Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

O idee de prost gust. După Colectiv, un designer și-a îmbrăcat manechinele în folie de arși

În timpul evenimentului Bucharest Fashion Week designerul Eugen Olteanu a avut o prezentare de modă în care și-a îmbrăcat manechinele în folie de supraviețuire, folosită în cazul arsurilor. 

„Va invităm să vizionați secvențe din catwalk-ul inedit al evenimentului Bucharest Fashion Week din acest sezon, ediție pentru care am pregătit o colecție caritabilă, în influențe rock, cu scopul de a oferi victimelor de la clubul Colectiv un plus de ajutor și din partea noastra... Watch it now!”, a scris Eugen Olteanu pe pagina sa de Facebook.

Ideea designerului este extrem de controversată. „Prietene, ți-ai pierdut mintile? Folie termica? Insultător este puțin spus. Tu realizezi că sub folia aia termică era de fapt carne vie??? Ai trântit-o peste cârpele pe care le numești tu haine, ai aruncat și niște pantofi odioși ieșiti din anii 80 dintr-un subsol și, gata, ai făcut colecție”, a comentat Suzana la postarea lui Eugen Olteanu.

Radu, un alt utilizator, îi dă lui Eugen Olteanu măsura a ceea ce a însemnat de fapt tragedia de la Colectiv. „Am pierdut acolo,la Colectiv, doar eu, 11 prieteni dragi... Am suferit greu și apăsat și nu mă simt bine nici astăzi. Pentru noi, cei care compunem grupul ăsta mic al rockerilor din România, gestul tău e o mare bătaie de joc la adresa noastră... Tu ai creat o mizerie sinistră și de cel mai mare prost gust...În mod sigur nu a fost cea mai bună idee a ta”, a scris el.

„Ești conștient că 90% din cei care au aflat azi că exiști, deja te disprețuiesc? Roagă-te ca printre ei să fie cât mai puține rude ale victimelor. Rușine și celor care te-au susținut în porcăria asta”, l-a criticat și Gabriel. 

Situația ne-a fost semnalată astăzi de Maria Ruxandra Burcescu, cititoare Republica. Potrivit acesteia, imaginile din colecție au fost publicate pe pagina de Facebok a Bucharest Fashion Week, iar ulterior au fost șterse. 

Înainte de acest lucru, Maria Ruxandra Burcescu a făcut însă un print screen pe care ni l-a trimis.

Cum vi se pare ideea designerului de a realiza o astfel de colecție?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca tot e un lucru stupid ceea ce a facut. de ce s-a mai scris articolul asta? STOP MAKING STUPID PEOPLE FAMOUS!
  • Like 1
  • @ Lupu Daniel
   Totuşi, nu cred că e stupid. De altfel, nicăieri în text nu apare "stupid". "de prost gust" apare, iar asta e cu totul altceva. Cu "de prost gust" sunt de acord şi eu.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult