Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Olguța Vasilescu: „Dacă salariile vor scădea înseamnă că este fix doar vina angajatorului”

Lia Olguța Vasilescu -Foto FB

(Foto: Facebook / Lia Olguța Vasilescu)

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat că dacă unele salarii nete vor scădea din 2018, odată cu transferul la angajat al contribuțiilor sociale, acest lucru se va întâmpla „fix doar din vina angajatorului”.

„Noi ne-am asigurat că din cauza acestui nou Cod Fiscal salariile nete nu au cum să scadă. Dacă vor scădea înseamnă că este fix doar vina angajatorului, care doreşte să ia din banii angajatului, care i se cuvin lui, dar angajatorul, anul viitor, va avea aceeaşi cheltuială salarială pe care o are şi anul acesta. Deci, nu e niciun motiv să umble la netul salariatului. Iar prin deducerile pe care le-am făcut, prin impozitele pe care le-am scăzut, ne-am asigurat că netul nu numai că nu scade, ci dimpotrivă, creşte. E adevărat, creşterea este foarte mică", a declarat Lia Olguţa Vasilescu la România TV, potrivit Mediafax.

Membrii Guvernului au adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Kaufland a fost primul mare angajator privat care a anunţat oficial că va majora salariul brut al angajaţilor, după transferul contribuţiilor sociale de la angajator.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Aceste creaturi bipede vor fi linsate in strada,ca vrajitoarele in 1200, cand va pleca Dacia in Maroc definitiv, si inca una doua mari companii. Dupa care se vor trezi si romanii lenesi, asistati social, de foame, caci pentru cei cu scoala, educatie si profesionalism exista mereu cineva in Occident care sa-i angajeze.
  • Like 3
 • check icon
  De la maririle mirobolante de salarii am ajuns la marele fas..."ne-am asigurat ...ca nu au cum sa scada".Muma pentru militieni,ciuma pentru educatie ,sanatate si privat...Ce filosofie peremista...mai lipsesc executiile pe stadioane ale opozantilor regimului.
  Cand a fost prinsa prima data cu minciuna figuranta asta vopsita era vorba despre salariile din invatamant(25% declarat vs 3-4% real)...alea care stau si tooot asteapta sa fie marite,dar mascarici pesedisti le bifau deja la "realizate".
  Sa traim bine in pielea noastra de carasi aurii!
  • Like 5
 • Vasile check icon
  Păi cine a tooot spus că nu vor scădea nici la privați. Guvernul, primul ministru, olguța ...
  • Like 2
 • Anon check icon
  Demonstrati, madam.
  • Like 0
 • Dl. Dragnea a lovit iar in multinationale, atunci cand prima companie a anuntat ca va mentine nivelul actual al salariilor nete.
  Dl. Pop, ministrul educatiei, declara, citez:
  „Educația e gratuită conform Constituției. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic”.
  Si acestea sunt doar cateva exemple recente, pe langa declaratia d-nei Olguta Vasilescu.
  Este pur si simplu SF ceea ce se petrece in Romania. Ma intreb, pana cand vom tolera o astfel de bataie de joc.
  • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult