Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Acești opt miliardari au o avere cât 3,6 miliarde de persoane, jumătate din populația globului

Cele mai bogate opt persoane din lume au în total o avere echivalentă cu cea pe care o au 3,6 miliarde de persoane din lume, adică jumătate dintre cei mai săraci oameni de pe glob, potrivit Oxfam, citat de BBCNews.

Decalajul dintre săraci și bogați a ajuns „mai mare decât ne temeam”, au constatat autorii studiului.

Raportul Oxfam coincide cu debutul Forumului  Economic Mondial de la Davos, din Elveția. Evenimentul atrage anual primii lideri politici și de afaceri din lume. Autorii raportului au declarat că inegalitatea economică a fost alimentată de o polarizare politică, invocând ca exemple alegerea ca președinte al SUA a lui Donald Trump și votul pro Brexit din Marea Britanie.

În galeria foto atașată îi puteți vedea pe cei mai înstăriți opt oameni din lume, potrivit Forbes.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Oamenii ăştia şi-au plătit angajaţii după productivitate sau după bunul plac?
  • Like 0
  • @ Constantin
   Mr.Oh check icon
   I-au platit dupa pretul pietei.:))
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult