Sari la continut
alt

Cătălin Bizdadea

Cătălin Bizdadea este economist și lucrează de aproape 10 ani într-una din băncile din România. Posesor al unei diplome a Institutului de Științe Politice "Sciences Po" din Paris, este interesat de economia globală, funcționarea ciclurilor economice și tehnologia informației. Autor al platformei www.mindfilter.ro, în încercarea de a oferi un punct de referință într-o societate care începe să sufere de mult zgomot informațional.


Articole publicate

Protestul de duminică din București

În politică principala marfă este puterea și influența. Cei ce o au vor să o folosească, cei ce nu o au o vor, în esență, pentru același lucru. Și ambele tabere îți vor spune în față ce lucruri mărețe vor face. Dar în spate vor lucra la propriile privilegii. Unii mai finuț, mai mieros și mai seducător, alții mai grobian și mârlănesc. (Foto Alberto Groșescu)

Citește mai mult

Tineri cu calculator

Articolele pe care le citim, blogurile, forumurile, comentariile, cărțile, filmulețele, reclamele, toate pot ascunde o încercare a unor oameni de a ne convinge de ceva. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

angajati

Eliminarea plafonului la CAS va produce două efecte importante: descurajarea muncii și folosirea veniturilor în plus de către stat în scopuri neproductive, stimulând problema hazardului moral de care suferă acest sistem. (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Donald Trump

În timp ce Donald Trump are 279 de electori, iar Hillary doar 218, după numărarea majorității voturilor populare Hillary a fost votată de 59.248.749 americani, iar Donald Trump de 59.096.015 cetățeni. Cu peste 150.000 de persoane mai puțin. Și totuși el va fi învestit ca președinte și nu câștigătoarea votului popular. Cum e posibil ? (Foto Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

protest

Problema cu această tribalizare a societății românești este că proliferează multe fracturi și puțin dialog. Și mediul online, care înlocuiește din ce în ce mai mult vocea străzii din anii incipienți ai democrației, suferă de acest sindrom al luptei de clasă, între „securiști” și „daci liberi”, între „sorosiști” și „pesediști”, între cei de stânga și cei de dreapta, între „ortodocși” și „homosexuali”. (Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad)

Citește mai mult

Dacian Cioloș

Instituțiile nu se construiesc și nu se vor construi pe Facebook, care este o unealtă foarte bună, dar care servește la cu totul altceva. Instituțiile se schimbă și se înlocuiesc prin cooptarea mentalului colectiv și prin forțarea unui consens național. (Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Citește mai mult

Pub in Londra

Punctul sensibil care va trebui abordat de autoritățile noastre îl reprezintă migrația și situația românilor din Marea Britanie, expuși din ce în ce mai mult presiunilor xenofobe și victime fără voia lor ale populiștilor și extremiștilor britanici, care îi arată cu degetul de pe paginile sclipitoare ale tabloidelor britanice.(Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Naționala de fotbal, unul din bunurile comune ale societății românești în care ne puneam speranțe de mândrie internațională, s-a întors acasă printre mârâielile nemulțumite ale celor câteva zeci de suporteri protestatari care i-au așteptat pe aeroport. E un sport și asta, dar fără mari satisfacții. Doar cu năduf si revoltă. (Foto: Captură Digi24)

Tricolori aeroport
Citește mai mult

maini

Câteodată, din oglindă ne privește un om care a dat o mică șpagă ca să nu ia o amendă de circulație sau care a strecurat câteva bancnote în buzunarul asistenței ca să treacă în față cu copilul la medic. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Ideea este că suntem aproape de punctul critic după care nu se mai poate face mare lucru. Cu cât înțelegem mai bine și mai repede asta, inclusiv cei care au avut ocazia să recupereze o guvernare nouă, cu atât avem motive de încredere. Altfel va fi doar o spoială frumoasă, în spatele căreia vor cădea, ușor, zidurile. ( Foto Guliver Getty Images)

stop
Citește mai mult