Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Reprezentant al Poliției, despre numerele de înmatriculare „obscene” anti-PSD: „Apoi părinții trebuie să stea să le explice copiilor ce înseamnă”

La aproape două săptămâni de când Răzvan Ștefănescu, un român stabilit în Suedia, a intrat în țară cu numărul de înmatriculare anti-PSD devenit deja celebru, Poliția Rutieră i-a confiscat plăcuțele de înmatriculare, i-a luat permisul de conducere și a deschis pe numele său dosar penal. 

Încununarea operațiunii „plăcuțele” a fost conferința de presă ținută luni la sediul IGPR, în care reprezentanții Poliției au vorbit despre partea legală și partea „morală” a folosirii acestui număr de înmatriculare. 

„Acel număr de înmatriculare, din punct de vedere legal, nu are ce să caute pe teritoriul României, dar dacă este să vorbim mai mult de atât, dacă vorbim de partea morală, nu înțeleg de ce persoanele care adresează aceste cuvinte public sau scriu pe pereți aceste mesaje obscene sunt sancționate de polițiști, dar este în regulă să punem aceste mesaje pe autoturismele personale, să circulăm pe teritoriul României și apoi părinții din țara aceasta să stea să le explice copiilor ce anume înseamnă acel mesaj”, a spus unul dintre reprezentanții poliției în conferință de presă.

Poliția spune că numerele preferențiale formate doar din litere sunt valabile doar în Suedia și în alte state care permit acest lucru. „Convenția de la Viena prevede cum sunt numerele de înmatriculare, trebuie să fie formate din litere și cifre. Numerele personalizate nu sunt permise în România”, susțin reprezentanții acesteia.

Într-un punct de vedere emis inițial, Ambasada Suediei la București a spus că astfel de numere sunt valabile pe tot teritoriul UE, însă a revenit ulterior, precizând, după ce a contactat Autoritatea Suedeză de Transport, că proprietarii unor astfel de vehicule  trebuie să aibă cu ei și numerele originale, cu care să le înlocuiască pe cele preferențiale în caz că anumite țări nu acceptă plăcuțele personalizate. 

Însă numeroase voci, printre care și ale reprezentanților Opoziției, sunt de părere că acțiunea Poliției reprezintă un abuz și un act de cenzură. Momentul în care poliția dă jos numerele de înmatriculare de pe mașina Audi înmatriculată în Suedia a fost filmat de șoferul acesteia și postat pe Facebook. Respectivul video a ajuns la peste un milion de vizualizari. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cata pudoare si bun simt... Le putem spune copiilor ca i-a adus barza dar nu le putem ocoli putin adevarul in situatia in cauza. Insa tovarasii care au ramas aceeasi militieni subordonati politic pana in maduva oaselor ar trebui sa crape de rusine pentru alte lucruri extrem de gave ...
    Dar in continuare in Romania Legea e o bariera.
    • Like 0
  • Partea morala, domn'le, i-auzi! Si in cazul politistului ala pedofil care, pana ce s-a demascat singur de bolnav ce era, a bagat groaza in cine stie cati copii, explicati-ne si acolo cum e cu partea morala, mai, voi astia din Politia Romana???
    • Like 0
  • La 3,14ZD-ele astea cap de cretă , care se reproduc pe micul ecran în frunte cu onor conducerea lor, care chiar e o 3,14ZDA proastă condusă de o alta din capu' la guvern, poate le spune cineva ca Miliția româna eliberează numere ( cu spaga si fară) gen SIMONA ( pt Simona Halep - care chiar merită) REGHE 1 care poate merită și .... șiiiii cel mai tare B-314-ZDA sau B-69-SEX si multe altele !
    • Like 3


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult