Sari la continut
alt

Cătălin Bizdadeacheck icon

Cătălin Bizdadea este economist și lucrează în Paris, în departamentul de Risc al unei bănci multinaționale. Posesor al unei diplome a Institutului de Științe Politice "Sciences Po" din Paris, este interesat de economia globală, funcționarea ciclurilor economice și tehnologia informației. Autor al platformei www.mindfilter.ro, în încercarea de a oferi un punct de referință într-o societate care începe să sufere de mult zgomot informațional.


Articole publicate check icon

articol audio
play icon mic icon Apple Vision Pro - Jeff Chiu / AP / Profimedia

Dar oamenii nu sunt făcuți să trăiască așa. Cu o cască pe ochi, plimbându-se într-un spațiu virtual unde corpul nu mai contează. Cu creierul scăldat într-o supă caldă de senzații și excitații nervoase. Asta este cealaltă față a acestui pact. Un pact faustian prin excelență. Foto: Jeff Chiu / AP / Profimedia

Citește mai mult

Danemarca - pandemie

Ultimele informații despre varianta Omicron confirmă observațiile inițiale din Africa de Sud și Danemarca (una din țările cu un sistem foarte performant de raportare care a făcut o secvențiere rapidă): Omicron, deși este mai contagios decât variantele precedente, are o severitate mult mai scăzută față de Delta. Dar cum putem fi siguri de acest lucru? (Foto: Francis Joseph Dean/Dean Picture / Shutterstock Editorial / Profimedia)

Citește mai mult

Vaccinare.

Oamenii sunt mai conformiști și mai docili decât m-aș fi așteptat și decât probabil autoritățile statului s-ar fi așteptat. Asta e un rezultat destul de surprinzător mai ales în țările considerate democratice din Europa de Vest și în statele liberale americane. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Coadă la Constanța la vaccinare

O idee la modă care e viralizată din ce în ce mai mult pentru a explica valul 4 și catastrofa pe care o trăim este că principalii vinovați pentru această situație sunt cei care dezinformează. Această dezinformare, care nu este însă definită în mod concret, este văzută ca o cauză esențială a procentului redus de vaccinați în România...(Foto: Robert Ghement/ EPA / Profimedia)

Citește mai mult