Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Reacția ministrului de Finanțe când a văzut acest anunț la ANAF: „Să știți că asta nu era o glumă, chiar era realitate. Nu mi-a venit să cred...”

ANAF - declarații online

Expresia «declarațiile online se depun la etajul 2» de pe un afiș devenit viral pe Facebook anul trecut nu era o glumă, ci o realitate. „Descoperirea” a fost făcută chiar de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, care spune că nu i-a venit să creadă când a aflat despre modalitatea de lucru de la ANAF.

„Să ştiţi că asta nu era o glumă, chiar era o realitate. Se primeau online, se printau, se luau din nou la mână. Când am auzit asta, nu mi-a venit să cred. Dar asta e'', a afirmat vineri, la o conferință de presă, Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

Ministrul a dat asigurări că anul viitor formularele fiscale vor fi depuse online, după ce vor fi făcute investiții în sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. 

Teodorovici a estimat că din cele 700.000 de persoane fizice care depun formulare fiscale, doar 5% folosesc sistemul informatic. „Până la finalul lunii martie anul viitor, nu că trebuie să inversăm raportul, trebuie să îi facem pe toţi să fie online”, a spus Teodorovici.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Una din "spetele" astea e sotia mea. Asta e doar pentru ca traiesc cu familia in Romania.
  • Like 0
 • Este foarte posibil ca la etajul 2 sa fi existat o "linie"... (reala, trasata pe podea sau de "procesare") pe care se depuneau declaratiile respective... Cine stie la ce s-au gandit oamenii de acolo cand au auzit de "depunere online". Oricum, tot "om-line" functioneaza....
  • Like 3
 • Singurul lucru trist din povestea asta este incheierea ministrului: "Dar asta e".

  • Like 0
 • otheh check icon
  Pe bune nu era o gluma? Hai ma, si io care am crezut ca era la misto. Ca si cozile de la ghisee, popririle facute din eroare in zi de plata a salariilor etc. Pai se vede ca dom ministru nu a avut nici macar un srl, daca acum afla cum functioneaza Anaf-ul. Bine ca a ajuns direct ministru, ca sa nu se mai chinuie si el, ca, na, 28 de ani de experimente fiscale te cam fac sa iti pierzi podoaba capilara, iar el am vazut ca tine mult la freza.
  • Like 7


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult