Sari la continut
alt

Marcel Barticcheck icon

Marcel Bartic - profesor de istorie, interesat de istoria mentalităților și imaginarului, studiul Holocaustului, istoria și drepturile minorităților, rolul tehnologiei în actul educațional. Cititor pasionat, scriitor de ocazie, liberal și umanist până în măduva oaselor.


Articole publicate check icon

Școală 2020

Alegerea directorilor de către profesorii titulari e o măsură discriminatorie și ineficientă. Veți distruge și ultima rămășiță de profesionalism în managementul școlilor. Ultima care a mai rămas după ani de numiri în funcție de carnetul de partid. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Papa Francisc - Profimedia

Mă bucur că a facut acest lucru și sunt sigur că declarația lui va avea ecou și în cadrul altor confesiuni decât cea catolică. Mai mult, Francisc dă glas taberei progresiste, raționale, moderate din interiorul Bisericii Catolice iar acest lucru dă, încă o dată, nota unei personalități carismatice și vizionare. (Foto: Maria Laura Antonelli/AGF/ Shutterstock Editorial/ Profimedia)

Citește mai mult

Eleva cu mască

Da, mi-aș dori să crească salariile profesorilor. Ținându-se de seama de rezultatele si implicarea fiecăruia. De o evaluare corectă și echilibrată a performanțelor obținute în școli. Să fie stimulați și recompensați acei profesori care au demonstrat că le pasă de copiii pe care îi au în grijă. (Foto Chris Ryan / Caia Image / Profimedia)

Citește mai mult