Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

O imagine virală: fete afgane în drum spre școală, în prima zi de regim taliban în Kabul

O imagine cu șapte fete afgane care se îndreaptă către școală, în prima zi după instalarea noului regim taliban de la Kabul, a devenit virală pe Twitter.

Foto : @jawidomid

„Prima zi a guvernării talibanilor în Kabul, fete curajoase în drum spre școală. Sper că acestor fete nu le va fi luat dreptul de a merge la școală”, este comentariul care însoțește imaginea.

Comentariile utilizatorilor rețelei sociale sunt împărțite, unii apreciază curajul fetelor, alții îi acuză pe părinții acestora, care nu ar fi trebuit să le trimită la școală cel puțin în aceste zile. O prezentatoare de la un  radio a postat o imagine de la o școală din Afganistan care a fost închisă, din rațiuni de securitate, însă elevii s-au prezentat totuși la cursuri. Toți profesorii acelei școli și-au luat rămas bun de la eleve, cărora li s-a interzis să mai vină la cursuri, se arată în comentariul postat de utilizator. 

Presa internațională scrie că la Universitatea din Herat, studentele și profesoarele au fost trimise acasă de talibani,

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult