Sari la continut
alt

Cătălin Bizdadeacheck icon

Cătălin Bizdadea este economist și lucrează în Paris, în departamentul de Risc al unei bănci multinaționale. Posesor al unei diplome a Institutului de Științe Politice "Sciences Po" din Paris, este interesat de economia globală, funcționarea ciclurilor economice și tehnologia informației. Autor al platformei www.mindfilter.ro, în încercarea de a oferi un punct de referință într-o societate care începe să sufere de mult zgomot informațional.


Articole publicate check icon

Donald Trump - Iran

What's the deal with Iran ? Nu mai e nici un deal pentru că s-a supărat Trump și a mai tras o iscălitură pe un document care consfințește ieșirea Americii din acordul din 2015. Acord semnat la cererea Americii de alte câteva state: Franța, Marea Britanie, Germania, Rusia și China. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

oameni in natura

Soluția pentru a rămâne relevant este să înveți lucruri noi pe tot parcursul vieții. Și mai ales lucruri care îți par complicate. Asta te ajută să ieși constant din cochilia siguranței și să te autodepășești. Și îți va oferi opțiuni pentru momentele când vei avea nevoie de ele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Cambridge Analytica

Și chestia asta funcționa de minune, tu erai mulțumit că ai cont pe Facebook pe gratis și pui poze cu pisici sau comentezi la vecină pe pagină, Facebook era fericit că ți-a luat profilul, l-a împachetat frumos și l-a vândut lui Cambridge Analytica. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Bursa NY

E de ajuns să crească rapid dobânzile și yield-urile pe piețe, obligațiunile românești vor scădea rapid în atractivitate, capitalurile se vor retrage repede spre safe heaven-uri și vom rămâne cu hârtiile fără valoare ale PSD. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Klaus Iohannis.

A fi președinte e un job, nu un privilegiu. Trebuie să pui mâna să muncești un pic. Nu poți sta inutil să accepți circul politic al numirilor de guverne peste guverne, în condițiile în care știi bine ce consecințe grave poate aduce această instabilitate. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult

Pedofilul din București

Principalul lucru care ar trebui reținut în scandalul polițistului pedofil este modul în care funcționează instituțiile din România. În ciudă fanilor și haterilor pe care aceste instituții le au, ele au încă un mod de funcționare departe de gold standardul lumii civilizate. (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Citește mai mult

Protestul de duminică din București

În politică principala marfă este puterea și influența. Cei ce o au vor să o folosească, cei ce nu o au o vor, în esență, pentru același lucru. Și ambele tabere îți vor spune în față ce lucruri mărețe vor face. Dar în spate vor lucra la propriile privilegii. Unii mai finuț, mai mieros și mai seducător, alții mai grobian și mârlănesc. (Foto Alberto Groșescu)

Citește mai mult

Tineri cu calculator

Articolele pe care le citim, blogurile, forumurile, comentariile, cărțile, filmulețele, reclamele, toate pot ascunde o încercare a unor oameni de a ne convinge de ceva. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

angajati

Eliminarea plafonului la CAS va produce două efecte importante: descurajarea muncii și folosirea veniturilor în plus de către stat în scopuri neproductive, stimulând problema hazardului moral de care suferă acest sistem. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Donald Trump

În timp ce Donald Trump are 279 de electori, iar Hillary doar 218, după numărarea majorității voturilor populare Hillary a fost votată de 59.248.749 americani, iar Donald Trump de 59.096.015 cetățeni. Cu peste 150.000 de persoane mai puțin. Și totuși el va fi învestit ca președinte și nu câștigătoarea votului popular. Cum e posibil ? (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

protest

Problema cu această tribalizare a societății românești este că proliferează multe fracturi și puțin dialog. Și mediul online, care înlocuiește din ce în ce mai mult vocea străzii din anii incipienți ai democrației, suferă de acest sindrom al luptei de clasă, între „securiști” și „daci liberi”, între „sorosiști” și „pesediști”, între cei de stânga și cei de dreapta, între „ortodocși” și „homosexuali”. (Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad)

Citește mai mult

Dacian Cioloș

Instituțiile nu se construiesc și nu se vor construi pe Facebook, care este o unealtă foarte bună, dar care servește la cu totul altceva. Instituțiile se schimbă și se înlocuiesc prin cooptarea mentalului colectiv și prin forțarea unui consens național. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult

Pub in Londra

Punctul sensibil care va trebui abordat de autoritățile noastre îl reprezintă migrația și situația românilor din Marea Britanie, expuși din ce în ce mai mult presiunilor xenofobe și victime fără voia lor ale populiștilor și extremiștilor britanici, care îi arată cu degetul de pe paginile sclipitoare ale tabloidelor britanice.(Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Naționala de fotbal, unul din bunurile comune ale societății românești în care ne puneam speranțe de mândrie internațională, s-a întors acasă printre mârâielile nemulțumite ale celor câteva zeci de suporteri protestatari care i-au așteptat pe aeroport. E un sport și asta, dar fără mari satisfacții. Doar cu năduf si revoltă. (Foto: Captură Digi24)

Tricolori aeroport
Citește mai mult

Ideea este că suntem aproape de punctul critic după care nu se mai poate face mare lucru. Cu cât înțelegem mai bine și mai repede asta, inclusiv cei care au avut ocazia să recupereze o guvernare nouă, cu atât avem motive de încredere. Altfel va fi doar o spoială frumoasă, în spatele căreia vor cădea, ușor, zidurile. ( Foto Guliver Getty Images)

stop
Citește mai mult