Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Acești opt miliardari au o avere cât 3,6 miliarde de persoane, jumătate din populația globului

Cele mai bogate opt persoane din lume au în total o avere echivalentă cu cea pe care o au 3,6 miliarde de persoane din lume, adică jumătate dintre cei mai săraci oameni de pe glob, potrivit Oxfam, citat de BBCNews.

Decalajul dintre săraci și bogați a ajuns „mai mare decât ne temeam”, au constatat autorii studiului.

Raportul Oxfam coincide cu debutul Forumului  Economic Mondial de la Davos, din Elveția. Evenimentul atrage anual primii lideri politici și de afaceri din lume. Autorii raportului au declarat că inegalitatea economică a fost alimentată de o polarizare politică, invocând ca exemple alegerea ca președinte al SUA a lui Donald Trump și votul pro Brexit din Marea Britanie.

În galeria foto atașată îi puteți vedea pe cei mai înstăriți opt oameni din lume, potrivit Forbes.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oamenii ăştia şi-au plătit angajaţii după productivitate sau după bunul plac?
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult