Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Soluția lui CTP, după ce a văzut înregistrarea cu profesorul „antimască”: „Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile celor uciși de Covid”

Nelu Sandu Pop

Un profesor de sport de la Liceul Sportiv din Oradea s-a folosit de funcția lui și de autoritatea pe care o are asupra elevilor pentru a face propagandă anti-mască în timpul orei. Cu mască de clovn pe față și cămașa descheiată până la piept, Nelu Sandu Pop i-a numit „animăluțe” pe elevii care poartă mască în sala de clasă și a acuzat Guvernul că le îngrădește libertatea de mișcare. Profesorul a filmat întreaga scenă, în timpul căreia copiii poartă pe cap măști cu personaje de benzi desenate, și a susținut că este o formă de protest pentru care are acordul elevilor. 


„Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc, sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim și să ne comportămca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos. Se duc pe rând la toaletă, dacă vor să tragă o gură de aer tot așa, pe rând, își dă masca joș și se duc la geam să respire”, poate fi auzit profesorul pe înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.

Cristian Tudor Popescu: „După ce e dat afară din sistem nu are decât să posteze câte filmulețe dorește”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că, dacă profesorul rămâne să predea în continuare, acest lucru este „0 zădărnicire totală a tot ce se face în lupta cu acest virus”.

„Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir, să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile celor uciși de Covid-19. S-a mai întâmplat în Indonezia. Acest ins a folosit sala de clasă, s-a folosit de elevii veniți să învețe, s-a folosit de titlul său, de funcția sa de profesor ca să-si promoveze aceste idei. După ce e dat afară din sistem nu are decât să posteze câte filmulețe dorește, să se ducă prin piețe cu alde Cristi Puiu si Viorel Cataramă să protesteze”, a afirmat jurnalistul la postul Digi24.

Cristian Tudor Popescu califică drept „o nemernicie” faptul că profesorul a invocat acordul elevilor. „Părinții ar trebui să-l acționeze în justiție pe acest individ care pune în pericol viețile oamenilor. Aș spera ca în fața unor astfel de troglodiți care pot să fie și criminali să reacționeze elevii. Să se ridice și să spună: D-le profesor, ne îndemnați să ne îmbolnăvim, să ne îmbolnăvim părinții și bunicii?!”, a subliniat jurnalistul.

Inspector școlar: „Este inițiativa domnului profesor, el le-a sugerat măștile care să fie achiziționate”

Virgil Blage, inspectorul școlar general din județul Bihor, a declarat la Digi24 că este „revoltat” de ceea ce a văzut și că a fost demarată cercetarea disciplinară a profesorului de sport, la nivelul instituției de învățământ.

„La nivelul inspectoratului școlar suntem în curs de redactare a documentelor pentru a depune o plângere penală pentru împiedicarea combaterii și prevenirii pandemiei. Este inacceptabil să se întâmple așa ceva, în condițiile în care întreaga țară este cuprinsă în efortul de a stopa pandemia”, a completat inspectorul școlar general din Bihor.

În ceea ce privește „acordul” elevilor pentru acest protest, Virgil Blage spune că „în niciun caz” nu ar putea fi posibil: „Cred că elevii și-au dat acordul sub presiunea făcută de domnul profesor. Este inițiativa domnului profesor, el le-a sugerat măștile care să fie achiziționate”.

„Noi ne-am gândit încă de ieri să procedăm la suspendarea lui, dar din punct de vedere legal este imposibil în acest moment să îl suspendăm. Chiar și pentru un astfel de gest. Este abrogat acel articol care ne permitea să-l suspendăm pe perioada cercetării disciplinare”, a mai spus inspectorul școlar general.

El a spus că astăzi urmează să aibă discuții cu profesorul de sport și că îl va invita la ISJ: „Vom încerca să limita contactul lui cu elevii”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Prostocala mecanica de Stanli Cubric.
  • Like 0
 • Bună ziua! Dacă acest om, slujbaș întru formarea de caractere umane, are acest mod de exprimare a propriilor idei, doresc sa va transmit, printr-un link ce duce la un articol de presa locala, experienta traumatizanta a doi profesori, formatori de caractere, timp de 22 de zile în lupta lor personala cu acest virus, cu aceasta boala. Sper ca individul de la Oradea sa empatizeze cu acești doi confrati de la Focșani.
  https://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/stiri-locale/jurnalul-din-infernul-covid-scris-de-profesorii-janet-si-dan-popoiu-de-la-cnu-internati-in-spitalul-judetean-focsani?fbclid=IwAR24PvuC5tptOO9lPU7uAsRqeDlaXVe3x0xL_YKa72nIRT7UtnG31WWF4pU
  • Like 0
 • Ce figură de manelist are....ce fel de profesor este acest individ dacă el nu își cunoaște fișa postului ....se știe că in școli nu ai voie să faci politică , propagandă ostilă , proteste etc.
  • Like 0
 • Imbecili sunt cu duiumul, peste tot! Un imbecil lasat sa-si profereze imbecilitatea in fata tinerilor pe care trebuie sa-i formeze, este un imbecil periculos! Societatea trebuie sa lupte impotriva lui si sa-l marginalizeze, daca vrea sa aiba un viitor mai putin imbecil!
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Măscăriciul ăsta sigur merită cei 2000 de lei ,se vede cât muncește pentru ei.
  • Like 2
 • Moaa ce curajos domnee, ce revolutionar! Cred ca Anonymous o sa-l contacteze maine sa-l faca heck(l)er. A, stai ca aia nu era masca Guy Fawkes ci masca de clovn. O alegere buna, il reprezinta.
  • Like 3
 • Filbert check icon
  N-ar folosi la nimic, zguduitii astia 'STIU' ca nu moare nimeni de covid ci de orice altceva, in afara de cei care sint omoriti ca sa iasa numaru' si sa li se ia organele...
  • Like 1
 • Delia MC Delia MC check icon
  Cine îl ascultă pe măsăriciul ăsta? A, o autoritate care să se autosesizeze și să-i dea o amendă grasă și nu spor de covid! Alooo, postarea e publică! Nesimțitul ăsta nu-i conștient că dacă ar fi asimptomatic ar putea da la toată clasa?
  • Like 3
  • @ Delia MC
   check icon
   Cum adică "cine îl ascultă"?? Cîtă vreme e profesor, minim îl ascultă elevii săi!!
   Nu e de ajuns, sau cum?
   • Like 1
  • @
   Delia MC Delia MC check icon
   Omul se plictisește ( ora de sport în clasă??? ). Ce să asculte, fuga, sări colo, aleargă dincolo? Asta era treaba lui, nu teatru scurt.
   • Like 1
 • check icon
  Și leafa acestui ins se va majora cu 2000 Ron din cauza pandemiei?!?
  • Like 5
  • @
   Pai el nu vrea sa poarte masca in clasa deci ii si mai predispus la Covid , ar trb sa primeasca 4000.
   • Like 1
  • @ Silviu Pop Sese
   check icon
   Dar poate să și să dea, deci să i se scadă cît?
   • Like 0
  • @
   Delia MC Delia MC check icon
   Păi i se va majora pentru ( a se citi pentru câte reguli a încălcat): - n-a cerut consimțământul elevilor ( dacă elevii sunt minori, a părinților, consimțământul elevilor minori e egal cu zero, de fapt mă îndoiesc că îl are ) pentru a apărea PUBLIC; postările pe facebook sunt publice, au fost și demiteri pentru postări cu caracter rasist, instigare la ură ori viol, etc, în cazul ăsta ar fi pentru
   - zădărnicirea combaterii bolilor contagioase
   -i-a pus pe elevi la cheltuială pentru a cumpăra acele măști de carnaval, le-a "sugerat" cică. Fac parte cumva din echipamentul sportiv?
   -a desfășurat activități POLITICE în școală, căci politic este, interzis prin lege
   Chiar, cine se autosesizează? De ce nu amendă ori excludere din rândul cadrelor didactice? Părinții sunt de acord că profesorul i-a folosit pe copii pentru a se umfla de like-uri pe facebook? Era ieri un răspuns, că dacă era fiul lui în clasă ar fi fost în stare să-i tragă profului o mamă de bătaie...
   • Like 1
 • Uite ce fac unii profesori la ore. Pe tabla nimic scris. Viitorul suna bine. Daca maine s-ar spune ca trebuie sa purtam chiloti sa ii vezi ce revoltati o sa fie unii , de ciuda o sa ii de-a jos. Dar centura de la masina nu ii strange? Casca de biciclist nu ii doare? Pantofii nu ii incomodeaza? Caciula nu le provoaca iritatie? Chiar asa greu ii sa poarte o masca? Nu am auzit pana acum sa moara cineva din cauza mastii medicinale , dar din prostie se mai moare. Numai de ar fi durut prostia.......
  • Like 5


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult