Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Prefectul Capitalei și-a dat acordul pentru declararea stării de alertă sanitară în Sectorul 1 în criza gunoiului. Deșeurile vor putea fi ridicate în regim de urgență

Clotilde Armand

Prefectura Capitalei a decis vineri dimineața să declare stare de alertă în Sectorul 1, pentru a rezolva criza gunoaielor. Astfel, deșeurile vor putea fi ridicate în regim de urgență.

Starea de alertă poate fi impusă pentru 30 de zile.

Alin Stoica a explicat la Digi 24 că în starea de alertă „se pot lua măsuri punctuale, care să rezolve amenințarea, aceasta fiind acumularea de deșeuri.

„Dacă autoritatea locală nu are capacitatea și prestatorul de servicii nu-și îndeplinește atribuțiile, poate fi adusă altă entitate, poate altă firma de salubritate, care să rezolve problema, adică să ia deșeurile și să le transporte în locurile adecvate. Dar asta nu rezolva problema între autoritate și firma de salubrizare, problema contractuală. Aceasta nu se poate rezolva decât în instanță sau pe cale amiabilă”, a precizat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm