Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Primăria Capitalei a oprit evenimentul Via Sport, de pe bulevardul Kiseleff, ca să refacă marcajele stradale

Primăria Capitalei nu mai permite închiderea bulevardului Kiseleff, între Piața Victoriei și strada Ion Mincu, la sfârșit de săptămână, pentru instalarea de terenuri de sport, în cadrul evenimentului Via Sport. Motivul invocat de Primăria Capitalei este refacerea marcajelor stradale, care va dura patru luni.

În cadrul evenimentului Via Sport, care s-a desfășurat la sfârșit de săptămână, timp de mai bine de șase ani, bucureștenii se puteau plimba pe porțiunea închisă din bulevardul Kiseleff și aveau acces gratuit la terenuri de sport instalate pe bulevard. 

Primăria a anunțat că urmează să fie refăcute marcajele rutiere pe un număr de 49 de străzi din București, printre care: strada Izvor, Splaiul Independenței, șoseaua Mihai Bravu, b-dul Regina Elisabeta, b-dul Libertății, b-dul Mihail Kogălniceanu, Calea Griviței, strada Gării de Nord, b-dul Gheorghe Magheru, Splaiul Unirii, b-dul Tineretului, b-dul Dacia, Calea Giulești, b-dul Expoziției, b-dul Barbu Văcărescu, b-dul Kiseleff, b-dul Mărăști, strada Mihai Eminescu.

Reprezentanții Funvertising, organizatorul Via Sport, au declarat că au cerut Primăriei Capitalei să mai permită organizarea evenimentului în acest sfârșit de săptămână, însă au fost refuzați.

Municipalitatea susține, într-un comunicat, că a decis să înceapă lucrările de refacere a marcajelor rutiere în această perioadă, luând în calcul condițiile meteorologice potrivite și traficul redus datorat perioadei de vacanță.

(Foto Facebook/Via Sport)

Primăria le-a propus organizatorilor schimbarea locului de desfășurare a evenimentului, una din zonele oferite fiind Parcul Tineretului, dar reprezentanții Funvertising au refuzat, explicând că este vorba de conceptul evenimentului, iar pe de altă parte sumele strânse anul acesta de la partenerii privați nu ar fi putut acoperi costurile relocării.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la începutul lunii iulie că nu mai vrea ca străzile din centrul Capitalei să fie blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru evenimente stradale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cri check icon
    Ar trebui sa se termine odata cu inchiderea centrului sau a arterelor principale ale capitalei pentru activitati sportive sau culturale; sunt destule parcuri unde astfel de activitati se pot desfasura fara perturbarea circulatiei publice.
    • Like 0
  • check icon
    bucuresti nu are strazi de capitala, dar nici parcuri de capitala, asa cum se pretinde. si atunci unde ? poate ar trebuie cautata o solutie germana :) fiecare orasel, comuna, sat, mic sau mare, are cel putin o padure, un lac, un rau, o pajiste cu pomi in administrare ! totul se petrece in padure, langa lac sau raulet : 1. un spatiu de stadion pt toate draciile pe care le pot face cei mici - fotbal, catarari, volei ... + un spatiu cat un stadion pt cei maturi, volei, fotbal, ... dar si wc-uri functionale 2. alei asfaltate / pietris / poteca 3. banci izolate dar si grupate. 4. gratare cu mese si banci 5. copertine din plastic sau lemn pt cazul de ploaie 6. 2-4 parcari fara plata raspandite in jurul, pornind din strazi 7. zone pt animalele de companie 8. in fiecare parcare exista o harta in care sunt pozitionate toate cele de mai sus, toate sunt la 10 min de mers pe jos de la parcare, nu in apropierea acestora. dar bucurestiul este capitala si nu se poate compara cu micile orasele, comune si sate germane, majoritatea de peste 700 - 500 ani vechime :)
    • Like 0
  • check icon
    Mi se pare un moft, alergarea pe carosabil. Ai chef de tropăit, du-te frumușel în parc - sînt destule. // Asemenea restricționări pe Kiseleff mi se par ca și cum s-ar opri accesul pietonal prin parcuri, deoarece în acea zi circulă pe-acolo doar mașini.
    • Like 3


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult