Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

O încurajare cât o victorie. Mesajul Cristinei Neagu către naționala de handbal și către România

Cristina Neagu a făcut o vizită surpriză la unul dintre ultimele antrenamente ale echipei naționale de handbal feminin, desfășurat la Polivalenta din București, înainte de plecarea spre Campionatul Mondial de Handbal feminin din Spania. Aleasă de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii și ambasador de imagine al BRD, Cristina Neagu le-a urat succes colegelor ei, cărora le e alături în timpul turneului cu gândul. „Fetelor, cu multă muncă și dăruire putem să câștigăm orice meci”, le-a transmis ea sportivelor, care au de partea lor, la Campionatul Mondial, încurajările a milioane de români. „Suntem, doar 7 pe teren, dar milioane acasă!”, a spus Crina Pintea, membră a lotului național de handbal. „România înseamnă inimile tuturor românilor care ne privesc. Lor le dedicăm fiecare gol”, a completat-o colega sa, Cristina Laslo.

Pentru Cristina Neagu, reîntâlnirea cu echipa a fost și prilejul de a adresa un mesaj de „La mulți ani” cu ocazia zilei naționale a României, 1 Decembrie.

Cea mai titrată handbalistă din România reprezintă un exemplu nu doar pentru sportivi, ci și pentru întreaga țară, căreia i-a oferit de-a lungul carierei sale un model de perseverență.

„Am auzit de multe ori că nu avem mentalitate de învingători. Dar dacă nu ai educația asta de mic, e foarte greu s-o formezi. Psihicul e cel mai important, de acolo pleacă până la urmă și mișcările din picioare sau din mâini. Dacă te gândești „Aoleu, ce se întâmplă dacă ratez?”, normal că te duci și ratezi, brațul nu mai e relaxat cum e de obicei. Am avut destui antrenori care mi-au spus că din cauza mea s-au pierdut anumite meciuri, că am ratat. Ce era să fac, să mă las de sport? Să nu mai arunc la poartă? Nu, eu aruncam de încă 14 ori la următorul meci”, povestea ea, cu ceva vreme în urmă, pentru Lead.ro.

Cristina Neagu este ambasador al BRD din anul 2020, reprezentând valorile băncii într-o serie de proiecte de responsabilitate socială. BRD Groupe Societe Generale este, de șapte ani, partenerul oficial al Federației Române de Handbal, și sponsorul echipelor naționale de handbal ale României. În această calitate, BRD a fost și este lângă handbalul românesc, suporter mândru de toate performanțele obținute în această perioadă – medalia de bronz la Campionatul Mondial de Handbal feminin din anul 2015, locul 4 la Campionatul European de Handbal din 2018, ambele obținute de naționala feminină de senioare, precum și medalia de aur la Campionatul Mondial de junioare, obținută de naționala feminină Under 18 în anul 2014. 

Așa cum a anunțat într-un interviu exclusiv prezentat tot de BRD în primăvara acestui an, Cristina este actualmente într-o perioadă de recuperare, nefăcând parte din lotul care va participa la Campionatul Mondial de Handbal feminin care are loc în acest an în Spania, între 2 și 19 decembrie.

Vă invităm să urmăriți filmul emoționant al reîntâlnirii Cristinei Neagu cu colegele sale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult