a însemnat de fapt tragedia de la Colectiv. „Am pierdut acolo,la Colectiv, doar eu, 11 prieteni dragi... Am suferit greu și apăsat și nu mă simt bine nici astăzi. Pentru noi, cei care compunem grupul ăsta mic al rockerilor din România, gestul tău e o mare bătaie de joc la adresa noastră... Tu ai creat o mizerie sinistră și de cel mai mare prost gust...În mod sigur nu a fost cea mai bună idee a ta”, a scris el.

„Ești conștient că 90% din cei care au aflat azi că exiști, deja te disprețuiesc? Roagă-te ca printre ei să fie cât mai puține rude ale victimelor. Rușine și celor care te-au susținut în porcăria asta”, l-a criticat și Gabriel. 

Situația ne-a fost semnalată astăzi de Maria Ruxandra Burcescu, cititoare Republica. Potrivit acesteia, imaginile din colecție au fost publicate pe pagina de Facebok a Bucharest Fashion Week, iar ulterior au fost șterse. 

Înainte de acest lucru, Maria Ruxandra Burcescu a făcut însă un print screen pe care ni l-a trimis.

Cum vi se pare ideea designerului de a realiza o astfel de colecție?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca tot e un lucru stupid ceea ce a facut. de ce s-a mai scris articolul asta? STOP MAKING STUPID PEOPLE FAMOUS!
  • Like 1
  • @ Lupu Daniel
   Totuşi, nu cred că e stupid. De altfel, nicăieri în text nu apare "stupid". "de prost gust" apare, iar asta e cu totul altceva. Cu "de prost gust" sunt de acord şi eu.
   • Like 0


Îți recomandăm

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult

Codecool

Codecool, școala de programare cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, dă startul proiectului pilot #CoolHack, primul hackathon local organizat offline în campusul din București, pe 17 și 18 decembrie 2021. Opt echipe formate din doi până la patru membri, actuali cursanți și absolvenți, își vor testa cunoștințele și vor concura pentru premiul de 1.000 de euro, convingând jurații de abilitățile tehnice și non-tehnice în baza cărora vor fi evaluați.

Citește mai mult