Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Simona, învinsă de „proasta naibii”

Wuhan. Turul 2 – de fapt, 1. Mai rău decât scorul usturător cu care a pierdut în fața Dariei Kasatkina este felul în care a arătat Simona. Nu ca vestimentație, echipamentul „varză policolor”, cu care a îmbrăcat-o în ultima vreme Adidas, fiind, în fine, înlocuit cu o combinație civilizată negru-grena.

Rusoaica a fost tot timpul calmă, tăcută și compactă, Halep – nervoasă de la început, împrăștiată, incapabilă să țină mingea în teren în secvența de bază a jocului ei, schimburile de la linia de fund. Văzându-se depășită unde se simțea tare, Simona a început să se autoinsulte „mobilizator” („Dă, mă, lung de linie, proasta naibii!”. Oricum, mult mai bine decât înjurăturile de morți ale Irinei Begu la Tashkent...) și să pedepsească racheta.

Chemat în ajutor la 1-4, Andrei Pavel i-a spus să nu se sperie, i-a dat sfaturi tehnico-tactice corecte, dar, cu tot respectul și admirația pe care i le port marelui jucător, și o indicație psihologic foarte periculoasă, după părerea mea: „Ea joacă bine, i-au intrat niște lovituri, dar nu poate s-o țină prea mult așa...”.

Adică, așteaptă, Simona, să înceapă adversara să greșească!...

Și dacă Daria continuă să joace foarte bine încă 20 de minute, așa cum s-a și întâmplat, ce faci? Păi, ce să faci, intri în panică, forțezi, faci greșeli în serie, pe urmă te paralizează gândul că e prea târziu să mai poți recupera, și gata meciul...

Kasatkina a declarat că a câștigat venind foarte bine pregătită pentru duelul cu Simona. Dimpotrivă, Simona mi s-a părut nepregătită, atât ca joc, cât și psihologic.

În pauza de după înfrângerea în fața Sharapovei la US Open pare că nu i s-au întâmplat lucruri prea bune... 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult