Sari la continut
alt

Cătălin Bizdadeacheck icon

Cătălin Bizdadea este economist și lucrează în Paris, în departamentul de Risc al unei bănci multinaționale. Posesor al unei diplome a Institutului de Științe Politice "Sciences Po" din Paris, este interesat de economia globală, funcționarea ciclurilor economice și tehnologia informației. Autor al platformei www.mindfilter.ro, în încercarea de a oferi un punct de referință într-o societate care începe să sufere de mult zgomot informațional.


Articole publicate check icon

Klaus Iohannis - Ludovic Orban - masca - Foto presidency.ro

Statul român habar nu are să investească. E un exemplu de practici „așa nu” în această privință. Nu știe care proiecte de investiții ar fi viabile și care nu. Ultimii 30 de ani sunt extrem de grăitori în acest sens. Foto presidency.ro

Citește mai mult

oameni - pensionari - Foto Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Stânga își imaginează lumea ca fiind un joc cu sumă nulă: ce câștigă cineva, înseamnă că altcineva pierde. Sau altfel spus, dacă ne imaginăm bogăția ca o plăcintă, stânga consideră că mărimea plăcintei e fixă și că bogătanii își taie o bucată foarte mare din ea, lăsând pentru restul lumii o feliuță subțire din care trebuie să se hrănească mult mai mulți oameni. (Foto Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu)

Citește mai mult

covid - impact -  Getty

În Europa situația pare sub control, deși cazurile încep să crească în partea de est a continentului, inclusiv în România. Incertitudini majore persistă încă asupra existenței unui al doilea val, asupra eficacității tratamentelor disponibile sau asupra efectelor bolii asupra sănătății persoanelor care teoretic s-au recuperat. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Bursă SUA

De ce e deconexiunea asta manifestă între o economie reală în cârje și o bursă în creștere? Nu e asta un exemplu al modului în care miliardarii planetei fac bani și în criză, în timp ce oamenii simpli (economia reală) se chinuie să supraviețuiască? (Foto: Johannes Eisele/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

Ludovic Orban - Foto Facebook Guvernul Romaniei

Dacă ești prim-ministrul României în această perioadă și partidul tău a scăzut masiv în sondaje, cu alegeri care bat la ușă și cu criza sanitară care a fost gestionată cu opinteli, prioritatea ta politică e să încerci să împăturești realitatea așa cum poți mai bine și să o prezinți oamenilor cu un ambalaj plăcut.

Citește mai mult

IMM - Foto Guliver/Getty Images

La fel ca și în Franța, ea se va desfășura prin intermediul băncilor locale, care vor pune la dispoziție credite de capital de lucru și de investiții pentru companii. Aici este o diferență față de Franța, unde garanția statului nu acoperă și nevoile de investiții. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult