Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

PSDragnea – judecat de dracul

PSDragnea a declarat că va lupta până la capăt cu diavolul Soros și rețelele lui imperialiste. Că n-o să mai trăiască românii după ordinele Bruxellesului. Că Occidentul, care și-a trimis aici multinaționalele ca să-i sclavagească pe românași, dar să-i plătească per copil/câine ca să iasă la demonstrații, nu va mai suge sângele poporului, să-și pună pofta-n cui.

Cum explicați atunci, stimați Republicani, și stimați susținători ai PSDragnea, că d-sa își caută dreptatea în dosarul referendumului la CEDO, adică la Strasbourg, și la Curtea Europeană din Luxemburg, adică la doi pași de inima iadului, Bruxelles? Carevasăzică, Occidentul perfid, străinii care subminează statul român și programul de guvernare gestionat de iubitorul de tablouri în, nu pe pereți, Darius Vâlcov, are o Justiție mai bună și mai dreaptă decât asta a noastră, românească?

Credeți că avocații care pregătesc dosarele PSDragnea pentru Strasbourg și Luxemburg costă mai puțin decât ar costa un tratament medical al cașipremierului în odioasa Vienă sau dușmănosul Paris?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule Cristian Tudor Popescu, judecata este a lui Dumnezeu!. Dreptatea, la fel. Orbirea, rautatea, mandria lacomia...... sunt atribute specifice oamenilor, lucru perfect valabil si popoarelor. Oamenii sau natiunile isi primesc rasplata pentru faptele lor.Toti tipa cand li se face o nedreptate dar tac complice cand este vorba de faptele lor. Ukraina se lupta cu separatisti pro rusi dar nu prea da semne ca ar inapoia teritoriile romanesti la patria muma. De restul istoria scrisa ca o regula, de cei invingatori o dovedeste cu prisosinta
  Dupa razboi,(WWII) aliatii au organizat vizite ale civililor germani in lagarele de exterminare. Asta pentru ca lumea sa vada cu proprii ei ochi. Un razboi in care visele lui Hitler si Stalin au fost naruite iar Anglia pierde suprematia in lume. Ca lumea vede si nu crede, asta se numeste orbire. La fel in cazul lui Tariceanu, Dragnea si compania. Ei sunt pe val, puternici si nu prea pare sa le pese de nimeni si de nimic. De fapt au dreptate cand lanseaza notiunea de stat paralel. Este propria lor creatie. Si pentru ei ca pentru oricare om, pedeapsa va veni la vremea socotita.. Doamne pazaste-ne de.........si de razboiul cel dintre noi.
  • Like 0
 • Recent, la o intalnire in marja unui briefing , un diplomat acreditat la Bucuresti, unul dintre cei prost si incorect informati, imi relata cu titlu de anecdota dialogul sau cu un inalt demnitar din tara sa ce urma sa vina in vizita oficiala la Bucuresti. Acela nu intelegea cum este posibil ca omologul sau roman , fiind vorba de dl Dragnea, sa ocupe o asemenea pozitie in stat in ciuda condamnarii pe care o are. " Cum? sa vin si sa ma intalnesc cu un condamnat penal?" , se mira demnitarul strain. Tot asa se mira si se tot mira strainii, nu neaparat cu titluri oficiale, dar si romanii de bun-simt, cum e posibil ca la nivelul 2 si 3 in stat sa fie oameni cu cazier. Aceiasi care isi exprima indignarea ca forurile europene ii avertizeaza ca din cauza lor Romania se indreapta spre colaps. Se pare ca lumea acestora este atat de paralela cu a restului lumii incat se indreapta tot mai mult in directia opusa tuturor.
  • Like 0
 • Domnule C.T.Popescu credeti in aceasta facatura de circ?
  Traiesc in Suedia de 29 de ani,mai bine zis,din 88! Acum in august fac 54 de ani.
  Mi-am petrecut mai mult de jumatate de viata intr-o tara in care democratia este egala cu educatia de la gradinita. Politica romaneasca ne-a adus inapoi cu cateva secole.Mesajul dat acum 27 de ani ,ca vom trece spre democratie peste 2 decenii a fost doar o prezicere. Atata timp cat tu ca TARA nu-ti educi fii in stil democratic,este f.greu...In viitor vom discuta si vom lua atitudine,precum am facut-o in ultimii ani.
  Pun accent pe aducatia copiilor!....deci nu cei 7 ani de acasa....ci educatie social si democratica in comun.....fiecare ne nastem cu o ideologie....nimeni nu ne-o explica de-a lungul vietii....nici parintii(pt ca nu o cunosc).....cand te nasti....te nasti cu un dar numai de D-zeu stiut.....parintii,societatea sunt obligati sa ti-l descopere si sa-l promoveze...Hmmm.....daca promovezi hotie......hotie vei avea!
  • Like 2
 • Cred ca nu trebuie sa ne miram, nu este nimic de explicat. Individul in sine nu poarta nici o vina, e doar un microb care a evoluat hranindu-se dintr-o plaga a societatii. Nu putem ucide microbul dar putem vindeca plaga in timp, incercand fiecare sa facem ceea ce e bine, la nivelul nostru. Si, cândva, poate ca n-au sa mai existe microbi....

  PS: ca as împusca fara absolut nici o mustrare de constiinta asemenea microbi, asta e altceva...
  • Like 1
 • Schimbarea trebuie sa fie radicala si cu un scop precis,ANTICORUPTIA
  • Like 0
 • Bună ziua!
  Comportamente precum cel al domnului Dragnea nu sunt puține pe aceste meleaguri și nu sunt de ieri de azi, ci dintotdeauna. Eu denumesc aceste manifestări contradictorii, drept „comportamente de qubit”. De altminteri, nu cred că ar fi greșit dacă am spune că inflația de astfel de comportamente „qubit-a-mentale”, pe care le regăsim în România, a avut și un impact pozitiv asupra culturii și cunoașterii. Cum altfel am putea să ne explicăm faptul că două personalități de anvergură ale secolului XX, Stephane Lupasco și Eugene Ionesco (Ștefan Lupașcu și Eugen Ionescu după numele de botez), născuți în România și adoptați de Franța, au creat două dintre cele mai „paradoxale” domenii de cunoaștere și cultură: logica dinamică a contradictoriului (o logică non-aristotelică în care este postulat principiul terțului inclus), respectiv teatrul absurd?!
  A nu se înțelege că încurajez astfel de comportamente! Ba din contră...
  • Like 0
  • @ Radu-Mihai
   Criss B check icon
   Ce anume e contradictoriu in comportamentul lui Dragnea? Cat despre gasirea unei origini comportamentale comune pentru unul ca Dragnea si pentru Ionescu si Lupascu... marturisesc, am ramas tablou. Despre metarational, vad mai degraba o conexiune, posibila sursa a gandirii celor doi filosofi, in gandirea apofatica a teologiei ortodoxe.
   • Like 0
  • @ Criss B
   Dragă Criss B,

   În legătură cu nelămuririle dvs. legate de comentariul meu, iată câteva precizări menite să le înlăture:
   1. Comentariul meu se referea la articolul domnului Cristian Tudor Popescu, intitulat „PSDragnea – judecat de dracul”, publicat pe republica.ro în data de 28.04.2017.
   2. În acest comentariu voiam să scot în evidență că asemenea comportamente contradictorii, precum cel al domnului Dragnea, nu sunt puține pe melegurile românești și poate că tocmai de aceea și-au găsit reverberații în operele unor gânditori români „dați la export” - Lupasco, respectiv Ionesco.
   3. prin comportamentul contradictoriu al domnului Dragnea înțelegeam o discordanță în afirmațiile politice ale acestuia și comportamentul său efectiv. Adică una afirmă în legătură cu instituțiile europene, pe care le demonizează și altfel se raportează față de acestea atunci când vine vorba să-și apere pielea.
   4. Nu am spus să există o origine comportamentală comună pentru dl. Dragnea și domnii Lupasco, respectiv Ionesco. Departe de mine acest gand! Ceea ce am spus se referea la faptul că asemenea „răzgândiri mioritice” este posibil să fi avut o oarecare influență asupra operelor celor doi gânditori, deoarece absurdul și coexistența contrariilor sunt teme ce se află în centrul preocupărilor acestora.
   5. Pentru a te lămuri și mai bine cu privire la operele celor doi (Lupasco & Ionesco), iți recomand să citești următoarele lucrări: Stephane Lupaso - „Logica dinamică a contradictoriului”, Editura Politică, 1982 și „Experiența microfizică și gândirea umană”, Editura Științifică, 1992. De fapt, Lupasco alături de Carl Friedrich von Weizsäcker, dar și alții, a fost unul dintre primii promotori ai redefinirii logicii pe principii cuantice. În ceea ce îl privește pe Ionesco, nu m-am referit la filosoful Nae Ionescu, după cum probabil ați crezut, ci la Eugen Ionescu, scriitor și creator al teatrului absurdului. Opere semnificative: „Cântăreața cheală”, „Rinocerii” etc.
   6. Depre „metarațional”, „gândirea apofatică a teologiei ortodoxe” nici pomeneală!
   În speranța că m-am făcut înțeles, vă transmit gânduri bune!

   P.S. Cei doi nu sunt filosofi, doar Lupasco este (era)...Probabil l-ai confundat pe Eugen Ionesco cu Nae Ionescu...
   • Like 0
 • check icon
  Cetăţeanul român de naţionalitate română Dragnea Liviu nu face ceva diferit faţă de ceea ce făceau boierii neaoşi (pe care o parte a intelighenţiei româneşti îi căinează, în amintirea vremurilor bune). Ce făceau boierii neaoşi? Cocoşau ţăranii cu biruri şi pârau domnitorii la Înalta Poartă. Eu nu văd nimic altceva decât un ban de Teleorman care face tot posibilul să mazilească domnitorul, cu gândul de a-i lua locul. Vremurile sunt altele, metodele – aceleaşi. Doar caftanul a fost înlocuit cu costumul Armani.
  • Like 5
  • @
   Criss B check icon
   Exact. Infractorul condamnat Adrian Severin a spus-o pe sleau la prima suspendare a lui Basescu: cum boierii l-au dat jos pe Cuza, il vom da si noi (cei 322 parlamentari, sau cati erau) pe Basescu. Inclusiv tradarea tarii, a domnului catre puteri straine au facut-o acei boieri si sunt gata sa o faca si cei de azi.
   • Like 0
 • Constantin de aici, dintre "combatantii cu opinia" este, evident, un fan Dragnea. Treaba lui... doar ca foloseste, in apararea infractorului, toate argumentele acestuia si ale Alinei Mungiu Pippidi! Deci, un fan(atic) multilateral dezvoltat. Asa, ca madama pomenita...
  • Like 3
 • Va fi inca un motiv pt a se plange! Va fi inca un motiv pt a spune ca Bruxelles este rau!
  • Like 0
 • Tovarăsul Dragnea este bolnav grav de cand asteapta sa fie judecat si condamnat.Singura solutie de al scăpa este judecarea urgenta si trimiterea lui la tratament la celebrul spital JILAVA!
  • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult