Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

O idee de prost gust. După Colectiv, un designer și-a îmbrăcat manechinele în folie de arși

În timpul evenimentului Bucharest Fashion Week designerul Eugen Olteanu a avut o prezentare de modă în care și-a îmbrăcat manechinele în folie de supraviețuire, folosită în cazul arsurilor. 

„Va invităm să vizionați secvențe din catwalk-ul inedit al evenimentului Bucharest Fashion Week din acest sezon, ediție pentru care am pregătit o colecție caritabilă, în influențe rock, cu scopul de a oferi victimelor de la clubul Colectiv un plus de ajutor și din partea noastra... Watch it now!”, a scris Eugen Olteanu pe pagina sa de Facebook.

Ideea designerului este extrem de controversată. „Prietene, ți-ai pierdut mintile? Folie termica? Insultător este puțin spus. Tu realizezi că sub folia aia termică era de fapt carne vie??? Ai trântit-o peste cârpele pe care le numești tu haine, ai aruncat și niște pantofi odioși ieșiti din anii 80 dintr-un subsol și, gata, ai făcut colecție”, a comentat Suzana la postarea lui Eugen Olteanu.

Radu, un alt utilizator, îi dă lui Eugen Olteanu măsura a ceea ce a însemnat de fapt tragedia de la Colectiv. „Am pierdut acolo,la Colectiv, doar eu, 11 prieteni dragi... Am suferit greu și apăsat și nu mă simt bine nici astăzi. Pentru noi, cei care compunem grupul ăsta mic al rockerilor din România, gestul tău e o mare bătaie de joc la adresa noastră... Tu ai creat o mizerie sinistră și de cel mai mare prost gust...În mod sigur nu a fost cea mai bună idee a ta”, a scris el.

„Ești conștient că 90% din cei care au aflat azi că exiști, deja te disprețuiesc? Roagă-te ca printre ei să fie cât mai puține rude ale victimelor. Rușine și celor care te-au susținut în porcăria asta”, l-a criticat și Gabriel. 

Situația ne-a fost semnalată astăzi de Maria Ruxandra Burcescu, cititoare Republica. Potrivit acesteia, imaginile din colecție au fost publicate pe pagina de Facebok a Bucharest Fashion Week, iar ulterior au fost șterse. 

Înainte de acest lucru, Maria Ruxandra Burcescu a făcut însă un print screen pe care ni l-a trimis.

Cum vi se pare ideea designerului de a realiza o astfel de colecție?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Daca tot e un lucru stupid ceea ce a facut. de ce s-a mai scris articolul asta? STOP MAKING STUPID PEOPLE FAMOUS!
  • Like 1
  • @ Lupu Daniel
   Totuşi, nu cred că e stupid. De altfel, nicăieri în text nu apare "stupid". "de prost gust" apare, iar asta e cu totul altceva. Cu "de prost gust" sunt de acord şi eu.
   • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult