Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Oracle îşi mută în România operațiunile europene de suport hardware

Compania americană Oracle își va muta operațiunile europene de suport hardware în România pentru a-și reduce costurile, scrie publicația britanică The Register, citând „multiple surse din interior”. Această mișcare ar putea duce la concedierea a sute de angajați. 

Foto: Guliver Getty Images

Potrivit unui membru al echipei care a fost de acord să vorbească cu ziariștii sub protecția anonimatului, 424 de persoane, incluzând directorii, asigură operațiunie de suport hardware ale Oracle în Europa. Din aceștia, 137 sunt deja în România, ceea ce înseamnă că 287 de angajați din afara României și-ar putea pierde slujbele. Cei mai mulți, 77, sunt în Germania, 67 în Spania, 55 în Franța, 53 în Marea Britanie, iar restul sunt răspândiți în alte țări de pe continent. 

Potrivit sursei citate, operațiunile din Franța și Italia ar urma să fie închise la sfârșitul acestui an, iar cele din Spania și Germania în februarie 2018. Filiala din Marea Britanie, care are cei mai mulți directori în comparație cu celelalte țări, s-ar putea închide ultima. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Safra Catz, CEO Oracle are origini românești (tatăl ei este din Iași).
  • Like 1
  • @ Marius Stavilă
   cred ca din Huşi e tatal ei, nu ?
   • Like 0
  • @ Sergiu F.
   Am fost destul de aproape, nu?
   • Like 0
  • @ Marius Stavilă
   Da. :)
   • Like 0
  • @ Marius Stavilă
   Nu are nicio legatura... este vorba numai de forta de munca ieftina.
   • Like 0
  • @ Marius Stavilă
   dalex check icon
   E un lucru bun cand cineva cu nume de familie Catz "tine cu Romania". Avem
   cozi de topor terminate in"..escu" ce denigreaza si fac rau Romaniei dupa ce au parasit-o in cautarea "realizarii profesionale" ( ceva farfurii de spalat, ceva saci de carat, ceva batrani de sters la c... - dar in tari avansate !? ).
   • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult