Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Olguța Vasilescu: „Dacă salariile vor scădea înseamnă că este fix doar vina angajatorului”

Lia Olguța Vasilescu -Foto FB

(Foto: Facebook / Lia Olguța Vasilescu)

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că dacă unele salarii nete vor scădea din 2018, odată cu transferul la angajat al contribuțiilor sociale, acest lucru se va întâmpla „fix doar din vina angajatorului”.

„Noi ne-am asigurat că din cauza acestui nou Cod Fiscal salariile nete nu au cum să scadă. Dacă vor scădea înseamnă că este fix doar vina angajatorului, care doreşte să ia din banii angajatului, care i se cuvin lui, dar angajatorul, anul viitor, va avea aceeaşi cheltuială salarială pe care o are şi anul acesta. Deci, nu e niciun motiv să umble la netul salariatului. Iar prin deducerile pe care le-am făcut, prin impozitele pe care le-am scăzut, ne-am asigurat că netul nu numai că nu scade, ci dimpotrivă, creşte. E adevărat, creşterea este foarte mică", a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România TV, potrivit Mediafax.

Membrii Guvernului au adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Kaufland a fost primul mare angajator privat care a anunţat oficial că va majora salariul brut al angajaţilor, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aceste creaturi bipede vor fi linsate in strada,ca vrajitoarele in 1200, cand va pleca Dacia in Maroc definitiv, si inca una doua mari companii. Dupa care se vor trezi si romanii lenesi, asistati social, de foame, caci pentru cei cu scoala, educatie si profesionalism exista mereu cineva in Occident care sa-i angajeze.
  • Like 3
 • check icon
  De la maririle mirobolante de salarii am ajuns la marele fas..."ne-am asigurat ...ca nu au cum sa scada".Muma pentru militieni,ciuma pentru educatie ,sanatate si privat...Ce filosofie peremista...mai lipsesc executiile pe stadioane ale opozantilor regimului.
  Cand a fost prinsa prima data cu minciuna figuranta asta vopsita era vorba despre salariile din invatamant(25% declarat vs 3-4% real)...alea care stau si tooot asteapta sa fie marite,dar mascarici pesedisti le bifau deja la "realizate".
  Sa traim bine in pielea noastra de carasi aurii!
  • Like 5
 • Vasile check icon
  Păi cine a tooot spus că nu vor scădea nici la privați. Guvernul, primul ministru, olguța ...
  • Like 2
 • Anon check icon
  Demonstrati, madam.
  • Like 0
 • Dl. Dragnea a lovit iar in multinationale, atunci cand prima companie a anuntat ca va mentine nivelul actual al salariilor nete.
  Dl. Pop, ministrul educatiei, declara, citez:
  „Educația e gratuită conform Constituției. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic”.
  Si acestea sunt doar cateva exemple recente, pe langa declaratia d-nei Olguta Vasilescu.
  Este pur si simplu SF ceea ce se petrece in Romania. Ma intreb, pana cand vom tolera o astfel de bataie de joc.
  • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult