Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Reacția ministrului de Finanțe când a văzut acest anunț la ANAF: „Să știți că asta nu era o glumă, chiar era realitate. Nu mi-a venit să cred...”

ANAF - declarații online

Expresia «declarațiile online se depun la etajul 2» de pe un afiș devenit viral pe Facebook anul trecut nu era o glumă, ci o realitate. „Descoperirea” a fost făcută chiar de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care spune că nu i-a venit să creadă când a aflat despre modalitatea de lucru de la ANAF.

„Să ştiţi că asta nu era o glumă, chiar era o realitate. Se primeau online, se printau, se luau din nou la mână. Când am auzit asta, nu mi-a venit să cred. Dar asta e'', a afirmat vineri, la o conferință de presă, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

Ministrul a dat asigurări că anul viitor formularele fiscale vor fi depuse online, după ce vor fi făcute investiții în sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

Teodorovici a estimat că din cele 700.000 de persoane fizice care depun formulare fiscale, doar 5% folosesc sistemul informatic. „Până la finalul lunii martie anul viitor, nu că trebuie să inversăm raportul, trebuie să îi facem pe toţi să fie online”, a spus Teodorovici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Una din "spetele" astea e sotia mea. Asta e doar pentru ca traiesc cu familia in Romania.
  • Like 0
 • Este foarte posibil ca la etajul 2 sa fi existat o "linie"... (reala, trasata pe podea sau de "procesare") pe care se depuneau declaratiile respective... Cine stie la ce s-au gandit oamenii de acolo cand au auzit de "depunere online". Oricum, tot "om-line" functioneaza....
  • Like 3
 • Singurul lucru trist din povestea asta este incheierea ministrului: "Dar asta e".

  • Like 0
 • otheh check icon
  Pe bune nu era o gluma? Hai ma, si io care am crezut ca era la misto. Ca si cozile de la ghisee, popririle facute din eroare in zi de plata a salariilor etc. Pai se vede ca dom ministru nu a avut nici macar un srl, daca acum afla cum functioneaza Anaf-ul. Bine ca a ajuns direct ministru, ca sa nu se mai chinuie si el, ca, na, 28 de ani de experimente fiscale te cam fac sa iti pierzi podoaba capilara, iar el am vazut ca tine mult la freza.
  • Like 7


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult