Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Premierul Ludovic Orban a primit două amenzi după apariția fotografiei în care nu purta mască și fuma în spațiu închis. Șeful Guvernului a plătit online 3000 de lei

Premierul Ludovic Orban a primit două amenzi după apariția fotografiilor în care nu purta mască și fuma într-un spațiu închis dintr-o instituție publică. În imagine erau mai mulți membri ai cabinetului. Premierul a achitat amenzile, în valoare totală de 3000 de lei, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, susțin reprezentanții Guvernului.

"Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, precizează sursa citată.

Mai multe detalii aveți aici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Serios? Bun, dao dracului de masca, se mai intampla. Da sa fumezi in spatiu inchis? Jos cu el baieti, legea in privinta fumatului in spatii inchise nu a fost ieri introdusa, asta inseamna ca el nu se simte obligat de a urma legile, si nu-mi pasa ce rahat ii iese din gura, actiunile ii arata adevarata atitudine fata de lege.
  • Like 0
 • Am vederi liberale.
  Dar sunt total dezamăgit, nu numai de actualul guvern, de clasa politică în totalitate.
  Ne arată zi de zi că nu contăm pentru ei.

  3000 de lei amendă? Bani de buzunar. De buzunarul lor...
  In perioada asta de arest la domiciliu o mulțime de familii aveau un buget de 2700-3000 de lei.

  Întreb, pentru un prieten:
  Mai stăm în țara asta?
  Cum putem sa avem conducători inteligenți și capabili?
  • Like 1
 • E OK ca s-a intamplat asa, dar toti cei din fotografie trebuie sanctionati.
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult