Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Singurul moment „adevărat” din discursul lui Liviu Dragnea și cei 4000 de complici

Dragnea ură

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

 • „Vreți să mai fiu în continuare președintele vostru?” și-a încheiat Liviu Dragnea discursul de la Sala Palatului. Sala l-a reales într-un glas: „Daaaa!...” Camerele insistă pe fericirea senină de pe chipul europarlamentarului Victor Boștinaru, care trăiește un moment de beatitudine stranie, în timp ce aplaudă cu însuflețire. Până atunci, sala răspunsese cu entuziasm moderat la promisiunile Suveranului. Deranjat probabil de reacția anemică, Liviu Dragnea le ceruse la un moment dat aplaudacilor să se menajeze: „Nu mai aplaudați acum, aplaudați la final și bine”. Acești oameni care l-au reales pe dl. Dragnea cu aplauzele lor, de la Victor Boștinaru, Lia Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, până la ultimul consilier de comună cărat cu autocarul la Congres, sunt deopotrivă victime și complici. Tupeul lui Liviu Dragnea se hrănește din lașitatea acestei săli, care a aplaudat complice, în loc să vorbească liber despre fundătura periculoasă unde i-a dus Liviu Dragnea.

 • Singurul moment „adevărat” din discursul lui Liviu Dragnea a fost cel în care a ridicat tonul. Acolo a fost el, sincer și hotărât, când a anunțat că va merge până la capăt cu „reforma” Justiției. Este singura obsesie a lui Liviu Dragnea, singurul fir roșu al guvernării sale, singurul „proiect de țară” în care crede cu adevărat: să nu intre la pușcărie și să rămână cu averea intactă.
 • Obiectivul lui Liviu Dragnea este străveziu și este capabil să facă orice ca să-l atingă. Ne-a anunțat că va da noi legi, printre care o lege care-i vizează pe cei care „defăimează” țara (?!) Pericolul pe care acest om îl reprezintă pentru democrație, pentru economie și pentru țară este evident pentru orice om care a trăit în ultimul an în România reală, nu în ficțiunea propagandistică livrată de Liviu Dragnea la televizor.
 • Liviu Dragnea și-a organizat un show cu figuranți, ca să-și achite socoteala cu „statul paralel”, dușmanul nevăzut cu care a stat la masă bine mersi ani de zile. Lupta lui cu „puterea ocultă” are ceva din gâlceava eroică și deopotrivă comică a unui chefliu care, dat afară din cârciumă la ora închiderii, aruncă cu pietre în geam și-i înjură pe ospătari.
 • În bună tradiție de Partid, Liviu Dragnea a combinat biciul cu zăhărelul, amenințările cu promisiunile gogonate. După ce i-a rezolvat pe salariații și pensionarii din România, Liviu Dragnea vrea „să le dea” bani și cetățenilor cu venituri mici din Republica Moldova. Generos, boss. Dar săracilor din favelele Braziliei nimic? Ei de ce să nu primească?
 • Multe momente bizare la Congresul PSD, de la ecranul pe care scria „ură” și „suspiciune” în spatele lui Liviu Dragnea, la o nouă caznă lingvistică pentru doamna Dăncilă cea neconflictuală, aflată însă într-un conflict permanent cu vorbirea articulată. Liviu Dragnea a lansat... proiectul Growth, pe care va trebui să-l implementeze Guvernul. O formă de cruzime față de doamna Viorica Dăncilă! Cum să-i ceri să citească așa ceva?! E ca și cum ai sări de la Abecedar, la sonetele lui Shakespeare în original.
 • Măsuri de securitate fără precedent, sute de jandarmi au fost aduși să apere Congresul PSD de popor. Jandarmii au băgat trei protestatari #rezist în dubă. Liviu Dragnea a băgat 4000 de pesediști în Sala Palatului. După ce vor fi amendați cum se cuvine, cei trei protestatari vor fi din nou liberi. După ce se va termina Congresul, cei 4000 de pesediști vor fi în continuare victimele sindromului Stockholm.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Lăsând la o parte impactul emoțional al spectacolului, îs (minim) trei situații posibile:

  1. Dragnea scapă de Codruța, își scapă de pușcărie colegii și aceștia rămân să-i pupe labele, în timp ce România o ia pe urmele Turciei.

  2. Dragnea scapă de Codruța, își scapă de pușcărie colegii și aceștia îl mătrășesc ca-n Miorița, dornici să-și recapete puterile. PSD pică din nou.

  3. Dragnea e tras de curent, dimineața la răcoare, iar în urma sa se țese urzeala tronului. PSD nu mai are un tiran de rezervă și România are șanse să scape.

  Or mai fi și alte variante?
  • Like 0
 • retro? nu, mai urat si trist.
  • Like 0
 • Din pacate am asistat cum la Realitatea TV ni s-a spus ca vor fi politisti in civil pe strazi. Asta explica de ce nu au iesit bucurestenii in numar mare sa protesteze in timpul congresului la care Realitatea TV nu a fost lasata sa intre pe holurile Salii Palatului...Deja se insinueaza forta in contracararea protestelor. Cred ca oamenii sunt hotarati sa plece din tara in numar mare pentru ca nu mai sunt sperante pentru Romania. Vine bolsevismul peste noi din nou.
  • Like 2
 • Nu sunt de acord cu un singur lucru: sindromul Stockholm. Nu cred ca este cazul sa victimizam 4000 de persoane care, mai mult ca sigur, constientizeaza situatia si sunt complici benevoli. Stiu ca probabil a fost folosit ca un eufemism, dar situatia este mult prea grava pentru astfel de formulari.
  • Like 0
 • "Ciiiine este generalul .."
  Deci stati linistiti s-au mai vazut cazuri !
  • Like 0
 • Citesc articolul lui Domn Negrutiu, citesc comentariile, si nu pot sa trag decat o singura concluzie: Nu prea mai e nimic de facut!
  Sunt doua Românii, una de dreapta (sau dreaptă) si una de stânga (sau strâmba), depinde foarte tare de unde le privești, deoarece dupa cum se știe “the beauty is in the eye of the beholder”, care arata precum cele doua emisfere cerebrale, despărțite adânc de un canal peste care se arunca doar cu pietre.
  Nici una dintre Românii nu mai crede o iotă din ce spune sau face cealaltă, de fapt ... NICI NU-I MAI PASĂ. Oricâte cuvinte de bine s-ar spune aici despre Dragnea, oricâte adevăruri, ... degeaba. Oricâte adevăruri ar descoperi cei de la Antena 3, cu orice dovezi ar veni, nimeni din partea dreapta a canalului nu va crede o iotă.
  Suntem cu toții, vorba doamnei premier, autiști.
  Poate ca e nevoie de un armistițiu, de un sol de pace c-o năframă-n vârf de bat, trebuiesc restabilite conexiunile dintre cele doua emisfere, pentru ca altfel nu ajungem nicăieri.
  • Like 0
 • și totuși a lipsit ceva:
  "Chiar locul intii,tovarăși! N-am nimic împotriva"!
  • Like 1
  • @ Coussinou
   momentul cand a ,,articulat ,, Dragnea ,,sa v-o pun,,...asa ..intre noi ,,...arata fata acestor personaje fara scrupule ,fata aceia care arata natura ,,umana,, a unor javre aduse la stadiul de hiene ...mi-sa parut ca a fost o scena de imultire a cainilor primavara ..cand toti alearga dupa femela in calduri ..apatici ..dornici sa aiba un mostenitor ,si asta...cat mai repede ...ca sa nu fie deranjati pe viitor de mieunatul natiunii, avand catelandrii tineri in subordine ..isi ,,permit,, altfel nu,
   aceasta .adunare ...groteasca .a unei hidre hade si otravitoare ,ii trebuie o justitie din ce in ce mai ,Herculeana ...insa se pare ca Hercule , a ramas la stadiul de erou purtator de sabie scurta ...prea scurta sa mai alunge si javrele natiunii
   • Like 1
 • Ma uitam la tv ieri, din fericire din alta tara (traiasca IPTV-ul platit), si pentru o secunda ma asteptam sa vad secera si ciocanul pe ecranul ala din spate, iar la cele 3 microfoane ceausescu urland, cu 3 foi in mana. Dar era 2018, era dragnea fara hartii, si doar 3 trandafiri rosii. Mare diferenta nu a fost.
  • Like 3
 • Noi ridem dar purceaua este moarta in cotet . Simplu si cuprinzator , a luat unda verde sa faca praf si ce-a mai ramas. Inca o dovada , daca mai era nevoie de ce este si ce inseamna PSD. Dragnea nu este decit exponentul selectiei naturale. Nu cred ca a mai fost atita densitate de prostie , hotie si incompetenta la conducerea tarii din vremea lu' Ghita Dej .
  • Like 7
 • Ne-am nenorocit.
  • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult