Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

România, viață bună!

Mihnea Costoiu, actualul rector al Universității Politehnice București, condamnat de Înalta Curte la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, prejudiciu 10 milioane euro, în cazul bazei Cutezătorii, dată Fundației Dinu Pescariu, scapă de pedeapsă prin prescripția răspunderii penale. Costoiu nu a comis niciun plagiat, deoarece nu are doctorat. Și totuși, este și rămâne rector.

Prim-ministrul Ciucă, acuzat de plagiat, împiedică verificarea, solicitată de urgență de Universitatea Babeș-Bolyai, tezei sale de doctorat de către CNADTCU, prin deschiderea unei acțiuni în instanță, care, iată, se încheie cu clasarea acestui dosar de uz de fals de către Parchetul General, întrucât „fapta s-a prescris”. Dar Ciucă va fi pedepsit prin mutarea din funcția de premier în cea de președinte al Senatului.

De două ori a fost declarat ministrul Lucian Bode plagiator, și încă grosolan, în teza sa de doctorat, chiar de către UBB. Acum, hoțul de Interne Bode contestă și iar contestă decizia Almei sale Mater în justiție, care o ține din amânare în amânare. Până vine prescrierea.

Gibonii Tate, după ce au îndemnat toți proxeneții din lume să vină în paradisul judiciar din jurul Carpaților, sunt, așa cum spuneam că vor fi, liberi. Și fac milioane de accesări pe internet.

Ucigașul Mario Iorgulescu, condamnat în lipsă la 15 ani și 8 luni de închisoare, transmite relaxat din Italia: „Mafia, viață bună!”. Avocatul său ne asigură, așa cum, iarăși, am anticipat de la început, că nu va face nicio zi de pușcărie.

Nu-mi rămâne decât să vă spun și acum că, într-un fel sau altul, „Domnu Dan” Diaconescu Direct va rata pușcăria pentru sex cu minore și își va deschide la anul altă prăvălie OTV. Parafrazându-i pe frații Tate, pe Karl Marx și pe frații Marx, lansez o chemare: „Hoți și criminali din toate țările, adunați-vă! În România!”. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult