Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Simona nu mai pierde

S. Halep

Foto: Guliver Getty Images

Am scris acest text acum doi ani, când Simona Halep se afla într-o perioadă mai puțin reușită, un început de an neconvingător, cu eliminare din primul tur de la Australian Open, așa cum i s-a întâmplat, de altfel, și ulterior, în 2017. L-am intitulat atunci "Să piardă Simona".

Uneori, eșecurile îți fac cel mai mult bine. Fără meciul de la Miami, cu Johanna Konta, fără finala ratată cu Ostapenko si eliminarea din primul tur de la US Open, cu Sharapova, Simona n-ar fi devenit sportiva care este acum, una completa, care se bate pentru fiecare minge, bine și până la capăt.

Chiar dacă a pierdut finala și locul 1, Simona a câștigat un joc care îi va permite să ajungă des în situația de a evolua pentru marile trofee. Paradoxal, Simona a trebuit să piardă primul loc pentru a fi recunoscută ca un adevărat număr 1.

Nu cel de sâmbătă, ci acelea de la Miami, Paris și New York au fost partidele pierdute de care avea nevoie să se scuture de propriii demoni și de orice presiune. În Australia, doar a confirmat că a devenit sportivul care renaște din propria suferință și care poate trece peste orice. La Melbourne, Simona a devenit un Bourne care și-a aflat identitatea, care a aflat cine este, așa cum își dorea la finalul anului. Ea este o învingătoare.

A doua carieră începe acum. Victoriile vor veni mai firești ca niciodată, iar eșecurile vor fi doar greutăți dispensabile.

Acum, Simona nu mai pierde.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mike Teo Mike Teo check icon
  Cred ca nici Wosniaky n-a inteles de ce a castigat. De altfel s-a scuzat de doua ori in fata Simonei. Oricum, m-am bucurat pentru ea ca a castigat, mai ales ca are 29 de ani si acesta ar putea fi si ultimul turneu de MS pe care-l castiga Wosniaky. Daca n-ar fi fost temperatura ridicata si accidentarile, Simona ar fi castigat cu siguranta. Wosniaky nu facea fata mingilor trimise de Simona in fundul terenului cu mult top spin. Insa Simona nu putea sa faca asta prea des , din cauza starii ei fizice. Este foarte greu sa sustii un astfel de schimb in conditiile alea.
  • Like 0
 • De ce scrieti despre Simona daca nu intelegeti unde este Simona ca joc?
  Cine garanteaza ca ,"Acum,Simona nu mai pierde?"Si ce daca pierde ?
  Jocul Simonei trebuie sa fie altul (ultimile trei partide de la AO arata un joc in devenire) iar victoriile vin ca o consecinta a jocului care trebuie sa tinda catre jocul complet.
  • Like 0


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult