Sari la continut
alt

Marcel Barticcheck icon

Marcel Bartic - profesor de istorie, interesat de istoria mentalităților și imaginarului, studiul Holocaustului, istoria și drepturile minorităților, rolul tehnologiei în actul educațional. Cititor pasionat, scriitor de ocazie, liberal și umanist până în măduva oaselor.


Articole publicate check icon

Constantin Bălăceanu Stolnici

Distinsul nostru personaj era un om strângător. A primit bani pentru notele informative. Nu refuza nimic, indiferent de sumă. I s-au decontat de către organele Securității inclusiv banii cu care cumpăra micile cadouri oferite celor pe care îi vizita în străinătate și despre care redacta minuțioase rapoarte de informare. Foto - Inquam Photos

Citește mai mult

Bode&Ciucă

Topul cu pricina se face după numărul de articole științifice publicate în reviste serioase. Nu, Fulgerul Carpaților și Vocea Pașcanilor nu se pun. Mai mult decât atât, cercetarea aia trebuie să aibă niște rezultate palpabile, concretizate în descoperiri remarcabile, invenții, brevete, aplicații cu impact asupra vieții noastre de zi cu zi. (Foto: Sabin Cîrstoveanu/ Inquam Photos)

Citește mai mult

Protestul profesorilor - 30 mai

De data asta, profesorii nu se mai confruntă doar cu indiferența guvernanților și eternele promisiuni că "vom face si vom drege" ci și cu o reacție de respingere în masă din partea societății românești. De la "marș la catedre" până la luptele la baionetă de pe grupurile de părinți și profesori, societatea românească se confruntă acum cu un război civil în toată regula. Foto - Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește mai mult

Patriarhul Daniel

Nu, n-are legătură cu credința și trăirile spirituale. Nici cu discriminarea. Ar fi chiar culmea să se plângă Biserica de discriminare, în condițiile în care deține un adevărat imperiu mediatic, sute de firme si afaceri care nu plătesc taxe la stat, o catedrală de neam prost făcută din bani publici și politicieni la degetul mic. (Foto: Inquam Photos/ Bogdan-Ioan Buda)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon scoala Bucuresti

Să nu ne amăgim. Rezultatele elevilor de pe la concursuri și olimpiade nu sunt ale noastre. Ale școlii. De cele mai multe ori sunt ale copilului și pasiunii sale pentru o materie și meditatorilor. Școala (cu excepțiile de rigoare, sigur că da) nu are nici un merit. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult

Eugen Hriscu :

Cum stăteam noi așa și ne zvârcoleam cu legile educației, admitere, bacalaureat și alte finețuri dintr-astea, trei puștani de la o școală din Petroșani s-au drogat în curtea școlii. I-a prins Poliția, i-a testat, s-a confirmat ca au consumat substanțe psihotrope.

Citește mai mult