Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Horia Tecău - cel mai mare jucător de tenis al României după Ilie Năstase

López și López fac break și servesc la 4-3 în primul set.

Ghem complicat, se ajunge totuși la o minge de re-break pentru Tecău-Rojer. Servește Marc López, primește Horia. Mingea vine tare la teu... Fără umbră de ezitare, Horia refuză returul de siguranță și își asumă un forehand puternic în partea închisă, pe reverul lui Feliciano. Spaniolul e surprins, întârzie o fracțiune de secundă și voleiază în fileu.

Pornind de la acest punct, Tecău-Rojer câștigă setul cu 6-4 și primul ghem al setului 2. Ajung să conducă cu 3-1. Servește Horia. Nu foarte bine. 15-40, două mingi de re-break pentru Lópezi. Returul lui Feliciano este excelent, periat, tare, sub fileu. De acolo, Horia, cu „mână rece”, pune un volé stop cros, execuție infernal de dificilă, care îngroapă mingea la 1 m de fileu, în ciuda eforturilor disperate de a o ajunge ale lui Feliciano López uluit. De la acest punct, Tecău-Rojer câștigă ghemul și se desprind decisiv, 4-1.

Ce spun aceste momente ale finalei US Open 2017? Cuvântul care îmi vine în minte când e vorba de Horia Tecău este serios. Unul dintre cei mai buni jucători de dublu din istoria tenisului, Horia este un om de o minunată seriozitate. Știe totul în tenis, stăpânește orice lovitură, arată un echilibru remarcabil între toate compartimentele jocului. Dar când, într-un moment al adevărului, trebuie să riște, o face! Curajos, fără să șovăie, la totul sau nimic. Și soarta îl ajută pe cel îndrăzneț...

O altă secvență a finalei. La 5-4 și 15-0 pentru „noi”, în primul set, servește Feliciano. Horia returnează cu reverul în cros, nu chiar cu centrul, mingea prinde un pic rama și se duce pe tușa exterioară, imparabil. În ciuda situației de mare tensiune, Horia vine până spre fileu și ridică ambele brațe în semn de scuză către Feliciano. Asta este iarăși ceva ce Horia Tecău are în sânge: fair-play. 

Îți recomandăm

La dublu nu e ca la simplu, unde ești de capul tău. Orice ieșire nervoasă, orice semn de nemulțumire, cât de mic, poate prăbuși un cuplu, indiferent de scorul din acel moment. Pe lângă valoarea individuală, trebuie să fii și un coechipier pe care partenerul să-l simtă mereu alături în clipele grele. Horia Tecău este un coechipier desăvârșit pentru „latinul” și îndemânaticul olandez Jean-Julien Rojer.

Din această seară, eu, unul, pot spune cu mâna pe inimă că, după Ilie Năstase, Horia Tecău este cel mai mare jucător de tenis al României.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult