Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

România, viață bună!

Mihnea Costoiu, actualul rector al Universității Politehnice București, condamnat de Înalta Curte la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, prejudiciu 10 milioane euro, în cazul bazei Cutezătorii, dată Fundației Dinu Pescariu, scapă de pedeapsă prin prescripția răspunderii penale. Costoiu nu a comis niciun plagiat, deoarece nu are doctorat. Și totuși, este și rămâne rector.

Prim-ministrul Ciucă, acuzat de plagiat, împiedică verificarea, solicitată de urgență de Universitatea Babeș-Bolyai, tezei sale de doctorat de către CNADTCU, prin deschiderea unei acțiuni în instanță, care, iată, se încheie cu clasarea acestui dosar de uz de fals de către Parchetul General, întrucât „fapta s-a prescris”. Dar Ciucă va fi pedepsit prin mutarea din funcția de premier în cea de președinte al Senatului.

De două ori a fost declarat ministrul Lucian Bode plagiator, și încă grosolan, în teza sa de doctorat, chiar de către UBB. Acum, hoțul de Interne Bode contestă și iar contestă decizia Almei sale Mater în justiție, care o ține din amânare în amânare. Până vine prescrierea.

Gibonii Tate, după ce au îndemnat toți proxeneții din lume să vină în paradisul judiciar din jurul Carpaților, sunt, așa cum spuneam că vor fi, liberi. Și fac milioane de accesări pe internet.

Ucigașul Mario Iorgulescu, condamnat în lipsă la 15 ani și 8 luni de închisoare, transmite relaxat din Italia: „Mafia, viață bună!”. Avocatul său ne asigură, așa cum, iarăși, am anticipat de la început, că nu va face nicio zi de pușcărie.

Nu-mi rămâne decât să vă spun și acum că, într-un fel sau altul, „Domnu Dan” Diaconescu Direct va rata pușcăria pentru sex cu minore și își va deschide la anul altă prăvălie OTV. Parafrazându-i pe frații Tate, pe Karl Marx și pe frații Marx, lansez o chemare: „Hoți și criminali din toate țările, adunați-vă! În România!”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult