Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Simo iese din tranșee

În primul set, Simona a fost prudentă. Prea prudentă. A încercat să câștige cu raliuri în forță, dar fără să riște deschideri de unghiuri, sperând ca adversara să cedeze la testul regularității. 

Și Kuznetsova n-a cedat. Tenace și concentrată, a greșit puțin și a atacat de câte ori a avut ocazia.

Așa a ajuns Simona să fie condusă cu 5-1. Din acel moment, s-a lămurit că trebuie să-și asume riscul.

A pus în aplicare o propoziție simplă dintre cele spuse clar și precis, ca de obicei, de Darren Cahill: „You must push her” – „Ieși din tranșee, împinge-o, dă-o pe spate”.

A dat drumul la crosurile ei ascuțite, la care Svetei nu i-a rămas decât să aplaude, la lungul de linie cu reverul marca Halep, deschizând mereu prima terenul. În fine, a făcut pasul în față pe serviciul 2 al Kuznetsovei, trăznindu-i niște retururi de a lăsat-o în ghete.

A pierdut primul set, 3-6, dar a câștigat controlul jocului, pe care nu l-a mai cedat o clipă, susținută exemplar de românii din tribunele Montrealului. De la acel 1-5, Simo a câștigat 14 ghemuri, față de numai 2 ale Svetei, destructurând complet jocul puternicei rusoaice.

Cu mare bucurie, văd că Simona și-a reamintit acel „al doilea joc” de care e capabilă, stilul defensiv-agresiv, cu inițiativă, care a dus-o și anul trecut în finală, aici, la Montreal. Mai mult decât revanșa în fața unei adversare de mare clasă, dubla câștigătoare de Grand Slam Sveta Kuznetsova, care a învins-o anul acesta la Syndey, Simona Halep a arătat stăpână pe ea ca o adevărată campioană. Cu siguranță va face un meci bun și în semifinală, împotriva Angeliquei Kerber sau, mai puțin probabil, Dariei Kasatkina.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Sa castigi un set la 0 sa-l pierzi pe aldoilea aratand aproape epuizata de efort si nemultumire,sa pierzi brek la inceput de set trei si sa revii sa castigi,asta inseamna sa fii MAGNIFICA.
  • Like 0
 • Simona MERITA .este buna.Daca isi face jocul ei va fi o învingătoare.9
  • Like 0
 • Crabu check icon
  Rectificare: cam mozolita!
  • Like 0
 • Crabu check icon
  Adevarul e ca era cam mocirlita!
  • Like 0
 • Romania ramane una din cele mai mari puteri in tenis: dupa victoria de ieri in sferturi in Canada, Simona Halep a 'sarit' 1711 locuri in clasamentul WTA la dublu iar Monica Niculescu a ajuns pe cel mai bun loc al carierei - 20 - tot la dublu. 'Fratii' Horia Tecau si Florin Mergea fac un sezon excelent in pregatirea JO, sunt si ei azi in semifinale in Canada, dupa ce i-au 'distrus' pe adevaratii frati Bryan. Saptamana trecuta Andreea Mitu a castigat la dublu in Suedia iar Monica Niculescu a castigat tot la dublu in Statele Unite. Azi jucam trei semifinale in Canada: simplu fete, dublu fete, dublu baieti, ceea ce nu este deloc intamplator.
  • Like 0
 • Deocamdata nu pot . Sunt prea nou !
  • Like 0
 • Simona mi-a confirmat din nou presupunerea ca pierderea primului set,ii aduce aproape sigur castigarea meciului.Este doar o constatare a mea si, pare a fi trezirea unui boxer din pumnii adversarului.Simona poti castiga orice meci.Succes in semifinala! Mircea P.
  • Like 0
 • N-am văzut meciul. Trăiască dictatura cabliştilor! Unii o vedem pe Simona la Bucureşti, alţii la Montreal... Unii vedem Mondialul de fotbal, alţii Europenele... Cine transmite Olimpiada? Sigur nu transmit TVR-urile... N-au bani, abia le ajunge pentru întăritoare de sâni. Mai aven CNA? Dacă da, cu ce se ocupă? Trebuie să ne facem Sidicatul telespectatorilor pentru a da jos dictatura cabliştilor? Bravo, Simona! Succes!
  • Like 0
 • Frumos intors. Au venit lucruri noi, cross ul scurt e mai des acum fata de lung de linie. Da mai tare fata de anult trecut iar psihicul parca e mai solid chiar daca se manifesta. Pana la urma e o forma de refulare care poate ii foloseste. Rusoaica in schimb nu a avut constanta ceea ce are Kerber si mai are si lovitul de jos pe genunchi care taie timpul de reactie la adversar. Aici e cheia maine, sa o puna sa alerge pe Kerber sa nu apuce sa-i taie timpul de reactie si gandire. Altfel, sa ia US Open si nu ma supar daca pierde maine la Kerber.
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult