Sari la continut

Serena n-a pierdut

Nimeni nu poate câștiga la Serena Williams. Doar poate să piardă ea, câteodată.

Spre deosebire fundamentală de Simona, atunci când are nevoie de un as sau un backhand ucigător, Serena îl scoate de undeva.

Și forța. Steffi Graf spune că Serena Williams are cele mai puternice lovituri din tenisul feminin al tuturor timpurilor. Simona a simțit-o pe pielea ei și în noaptea asta: a încercat, dar e foarte greu să joci ofensiv în fața Serenei, pentru că primind un soi de obuze de dincolo de fileu, ești mereu dată pe spate, mereu la limită, în criză de timp.

Totuși, Simona a reușit câteva directe câștigătoare frumoase cu dreapta, aplaudate și de Serena cu palma pe corzile rachetei.

O mare jucătoare îți radiografiază punctele slabe: după ce reușește o minge aspră, la liniile laterale, Simona nu sprintează spre fileu pentru voleu, drive sau clasic. Ea așteaptă pe fund, fie să se ducă afară sau în plasă răspunsul adversarei, fie să vină mingea suficient de scurtă, ca s-o atace după ce sare din pământ, îi e frică s-o ia din aer. Jumătatea din față a terenului de tenis nu îi este familiară, ceea ce face ca atacurile ei să fie incomplete și, de multe ori, returnabile. 

Iar la serviciul 2, boală veche: de câteva ori am închis ochii, ca să nu văd execuția publică, dinainte anunțată de Serena cu securea sus.

Mi-a plăcut faptul că Simo și Darren Cahill au râs în timpul discuției la bancă, atunci când Darren a spus: „She is a tough opponent” („e o adversară tare”). Amuzantă și observația Serenei, la zicerea intervievatorului de final: „Iată un stadion plin de dragoste pentru tine”: „Plin de dragoste, într-adevăr, dar de auzit, se aud românii din partea aceea, strigând Si-mo-na!”.

Un turneu bun acest Indian Wells, a meritat să nu dormim niște nopți: Simona e din nou în joc, după o lungă eclipsă, putem spera la mai mare în Florida, la Miami, și apoi pe zgura Europei...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cu adevarat ca Serena nu poate fi batuta in zi de gratie de nici o adversara de pe planeta noastra draga.Simona a facut un meci bun,a dat totul pe teren dar diferenta de valoare este clara.Bafta la Miami!
  • Like 0
  • henin-ardene le-a "ars" din toate pozitiile.pe amandoua "Williams"
   • Like 0
   • @ Georgescu Mircea
    Justine Henin-Hardenne
    • Like 0
  • Fotografia din articol este edificatoare: priviti ce constitutie are "Serena". Pentru cine nu a aflat inca va spun eu, Serena Williams este in realitate BARBAT deghizat ca femeie. Sau transgender dupa noile "norme". De aia nimeni nu poate sa o invinga. Pentru ca nu e femeie! Studiati cu atentie fotografiile ei in lumina acestei informatii si veti realiza evidentul! Stim bine ca administratia americana promoveaza si protejeaza comunitatea LGBT cu ardoare. https://www.youtube.com/watch?v=3v5RZEL0FrU
   • Like 0
   • foto
    • Like 0
    • @ Paul Lozba
     Va rog sa stergeti acest comentariu, a fost facut accidental.
     • Like 0
   • In fata unui adversar caruia ii ies toate loviturile nu prea iti ramane decat un singur plan... Acela de a improviza si a-l uimi tot timpul ... Ceva à la Nastase in zilele lui bune... Doar ca in zilele noastre asa ceva este aproape imposibil ... iar in fata Serenei ... chiar imposibil ... doar daca esti cu adevarat super talentat, un geniu tactic si inca ceva ... sa joci jocul asta strict din placere si fara stressul banilor, al fanilor.
    Nu cred ca Simona intruneste toate acestea la un loc ... poate talentul, geniul, dar la bani si la fani se va raporta intotdeauna si astfel nu va avea relaxarea necesara.
    • Like 1
    • Crabu
     Planul B s-a terminat. Sa trecem la planul C. Am mai scris de el pe aici pe undeva. Ar fii bun și un plan D. Dope!
     • Like 0
     • Hai Simo! nu am sa scriu nici despre lovituri,greseli etc..esti o mare jucatoare !
      • Like 1
      • Serena e un barbat in circuitul feminin si ar trebui sa joace cu baietii unde ar putea sa-si gaseasca un adversar pe masura. Celelalte nu au nici o sansa in fata ei decat daca prinde o zi proasta. Simona nu are ce sa-si reproseze decat daca pierde cu alte jucatoare decat cu Serena.
       • Like 1
       • @ reveriilucide
        Exact! Serena e BARBAT! Ma bucur ca mai sunt oameni care stiu asta!
        • Like 0
       • @ reveriilucide
        Cine s-ar fi așteptat ca tocmai Sharapova să profite pe mutește de cercetările ”bio-dezvoltatorilor” ruși? / / / / Multe industrii profită (la câțiva ani ori chiar zeci de ani distanță) de pe urma tehnologiilor dezvoltate în scopuri militare. ”Lumea” află noutăți numai după o vreme, după ce s-a ”fumat” avantajul militar oferit de o invenție anume. Cam la fel și cu drogurile astea. Comitetele astea anti-drog știu ce drogurie erau ieri pe piață, pe astea le caută în probele biologice recoltate de la sportivi. Comitetele nu au departamente RD. Ele sunt mereu în urmă. / / / / Multă lume bănuiește că Nadal lua ceva; ori Serena. Probabil că va trebui să mai treacă oleacă de vreme până vom afla ce anume./ / / / Progresul mental al Simonei este evident. Să dea Domnul s-o țină! Nu Serena ar trebui să fie grija ei. Nu de la Serena are ea de învățat ci, mai degrabă, de la niște puștoaice gen Jelena Ostapenko. Mult succes Simo!
        • Like 0
      • Ma intreb cum oare Vinci a putut s-o bata categoric pe Serena? Nu vad deocamcata nici o schimbatre in bine sau atitudine la Simona. Serena a jucat in doi cilindri antrenament sil iar Simona a jucat cu,,, "gauri" cte o minge cistigatoare urmata cu mari pause dar si mai rau cu greseli usoare in momente cheie. Ea nu este mai slab fizic ca Radwanska si totusi AR face minuni. Nu vad nici un aport important a lui Cahill inca.
       • Like 2
       • Republica.ro,am întrebat unde îmi este comentul?
        • Like 0


        Îți recomandăm

        Mileniali la muncă

        Se spune că un „milenial” nu vrea să se integreze, ci să se evidențieze. Nu își dorește avansarea pe postul superior, ci o nouă aventură care să-l implice mai mult. Devine astfel un consumator de job. Face shopping de job-uri în căutarea celui care se aliniază cel mai bine cu nevoile și obiectivele vieții sale.

        Citește mai mult

        Cristian Turor Popescu

        Văz că pentru prima dată în istoria alegerilor postdecembriste e trecut pe buletinele de vot, cu cerneală simpatică, un anume domn Nimeni. Personajul are un nume, trăiește undeva prin America, dar în România practic nimeni n-are habar cine și ce este.

        Citește mai mult

        Poezia lui Celentano

        Interviu la cald. "Sunt copleșit. Nu mă așteptam", spune Adrian Văncică într-un interviu la cald acordat Paginademedia.ro despre ploaia de reacții după Poezia lui Celentano din finalul episodului special Las Fierbinți. Este cel de-al doilea viral în social media produs de Las Fierbinți, după monologul despre educație al Stelei Popescu.

        Citește mai mult

        Conf. univ. dr. Horațiu Moldovan, Sanador

        „Criza din sistemul public de sănătate are la bază faptul că întregul personal medical este foarte prost plătit, ceea ce creează frustrări și creează un sistem oarecum autocrat, piramidal de funcționare, în care fiecare participant caută să devină stăpânul propriului loc, al propriei feude, care poate fi mai mare sau mai mică. Dacă îi încredințezi unui doctor un pat într-un spital să poate interna pacienți pe el, el va considera că e „al lui”, personal, dacă îi dai să conducă o secție, cu atât mai mult. Acest fapt apare din cauza unei organizări problematice și din cauza faptului că toți medicii sunt foarte prost plătiți, sunt puțini, sunt suprasolicitați”, spune conf. univ. dr. Horațiu Moldovan, într-un interviu pentru Republica.

        Citește mai mult