Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Primăria Capitalei a oprit evenimentul Via Sport, de pe bulevardul Kiseleff, ca să refacă marcajele stradale

Primăria Capitalei nu mai permite închiderea bulevardului Kiseleff, între Piața Victoriei și strada Ion Mincu, la sfârșit de săptămână, pentru instalarea de terenuri de sport, în cadrul evenimentului Via Sport. Motivul invocat de Primăria Capitalei este refacerea marcajelor stradale, care va dura patru luni.

În cadrul evenimentului Via Sport, care s-a desfășurat la sfârșit de săptămână, timp de mai bine de șase ani, bucureștenii se puteau plimba pe porțiunea închisă din bulevardul Kiseleff și aveau acces gratuit la terenuri de sport instalate pe bulevard. 

Primăria a anunțat că urmează să fie refăcute marcajele rutiere pe un număr de 49 de străzi din București, printre care: strada Izvor, Splaiul Independenței, șoseaua Mihai Bravu, b-dul Regina Elisabeta, b-dul Libertății, b-dul Mihail Kogălniceanu, Calea Griviței, strada Gării de Nord, b-dul Gheorghe Magheru, Splaiul Unirii, b-dul Tineretului, b-dul Dacia, Calea Giulești, b-dul Expoziției, b-dul Barbu Văcărescu, b-dul Kiseleff, b-dul Mărăști, strada Mihai Eminescu.

Reprezentanții Funvertising, organizatorul Via Sport, au declarat că au cerut Primăriei Capitalei să mai permită organizarea evenimentului în acest sfârșit de săptămână, însă au fost refuzați.

Municipalitatea susține, într-un comunicat, că a decis să înceapă lucrările de refacere a marcajelor rutiere în această perioadă, luând în calcul condițiile meteorologice potrivite și traficul redus datorat perioadei de vacanță.

(Foto Facebook/Via Sport)

Primăria le-a propus organizatorilor schimbarea locului de desfășurare a evenimentului, una din zonele oferite fiind Parcul Tineretului, dar reprezentanții Funvertising au refuzat, explicând că este vorba de conceptul evenimentului, iar pe de altă parte sumele strânse anul acesta de la partenerii privați nu ar fi putut acoperi costurile relocării.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la începutul lunii iulie că nu mai vrea ca străzile din centrul Capitalei să fie blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru evenimente stradale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Ar trebui sa se termine odata cu inchiderea centrului sau a arterelor principale ale capitalei pentru activitati sportive sau culturale; sunt destule parcuri unde astfel de activitati se pot desfasura fara perturbarea circulatiei publice.
  • Like 0
 • bucuresti nu are strazi de capitala, dar nici parcuri de capitala, asa cum se pretinde. si atunci unde ? poate ar trebuie cautata o solutie germana :) fiecare orasel, comuna, sat, mic sau mare, are cel putin o padure, un lac, un rau, o pajiste cu pomi in administrare ! totul se petrece in padure, langa lac sau raulet : 1. un spatiu de stadion pt toate draciile pe care le pot face cei mici - fotbal, catarari, volei ... + un spatiu cat un stadion pt cei maturi, volei, fotbal, ... dar si wc-uri functionale 2. alei asfaltate / pietris / poteca 3. banci izolate dar si grupate. 4. gratare cu mese si banci 5. copertine din plastic sau lemn pt cazul de ploaie 6. 2-4 parcari fara plata raspandite in jurul, pornind din strazi 7. zone pt animalele de companie 8. in fiecare parcare exista o harta in care sunt pozitionate toate cele de mai sus, toate sunt la 10 min de mers pe jos de la parcare, nu in apropierea acestora. dar bucurestiul este capitala si nu se poate compara cu micile orasele, comune si sate germane, majoritatea de peste 700 - 500 ani vechime :)
  • Like 0
 • check icon
  Mi se pare un moft, alergarea pe carosabil. Ai chef de tropăit, du-te frumușel în parc - sînt destule. // Asemenea restricționări pe Kiseleff mi se par ca și cum s-ar opri accesul pietonal prin parcuri, deoarece în acea zi circulă pe-acolo doar mașini.
  • Like 3


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult