PSDragnea a declarat că va lupta până la capăt cu diavolul Soros și rețelele lui imperialiste. Că n-o să mai trăiască românii după ordinele Bruxellesului. Că Occidentul, care și-a trimis aici multinaționalele ca să-i sclavagească pe românași, dar să-i plătească per copil/câine ca să iasă la demonstrații, nu va mai suge sângele poporului, să-și pună pofta-n cui.
Cum explicați atunci, stimați Republicani, și stimați susținători ai PSDragnea, că d-sa își caută dreptatea în dosarul referendumului la CEDO, adică la Strasbourg, și la Curtea Europeană din Luxemburg, adică la doi pași de inima iadului, Bruxelles? Carevasăzică, Occidentul perfid, străinii care subminează statul român și programul de guvernare gestionat de iubitorul de tablouri în, nu pe pereți, Darius Vâlcov, are o Justiție mai bună și mai dreaptă decât asta a noastră, românească?
Credeți că avocații care pregătesc dosarele PSDragnea pentru Strasbourg și Luxemburg costă mai puțin decât ar costa un tratament medical al cașipremierului în odioasa Vienă sau dușmănosul Paris?
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Dupa razboi,(WWII) aliatii au organizat vizite ale civililor germani in lagarele de exterminare. Asta pentru ca lumea sa vada cu proprii ei ochi. Un razboi in care visele lui Hitler si Stalin au fost naruite iar Anglia pierde suprematia in lume. Ca lumea vede si nu crede, asta se numeste orbire. La fel in cazul lui Tariceanu, Dragnea si compania. Ei sunt pe val, puternici si nu prea pare sa le pese de nimeni si de nimic. De fapt au dreptate cand lanseaza notiunea de stat paralel. Este propria lor creatie. Si pentru ei ca pentru oricare om, pedeapsa va veni la vremea socotita.. Doamne pazaste-ne de.........si de razboiul cel dintre noi.
Traiesc in Suedia de 29 de ani,mai bine zis,din 88! Acum in august fac 54 de ani.
Mi-am petrecut mai mult de jumatate de viata intr-o tara in care democratia este egala cu educatia de la gradinita. Politica romaneasca ne-a adus inapoi cu cateva secole.Mesajul dat acum 27 de ani ,ca vom trece spre democratie peste 2 decenii a fost doar o prezicere. Atata timp cat tu ca TARA nu-ti educi fii in stil democratic,este f.greu...In viitor vom discuta si vom lua atitudine,precum am facut-o in ultimii ani.
Pun accent pe aducatia copiilor!....deci nu cei 7 ani de acasa....ci educatie social si democratica in comun.....fiecare ne nastem cu o ideologie....nimeni nu ne-o explica de-a lungul vietii....nici parintii(pt ca nu o cunosc).....cand te nasti....te nasti cu un dar numai de D-zeu stiut.....parintii,societatea sunt obligati sa ti-l descopere si sa-l promoveze...Hmmm.....daca promovezi hotie......hotie vei avea!
PS: ca as împusca fara absolut nici o mustrare de constiinta asemenea microbi, asta e altceva...
Comportamente precum cel al domnului Dragnea nu sunt puține pe aceste meleaguri și nu sunt de ieri de azi, ci dintotdeauna. Eu denumesc aceste manifestări contradictorii, drept „comportamente de qubit”. De altminteri, nu cred că ar fi greșit dacă am spune că inflația de astfel de comportamente „qubit-a-mentale”, pe care le regăsim în România, a avut și un impact pozitiv asupra culturii și cunoașterii. Cum altfel am putea să ne explicăm faptul că două personalități de anvergură ale secolului XX, Stephane Lupasco și Eugene Ionesco (Ștefan Lupașcu și Eugen Ionescu după numele de botez), născuți în România și adoptați de Franța, au creat două dintre cele mai „paradoxale” domenii de cunoaștere și cultură: logica dinamică a contradictoriului (o logică non-aristotelică în care este postulat principiul terțului inclus), respectiv teatrul absurd?!
A nu se înțelege că încurajez astfel de comportamente! Ba din contră...
În legătură cu nelămuririle dvs. legate de comentariul meu, iată câteva precizări menite să le înlăture:
1. Comentariul meu se referea la articolul domnului Cristian Tudor Popescu, intitulat „PSDragnea – judecat de dracul”, publicat pe republica.ro în data de 28.04.2017.
2. În acest comentariu voiam să scot în evidență că asemenea comportamente contradictorii, precum cel al domnului Dragnea, nu sunt puține pe melegurile românești și poate că tocmai de aceea și-au găsit reverberații în operele unor gânditori români „dați la export” - Lupasco, respectiv Ionesco.
3. prin comportamentul contradictoriu al domnului Dragnea înțelegeam o discordanță în afirmațiile politice ale acestuia și comportamentul său efectiv. Adică una afirmă în legătură cu instituțiile europene, pe care le demonizează și altfel se raportează față de acestea atunci când vine vorba să-și apere pielea.
4. Nu am spus să există o origine comportamentală comună pentru dl. Dragnea și domnii Lupasco, respectiv Ionesco. Departe de mine acest gand! Ceea ce am spus se referea la faptul că asemenea „răzgândiri mioritice” este posibil să fi avut o oarecare influență asupra operelor celor doi gânditori, deoarece absurdul și coexistența contrariilor sunt teme ce se află în centrul preocupărilor acestora.
5. Pentru a te lămuri și mai bine cu privire la operele celor doi (Lupasco & Ionesco), iți recomand să citești următoarele lucrări: Stephane Lupaso - „Logica dinamică a contradictoriului”, Editura Politică, 1982 și „Experiența microfizică și gândirea umană”, Editura Științifică, 1992. De fapt, Lupasco alături de Carl Friedrich von Weizsäcker, dar și alții, a fost unul dintre primii promotori ai redefinirii logicii pe principii cuantice. În ceea ce îl privește pe Ionesco, nu m-am referit la filosoful Nae Ionescu, după cum probabil ați crezut, ci la Eugen Ionescu, scriitor și creator al teatrului absurdului. Opere semnificative: „Cântăreața cheală”, „Rinocerii” etc.
6. Depre „metarațional”, „gândirea apofatică a teologiei ortodoxe” nici pomeneală!
În speranța că m-am făcut înțeles, vă transmit gânduri bune!
P.S. Cei doi nu sunt filosofi, doar Lupasco este (era)...Probabil l-ai confundat pe Eugen Ionesco cu Nae Ionescu...