Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cine sunt personajele din „nucleara” PSD

Imagini Antena 3 - saci cu voturi

PSD cere anularea alegerilor la București, susținând că are imagini cu reprezentanți ai USR-PLUS într-o încăpere securizată a Biroului Electoral al Sectorului 1 în care se aflau sacii cu voturi. 

„Noaptea ca hoții! Imagini șocante! Fraudă dovedită! Membri USR-Plus cotrobăie în sala cu sacii plini cu voturi. Și chiar iau saci și îi scot din sală. Daca organizam noi alegerile de o asemenea manieră penală, era toată lumea în stradă! Lucrurile nu pot ramâne asa! Trebuie informate toate organismele internaționale! Alegerile trebuie repetate!!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook, după difuzarea imaginilor la Antena 3. 

Și Dan Tudorache, primarul în funcție al sectorului 1, care a pierdut alegerile în fața lui Clotilde Armand. a ieșit public cu o declarație similară.

UPDATE: Prezentarea imaginilor „a fost denaturată în scopul inducerii în eroare a publicului”, a anunțat joi Biroul Electoral al Sectorului 1, condus de procurorul Nicolae Sprîncu, adăugând că niciun sac cu voturi nu a fost scos din încăperea securizată. „Persoana care apare în imagini căutând printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 și lucrează în cadrul Primăriei Sector 1, fiind desemnată în această calitate în conformitate cu dispozițiile art. 121 alin. 22 din Legea 115 din 2015”, se arată în comunicat.

„În imaginile prezentate publicului, imagini filmate în noaptea de 28/29.09.2020, apare președintele Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 care, împreună cu președintele secției de votare, au intrat în cameră pentru a ridica sacul care conține semnăturile votanților. Alături de aceștia se aflau și reprezentanți USR-PLUS, care în conformitate cu dispozițiile art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, au solicitat să participe la procedură, cerere admisă de către președinte tocmai pentru a se asigura transparența procesului electoral.

Activitățile desfășurate în interiorul încăperii au avut ca obiect exclusiv ridicarea unui sac care conținea lista cu semnăturile votanților, sac care a fost înmânat președintelui secției de votare. Ulterior, semnăturile de pe listele electorale au fost numărate din nou de către președintele secției de votare, sub coordonarea unui membru al Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1, pentru a verifica dacă acestea coincid cu semnăturile notate pe procesul-verbal de consemnare a rezultatelor votării, conform dispozițiilor art. 6 din hotărârea nr. 98 din 15.09.2020 a Biroului Electoral Central”, se precizează în comunicatul Biroului Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Clotilde Armand a replicat că reprezentanții USR-PLUS au intrat în acea încăpere în calitate de observatori, la invitația președintelui Biroului Electoral al Sectorului 1, iar cel care mânuiește sacii este parte din personalul tehnic al BES și ar fi reprezentant al PPU, partidul fondat de Dan Voiculescu. „Președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați - observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor;

BES 1 era plin la acea oră. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, puțin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, noi plecând odată cu membri BES 1 din clădire;

Cel care caută și mânuiește acel sac este personal tehnic al BES 1. Acesta era pus de procuror să caute sacii unei secții de vot un anume Dan - șoferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1 pe timpul desfășurării activității BES1, având calitatea de personal tehnic al BES1;

Toată această manipulare ordinară orchestrată de PSD prin A3 este pentru intimidarea procurorului, președintele BES 1, care astăzi are de luat o decizie la sesizarea PSD de anulare a scrutinului (asta dacă ați urmărit declarația lui Marcel Ciolacu, în care spune că procurorul este și el implicat). Nu noi suntem vizați de acest măcel mediatic, procurorul, președinte BES 1 este cel vizat.

Dați mai departe să știe toată lumea cât de mizerabili sunt pesediștii și trompetele lor", a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

A revenit ulterior cu un mesaj în care vorbește despre identitatea celui care mânuiește sacii. 

„Antena 3 e aici? Persoana care urcă un sac de procese verbale pe dulap prezentat în înregistrările de la A3 drept userist este Gâlcă Mihai Florentin, reprezentantul în BES 1 al PPU (s-l), partidul lui Piedone fondat de Dan Voiculescu. Tudorache vrea să scape de anchetarea pentru tentativa de fraudare. Nu o să îi reușească”, a transmis ea.

Potrivit Jandarmeriei, „încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral”: „În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată în data de 29 septembrie a.c. în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare. Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral”, a precizat Jandarmeria într-un comunicat.

Poliția Capitalei a început o anchetă după apariția în spațiul public a imaginilor din sala în care erau depozitați sacii.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E o vorba care spune ca ce semeni, aia culegi... PSD ii da înainte cu repetarea alegerilor, dar se pare ca sunt primii care uita ca ei sunt cei care au scos din calendarul electoral alegerile în 2 tururi... Acum nici nu mai era nevoie de nucleare... :)
  • Like 0
 • BEC ar trebui să pună punct acestei telenovele. Destul de grav pentru cum percepe acum o parte dintre alegători procesul de vot. Chiar și reprezentantul USR ar trebui să fie ceva mai ponderată în afirmații.
  • Like 2
  • @ Ion Podocea
   Nume check icon
   Asa este. Deja este un circ, pe care din pacate ambele tabere il fac. Problema este ca USR-ul are mai mutl de pierdut decat psd-ul. Ar trebui sa dea simple declaratii, sa ceara ca BEC si BES sa clarifice situatia si justitia sa se pronunte.
   • Like 1
 • Normal ca PSD-ul nu poate renunta atat de usor la PUTERE, de acolo vin banii. Toti dependentii de psd-ism s-au obinusnuit cu un nivel de viata, pe care si l-ar permite din salarii, veniturile legale etc. Alaturi de PCR (pile cunostinte si relatii) psd-ismul creaza baza unuei societati corupte, dominata de interese de grup, ce vin in contradictie cu interesele majoritatii. Este nevoie de o schimbare profunda a societatii, a indivizilor, pentru ca majoritatea sa simta o schimbare reala.
  • Like 2


Îți recomandăm

iziBAC

„Am primit mesaje după ultima sesiune de Bac, pe unul dintre ele chiar l-am postat. Era o fată care nu a putut să se pregătească pentru biologie și a învățat la această materie doar cu iziBAC și în contextul acesta a luat 9.20”, povestește Adrian Stratulat.

Citește mai mult

RacketPal

„Două luni am făcut research, am vorbit cu peste 500 de oameni. I-am găsit pe grupuri de Facebook, m-am dus la terenuri. Am făcut un sondaj și peste 70% aveau aceeași problemă ca și noi”, spune unul dintre fondatori.

Citește mai mult