Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Simona e ceva de speriat!

SHalep

Cred că Simona, pe lângă serviciul, 1 și 2, considerabil îmbunătățit, a luat și ceva lecții de hipnoză! Ca și Badosa, Anisimova a fost în fața Simonei aidoma unui iepure pe autostradă în lumina farurilor. Probabil că nivelul de încredere în sine atât de sus al campioanei Wimbledon 2019 este ceea ce sperie adversare atât de puternice.

Semnul acestei încrederi formidabile a fost, în meciul cu Badosa, execuția calmă, impecabilă a unei lovituri foarte rare pentru Simona: demivolé stop de rever, la 1 m de fileu. Cu Anisimova, altă rara avis – un rever tăiat cu o singură mână, în cros, razant cu fileul, în unghi mic – lovitură de care ar fi fost mândru și Rod Laver, aflat în tribună. 

Simona a reușit din nou să găsească un echilibru defensiv-ofensiv în joc, la care Anisimova pur și simplu n-a știut cum să răspundă – ba a încercat să lovească decisiv, și a greșit masiv, ba a vrut să țină mingea în teren, iar Simona, ca și cu Badosa, ceea ce mă bucură și mai mult, a luat inițiativa, a deschis agresiv unghiuri și a forțat-o pe americancă să greșească.

Cred că și prezența, în calitate de fostă campioană la All England Club, alături de glorii uriașe ale tenisului, la festivitatea centenarului Terenului Central, a contribuit la plămădirea acestei stări de grație, în care n-am mai văzut-o pe Simona de câțiva ani.

În momentul de față, Simona Halep a realizat ceea ce se spune în clipul de promovare al superturneului care străbate 3 secole, numit Wimbledon: „Jucând aici, îți dai seama că înainte de a-ți învinge adversarul, trebuie să câștigi bătălia cu tine însuți”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult