Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

O imagine virală: fete afgane în drum spre școală, în prima zi de regim taliban în Kabul

O imagine cu șapte fete afgane care se îndreaptă către școală, în prima zi după instalarea noului regim taliban de la Kabul, a devenit virală pe Twitter.

Foto : @jawidomid

„Prima zi a guvernării talibanilor în Kabul, fete curajoase în drum spre școală. Sper că acestor fete nu le va fi luat dreptul de a merge la școală”, este comentariul care însoțește imaginea.

Comentariile utilizatorilor rețelei sociale sunt împărțite, unii apreciază curajul fetelor, alții îi acuză pe părinții acestora, care nu ar fi trebuit să le trimită la școală cel puțin în aceste zile. O prezentatoare de la un  radio a postat o imagine de la o școală din Afganistan care a fost închisă, din rațiuni de securitate, însă elevii s-au prezentat totuși la cursuri. Toți profesorii acelei școli și-au luat rămas bun de la eleve, cărora li s-a interzis să mai vină la cursuri, se arată în comentariul postat de utilizator. 

Presa internațională scrie că la Universitatea din Herat, studentele și profesoarele au fost trimise acasă de talibani,

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult