Sari la continut
alt

Cătălin Bizdadeacheck icon

Cătălin Bizdadea este economist și lucrează în Paris, în departamentul de Risc al unei bănci multinaționale. Posesor al unei diplome a Institutului de Științe Politice "Sciences Po" din Paris, este interesat de economia globală, funcționarea ciclurilor economice și tehnologia informației. Autor al platformei www.mindfilter.ro, în încercarea de a oferi un punct de referință într-o societate care începe să sufere de mult zgomot informațional.


Articole publicate check icon

supermarket -  Getty Images

România importă mai mult decât exportă. Înseamnă de fapt că se împrumută pentru a plăti importurile care depășesc exporturile. Pentru a înțelege mai bine această relație, gândiți-vă la o persoană care are nevoi mai mari decât veniturile, astfel că diferența nu o poate acoperi decât printr-un împrumut. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Donald Trump - lumina - getty

O altă consecință a regimului Trump este normalizarea neîncrederii și a teoriilor conspiraționiste. Dacă în trecut aceste teorii dubioase erau limitate la zonele întunecate ale societății, rețelele sociale și retorica politică ce le promovează fac ca ele să introducă un climat de dubii și neîncredere. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Christine Lagarde - Getty

Lumea pare că ignoră sau nu acordă suficientă atenție alegerii șefului Băncii Centrale Europene, concentrându-se pe cine conduce Comisia Europeană. Ceea ce nu e neapărat greșit, dar lasă în umbră una dintre instituțiile cheie ale Uniunii. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

vot - Inquam Photos / Adriana Neagoe

Democrația nu este un act complicat, insă este cel mai onest mod de a decide un sistem complex precum organizarea unui Stat. Democrația presupune în esență alegeri libere și credibile. Cele două adjective sunt la fel de importante și reprezintă soclul pe care procesul democratic se bazează. (Foto : Inquam Photos / Adriana Neagoe)

Citește mai mult

incalzire globala

În fața celor două extreme, cel al negării acțiunii umane asupra încălzirii globale și cel al extremismului ecologic apocaliptic, moderarea bazată pe înțelegerea fenomenului, a cauzelor sale reale, a realității științifice și a efectelor potențiale este de multe ori ignorată. (Foto Guliver Getty Images)

Citește mai mult