Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Primăria Capitalei a oprit evenimentul Via Sport, de pe bulevardul Kiseleff, ca să refacă marcajele stradale

Primăria Capitalei nu mai permite închiderea bulevardului Kiseleff, între Piața Victoriei și strada Ion Mincu, la sfârșit de săptămână, pentru instalarea de terenuri de sport, în cadrul evenimentului Via Sport. Motivul invocat de Primăria Capitalei este refacerea marcajelor stradale, care va dura patru luni.

În cadrul evenimentului Via Sport, care s-a desfășurat la sfârșit de săptămână, timp de mai bine de șase ani, bucureștenii se puteau plimba pe porțiunea închisă din bulevardul Kiseleff și aveau acces gratuit la terenuri de sport instalate pe bulevard. 

Primăria a anunțat că urmează să fie refăcute marcajele rutiere pe un număr de 49 de străzi din București, printre care: strada Izvor, Splaiul Independenței, șoseaua Mihai Bravu, b-dul Regina Elisabeta, b-dul Libertății, b-dul Mihail Kogălniceanu, Calea Griviței, strada Gării de Nord, b-dul Gheorghe Magheru, Splaiul Unirii, b-dul Tineretului, b-dul Dacia, Calea Giulești, b-dul Expoziției, b-dul Barbu Văcărescu, b-dul Kiseleff, b-dul Mărăști, strada Mihai Eminescu.

Reprezentanții Funvertising, organizatorul Via Sport, au declarat că au cerut Primăriei Capitalei să mai permită organizarea evenimentului în acest sfârșit de săptămână, însă au fost refuzați.

Municipalitatea susține, într-un comunicat, că a decis să înceapă lucrările de refacere a marcajelor rutiere în această perioadă, luând în calcul condițiile meteorologice potrivite și traficul redus datorat perioadei de vacanță.

(Foto Facebook/Via Sport)

Primăria le-a propus organizatorilor schimbarea locului de desfășurare a evenimentului, una din zonele oferite fiind Parcul Tineretului, dar reprezentanții Funvertising au refuzat, explicând că este vorba de conceptul evenimentului, iar pe de altă parte sumele strânse anul acesta de la partenerii privați nu ar fi putut acoperi costurile relocării.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat la începutul lunii iulie că nu mai vrea ca străzile din centrul Capitalei să fie blocate cu activități de weekend și a anunțat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituție care au dat aprobări pentru evenimente stradale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cri check icon
  Ar trebui sa se termine odata cu inchiderea centrului sau a arterelor principale ale capitalei pentru activitati sportive sau culturale; sunt destule parcuri unde astfel de activitati se pot desfasura fara perturbarea circulatiei publice.
  • Like 0
 • check icon
  bucuresti nu are strazi de capitala, dar nici parcuri de capitala, asa cum se pretinde. si atunci unde ? poate ar trebuie cautata o solutie germana :) fiecare orasel, comuna, sat, mic sau mare, are cel putin o padure, un lac, un rau, o pajiste cu pomi in administrare ! totul se petrece in padure, langa lac sau raulet : 1. un spatiu de stadion pt toate draciile pe care le pot face cei mici - fotbal, catarari, volei ... + un spatiu cat un stadion pt cei maturi, volei, fotbal, ... dar si wc-uri functionale 2. alei asfaltate / pietris / poteca 3. banci izolate dar si grupate. 4. gratare cu mese si banci 5. copertine din plastic sau lemn pt cazul de ploaie 6. 2-4 parcari fara plata raspandite in jurul, pornind din strazi 7. zone pt animalele de companie 8. in fiecare parcare exista o harta in care sunt pozitionate toate cele de mai sus, toate sunt la 10 min de mers pe jos de la parcare, nu in apropierea acestora. dar bucurestiul este capitala si nu se poate compara cu micile orasele, comune si sate germane, majoritatea de peste 700 - 500 ani vechime :)
  • Like 0
 • check icon
  Mi se pare un moft, alergarea pe carosabil. Ai chef de tropăit, du-te frumușel în parc - sînt destule. // Asemenea restricționări pe Kiseleff mi se par ca și cum s-ar opri accesul pietonal prin parcuri, deoarece în acea zi circulă pe-acolo doar mașini.
  • Like 3


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult