Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Povestea unei imagini virale, cu actorul Tom Cruise și Claudia Pop, căpitan în Armata Română. „Am visat poate și datorită acestui film, să ajung ofițer în Forțele Aeriene”

Claudia Pop - Tom Cruise

Căpitanul Claudia Pop a dezvăluit cum a ajuns să facă un selfie cu Tom Cruise. Claudia Pop, căpitan în Armata Română a avut parte de o zi inedită, în weekend, la The Royal International Air Tattoo. Show-ul aerian din Marea Britanie i-a oferit Claudiei Pop șansa de a-l întâlni pe starul din Top Gun. Claudia Pop l-a întâlnit pe Tom Cruise, invitat la eveniment. Aceasta s-a fotografiat cu starul american, celebru pentru rolul căpitanului Pete “Maverick” Mitchell din filmele Top Gun.

„Duminică, iulie, peste 30 de grade Celsius…Unii se relaxează, alții se pregătesc pentru o nouă săptămână…în timp ce colega noastră, căpitanul Claudia Pop, se întâlnește cu căpitanul Pete Maverick Mitchell (Tom Cruise) din Top Gun, la The Royal International Air Tattoo. Pe voi unde vă surprinde ziua de astăzi?”, este mesajul care însoțește fotografia postată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Claudia Pop a povestit la Digi24 contextul în care s-a fotografiat alături de Tom Cruise. Claudia Pop se afla la expoziție cu colegii de la Baza 90 de transport aerian. Tom Cruise era și el prezent în calitate de invitat

„Tom Cruise a privit câteva dintre evoluțiile aeronavelor participante la show. Când a vrut să părăsească pavilionul expozițional eram prin zonă. Am avut noroc. Îl așteptau membrii formației aeriene din Italia care își încheiaseră evoluția. Actorul a vrut să le dea autograf și să îi felicite. Oamenii prezenți acolo au vrut să îl fotografieze de la distanță. Și eu voiam să îl prind în cadru. S-a apropiat, m-a întrebat de unde sunt, i-am spus că din România, a părut foarte încântat, apoi am făcut fotografia”, a declarat Claudia.

Claudia Pop a declarat despre Tom Cruise:

„Mă simt recunoscătoare și împlinită că urmare a muncii echipei din care fac parte. Am participat, alături de colegii mei de la Baza 90 Transport Aerian la cel mai mare show aerian militar internațional, RIAT, cu o aeronavă AN-30 în expoziție statică.

A fost o oportunitate extraordinară și o șansă unică în viață. Pe lângă faptul că am putut să urmăresc, alături de colegii mei, live, evoluțiile de excepție, l-am cunoscut și pe căpitanul Maverick.

Sunt foarte fericită și onorată că am reușit să fac o fotografie cu acest mare actor. Tom Cruise reprezintă și un simbol al aviației militare, oriunde în lume. Personajul Maverick și filmul Top Gun reprezintă nu doar idealul pilotului militar ci, cred eu și povestea colegilor mei, a piloților de vânătoare din Forțele Aeriene Române. În formarea lor, ca piloți militari, au parte de aceleași emoții, de aceleași trăiri.

Aș putea spune chiar că unii dintre ei au trăit experiențe și povești la fel de interesante sau cel puțin asemănătoare cu ale căpitanului Maverick, povești despre cum au apărat zeci de ani, din celula de alarmă, spațiul aerian național.

Am crescut cu filmul acesta. Am visat poate și datorită acestui film, să ajung ofițer în Forțele Aeriene și să fac parte din această mare familie.”

Articol publicat inițial pe project-e.ro

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • “În formarea lor, ca piloți militari, au parte de aceleași emoții, de aceleași trăiri.”
  Chiar mai ceva decât atât. În Top Gun nu se ară câmpul cu MiG-21.
  În orice caz, doamna căpitan necesită a fi supusă oprobriului aferent unui viitor încasator de pensie specială, nu?
  • Like 0
 • Nume check icon
  Scuzati-ma, dar nu inteleg de ce aceasta poza este virala si atat de importanta de a ajuns chiar o stire.
  • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult