Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

O imagine virală: fete afgane în drum spre școală, în prima zi de regim taliban în Kabul

O imagine cu șapte fete afgane care se îndreaptă către școală, în prima zi după instalarea noului regim taliban de la Kabul, a devenit virală pe Twitter.

Foto : @jawidomid

„Prima zi a guvernării talibanilor în Kabul, fete curajoase în drum spre școală. Sper că acestor fete nu le va fi luat dreptul de a merge la școală”, este comentariul care însoțește imaginea.

Comentariile utilizatorilor rețelei sociale sunt împărțite, unii apreciază curajul fetelor, alții îi acuză pe părinții acestora, care nu ar fi trebuit să le trimită la școală cel puțin în aceste zile. O prezentatoare de la un  radio a postat o imagine de la o școală din Afganistan care a fost închisă, din rațiuni de securitate, însă elevii s-au prezentat totuși la cursuri. Toți profesorii acelei școli și-au luat rămas bun de la eleve, cărora li s-a interzis să mai vină la cursuri, se arată în comentariul postat de utilizator. 

Presa internațională scrie că la Universitatea din Herat, studentele și profesoarele au fost trimise acasă de talibani,

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult