Sari la continut
alt

Cătălin Bizdadeacheck icon

Cătălin Bizdadea este economist și lucrează în Paris, în departamentul de Risc al unei bănci multinaționale. Posesor al unei diplome a Institutului de Științe Politice "Sciences Po" din Paris, este interesat de economia globală, funcționarea ciclurilor economice și tehnologia informației. Autor al platformei www.mindfilter.ro, în încercarea de a oferi un punct de referință într-o societate care începe să sufere de mult zgomot informațional.


Articole publicate check icon

Bursă SUA

De ce e deconexiunea asta manifestă între o economie reală în cârje și o bursă în creștere? Nu e asta un exemplu al modului în care miliardarii planetei fac bani și în criză, în timp ce oamenii simpli (economia reală) se chinuie să supraviețuiască? (Foto: Johannes Eisele/ AFP/ Profimedia)

Citește mai mult

Ludovic Orban - Foto Facebook Guvernul Romaniei

Dacă ești prim-ministrul României în această perioadă și partidul tău a scăzut masiv în sondaje, cu alegeri care bat la ușă și cu criza sanitară care a fost gestionată cu opinteli, prioritatea ta politică e să încerci să împăturești realitatea așa cum poți mai bine și să o prezinți oamenilor cu un ambalaj plăcut.

Citește mai mult

IMM - Foto Guliver/Getty Images

La fel ca și în Franța, ea se va desfășura prin intermediul băncilor locale, care vor pune la dispoziție credite de capital de lucru și de investiții pentru companii. Aici este o diferență față de Franța, unde garanția statului nu acoperă și nevoile de investiții. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult

oameni pe strada - covid - (Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Țările emergente, printre care și România, se află acum în situația critică de a vedea cum o importantă sursă de finanțare fuge efectiv atât din zona de obligațiuni guvernamentale cât și din capitalul societăților străine împlântate în aceste țări. (Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon business - strada - Foto Guliver/Getty Images

Trăim un decalaj, o rămânere în urmă generală, care e cu atât mai perplexă cu cât de îndepărtăm de momentul tragic al comunismului și ne contopim în „neoliberalism”. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult