Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Stafia Statului Paralel naște Justiția Paralelă

Statul Paralel. Tot aud expresia asta, fără să pricep exact ce înseamnă.

Există 3 puteri ale statului: legislativă, executivă, judecătorească. Presa e lipită în mod abuziv ca a 4-a putere; jurnalismul este o activitate privată, nu este finanțat de stat, ci de cetățeni, și nu are calități oficiale de acțiune. 

Statul ăsta paralel, sau adânc, deep state, ar fi el un soi de a 4-a putere, mai tare decât toate celelalte. Alcătuită din cine? Păi, din SRI, pardon, din sérele Codlea, pardon, din serelé Coldea, potrivit zicerii unui fost acționar al zisului srl, colonel Dragomir, actualmente multipușcăriabil.

Că printre angajații SRI sunt destui corupți, jamesbonzi bolnavi de închipuire, aflători în treabă care iau leafă degeaba sau imbecili pur și simplu, n-am nicio îndoială. Pe câțiva i-am putut admira în viu, chiar la niveluri înalte. Pentru cârdășia cu Ghiță, nu știu în care dintre categoriile de mai sus ar trebui încadrat ditamai generalul Coldea.

Dar nu asta vor să bage în capul publicului mai debil mintal televiziunile urlătoare care preiau și ridică la cub, la blac cub, vorbirile lui Dragomir. Miza este puterea politică.

Rezultatul alegerilor, de pildă, ar fi fost hotărât de SRI, prin nu știu ce sufragerii. De aia n-au ajuns Geoană și Ponta președinți. Mulți înghit propozițiile astea pe nemestecate. Dar orice om cu scaun la cap, care s-a uitat la ce s-a întâmplat în 2009 și 2014, a văzut că nu au câștigat Băsescu și Iohannis, au pierdut Geoană și Ponta, pe ultima sută de metri, din pricina prostiei, trufiei și disprețului lor față de alegători. Oare SRI să le fi imprimat prin hipnoză trăsăturile astea de caracter? 

Cealaltă idee bătută în cap e că toate condamnările borfașilor cu bani și putere, care au trecut prin închisoare în ultimii ani, au fost dictate de SRI-ul lui Coldea și Maior. Cum? Denunțătorul Dragomir își dă din start cu levierul în genunchi, afirmând că procurorii primeau rechizitorii gata scrise de ofițeri SRI. Ceea ce, dacă ne gândim puțin, e molozul minții. Carevasăzică, sereistul e șeful din umbră al procurorului și scrie el rechizitoriul, ca un trepăduș? Dacă ar fi așa, logic ar fi ca ofițerul SRI să comande arestarea lui cutare – cum se face asta, e treaba procurorului.

Dar gălușca este mult mai mare. Ca să obțină condamnarea pe nedrept a cuiva, SRI ar trebui să șantajeze procurorul și toate completurile de judecată, atât instanțele primare, cât și cele de apel. Precum și toate organismele judiciare care pot verifica corectitudinea unei sentințe.

Pe scurt, Justiția ar fi la mâna SRI. Nu e cam mult?

Și acum, când neomartirii ăștia ai luptei cu Securitatea, gen Voiculescu și Fenechiu, sunt eliberați pe capete de aceeași Justiție, asta mâna cui mai e? 

Cu siguranță că există sentințe strâmbe. Cu siguranță că există magistrați necinstiți. Dar nu pot fi așa mai degrabă pentru că sunt corupți de capul lor, nu pentru că i-ar șantaja în masă SRI cu nu știu ce afaceri amoroase scoase din arhiva SIPA? 

Concepția că Justiția în întregul ei se subordonează acestui nevăzut Stat Paralel este pasul necesar pentru înlocuirea ei cu o Justiție Paralelă, foarte la vedere: Comisia Parlamentară.

Care să poată chema pe oricine la interogatoriu în urma emisiilor verbale produse la televizor de un cetățean, de obicei penal până peste urechi.

Cu ce drept? Pe ce bază? Dacă acest fost colonel, sau altul ca el, are niște revelații, fie și cu o întârziere de câțiva ani, de ce nu sesizează Parchetul?

Simpla prezentare în fața unei asemenea Comisii înseamnă a contribui la distrugerea separației puterilor în stat și a căutării dreptății în Justiție, nu în afara ei.

Sper ca niciunul dintre jurnaliștii aruncați pe masă de Dragomir să nu calce vreodată pe-acolo.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Comisia asta seamănă a dracu de mult cu securitatea lu tovarășu de pe vremuri. Numai aia chemau pe cine vroia chipiul lor la “ ancheta “ pt binele poporului evident .
  • Like 2
 • Îmi pare rău că nu mai am 20 de ani ca să plec din ţara asta şi să-mi iau viaţa de la zero. Oriunde... Aici nu se mai poate trăi. Nu se mai poate...
  Poţi crede orice despre CTP, dar nu şi că ar vrea răul României. Eu sunt sigur că nu vrea răul acestei ţări, dar nu-l mai înţeleg. În istoria României au mai fost intelectuali care, deşi doreau binele ţării, au greşit drumul. Mă gândesc la Cioran şi Ţuţea, cei doi crezând, la un moment dat, că Legiunea Arhanghelului Mihail poate fi o soluţie pentru România. După ani şi ani au regretat, punând totul pe seama tinereţii şi sublinind că nu au fost de acord cu crimele comise în acea perioadă. Eu i-am iertat pe amândoi, iar pe Cioran îl ador. Însă CTP-ul nu mai are vârsta lui Cioran de la momentul alegerii drumului greşit. Şi, în aceste condiţii, care să fie explicaţia discursului său împotriva statului de drept şi pro instituţii de forţă?
  Sunt de acord că nu avem cea mai bună clasă politică, dar să spui că o comisie parlamentară este Justiţie Paralelă, pentru mine înseamnă o gravă deraiere de la principiile statului de drept. În statul de drept puterile se controlează reciproc. Aşa cum Puterea Judecătorească controlează Puterea Legislativă şi Puterea Executivă, tot aşa cele două puteri pot controla Puterea Judecătorească. Este vorba despre ABC-ul democraţiei. Nu avem cea mai bună clasă politică, sunteţi tentaţi să spuneţi, da...aşa este, dar nu avem nici cea mai bună Putere Judecătorească. Dacă procurorul Portocală îţi poate face dosar penal pentru că l-ai înjurat de mamă, atunci înseamnă că dilii sunt şi aici. Cine să-i controleze pe diliii din Justiţie? CSM-ul? Procuroarea de la Inspecţia Judiciară căreia îi tremurau picioarele atunci când a fost chemată de Codruţa Kovesi în propriul birou? Pe bune? Atât de proşti suntem? Dacă Inspecţia Judiciară era la Ministerul Justiţiei, îi mai tremurau picioarele? Eu cred că nu... Mai putea CSM-ul să pună presiune pe şeful Inspecţiei Judiciare? Eu cred că nu... Comisiile parlamentare au fost inventate de România? Păi ele funcţionează cu succes în SUA... Nu la acel nivel vrem să ajungem? Dacă nu facem paşi în direcţia asta, eu cred că nu o să ajungem niciodată.
  Colonelul Dragomir. Multipenalul... Este un loc comun faptul că societatea civilă nu poate controla serviciile secrete. Şi nu este vorba despre societatea civilă românească. În toată lumea civilizată, atunci când un om din interiorul serviciului se hotătăşte să vorbească, nu se întâmplă des, este ascultat cu maximă atenţie, pentru că doar aşa societatea civilă află nişte lucruri şi poate proceda la reformarea reală a acestora. La noi, din păcate, omul cu pricina este desfigurat de o anumită parte a presei, pentru a fi decridibilizat. În folosul cui? Al societăţii civile? Mă îndoiesc. Multipenalul... Dar multipenalul Gigi Boierică de ce a fost crezut? Dacă un Pipi Boiercă de la Jilava vine mâine şi vorbeşte despre conturile lui Dragnea din Brazilia, ce credeţi?, va fi crezut?
  Aş avea multe de comentat cu privire la articolul CTP-ului, dar consider că nu are sens. Domnia sa merge pe un drum bătătorit de Cioran şi Ţuţea.
  P.S. Facturile lui Ponta fac obiectul unui dosar penal... Facturile lui Coldea (false conform declaraţiei lui Sebastian Ghiţă) nu fac obiectul unui asemenea dosar, dar i-au atras plecarea din Sistem. De ce? Să meargă Ghiţă să facă o plângere la Parchetul domnului Lazăr? Oooo... Haideţi să nu fim chiar proşti!
  • Like 2
  • @
   Nu te face că nu pricepi, stimabile! În CSM sunt şi procurori, nu doar judecători. La ultima şedinţă, atunci când s-a dorit decapitarea Inspecţiei Judiciare, judecătorii, în frunte cu preşedinta ÎCCJ, nu au participat şi nu a fost cvorum pentru mârşăvia pusă la cale de procurori. Se dau lupte intestine.
   Politicienii corupţi, da, cunosc poezia, dar procurorii dilii? Ăştia ca Portocală?
   Inspecţia Judiciară trebuie să fie la Ministerul Justiţiei, pentru ca Puterea Executivă să poată controla Puterea Judecătorească. Este o regulă a democraţiei. Sau Puterea Executivă nu trebuie să poată controla Puterea Judecătorească? Ce te faci dacă Puterea Judecătorească o ia razna? Ce spunea judecătorea din cadrul Inspecţiei Judiciare care a fost chemată de doamna Kovesi în birou? Că îi este frică...dacă îi fabrică DNA-ul un dosar? Şi a dat şi un exemplu... Păi dacă ei care face parte din CSM îi este frică de dosare fabricate, noi ar trebui să fim nişte tâmpiţi să credem că nu ni se poate întâmpla. Dar procuroarea Iorga, fostă DNA ? Cea care a spus că DNA-ul fabrică probe. Politicienii, politicienii... Dar ăştia? De ce Coldea nu are dosar penal pentru facturile false, luare de mită etc? Dacă premierul Grindeanu încerca să-i intimideze pe procurorii care au mers la guvern în februarie era aresta pe loc. Însă inspectorii Inspecţiei Judiciare pot fi intimidaţi de doamna Kovesi şi nimeni nu păţeşte nimic.
   Politicienii, politicienii...dar mai la stânga sau mai la dreapta nu vedeţi. Nici voi, nici CTP-ul... Parcă aveţi ochelari de cal.
   Cine a falsificat stenogramele în dosarul Hrebenciuc? Politicienii? Este cineva anchetat? SE MAI VORBEŞTE?
   • Like 0
  • @
   Văzând ce se întâmplă cu inpectorii de la Inspectia Judiciară care controlează DNA-ul...cred că singurul model functional in România este cel francez: Inspectia Judiciară la Ministerul Justiției. Dacă în plina discuție despre locul Inspecției J. presiunile pe inspectorii care controlează DNA-ul au fost imense, în rest cum o fi? Acesta era momentul in care CSM-ul trebuia să dovedească faptul Inspectia poate functiona foarte bine in actuala organigramă...Era un argument solid. Dar ce vedem? Inspectori speriați, terorizati care nu stiu cum sa-si facă meseria.
   Tot scandalul referitor la dorința unora de a decapita Inspecția, pentru a anula concluziile actualei echipe de control, a arătat ca si in Puterea Judecătorească este multă mizerie si mult neam prost.
   • Like 0
  • @ Constantin
   check icon
   Ca de obicei, un comentariu peste nivelul articolului.
   • Like 1
  • @ Constantin
   GabiC check icon
   Multora ne pare pare rau ca nu mai ai 20 de ani sa pleci din tara. Si sa-i oei cu tine pe toti imbeciloizii psd-isti /comunisti cu binele lor pentru popor, cu tot!
   • Like 2
  • @ GabiC
   Tu fiind un civilizat cu vederi largi ... cam cât deschiderea ochelarilor de cai...
   • Like 1
  • @ Constantin
   Constantine,excesul de A3 dauneaza grav sanatatii!!!
   • Like 0
  • @ Posteuca Catalin
   Argumente, nu lozinci. Explica-mi de ce nu este bine să te uiți la A3.... Hai, să- ți aud motivarea sfatului pe care mi-l dai.
   • Like 0
 • Domnul Popescu atata SRI-stii cat si Jurnalistii cu vorbe accentuate, marete si triunfale, la fel ca un conducator "spartan" dar parerea mea este sa se uite la comentatorii sai FIDELI, oare acestia nu sunt corupti de putere si de influentarea publicului credul ?. Adevarul nu iese la suprafata verificand-ul pe cel de langa tine cu posibile ipoteze de persuasiune lingvistica sau de gandire abrupta. Concluzia "ramaneti pe ouale voastre" si faceti jurnalism de calitate nu de URMARIRE...parerea mea umila !
  • Like 1
 • Paul check icon
  DNA + SRI + Justiția au reușit pana la venirea psd-dragnea-alde-tariceanu la putere sa mai pună ordine in România. Ce se întâmpla acum e revoluția hoților. Metodele javrelor astea nici măcar nu sunt originale, ci sunt copiate de la ruși. Acolo, la fel ca la noi, o populație prostita de sărăcie e bombardata pe toate canalele media de "știri" dintre care 99 sunt fantasmagorii, iar una este adevarul, astfel încât adevarul devine o chestie de credință și nu de evidentă. Intr-o societate normala un pușcăriabil plimbat de niște jurnaliști "independenți" de colo colo rămâne un puscariabil plimbat de colo colo de niște clovni plătiți. Ciumatii se folosesc de faptul ca in subconștientul unei anumite părți din societatea românească încă mai e prezent statul dictatorial comunist - care tot de la ruși ne-a venit - și încearcă sa pună semnul de egal între statul de azi care încearcă sa lupte contra lor și statul comunist care lupta contra cetățenilor onești.
  • Like 3
 • Aici e caftul dracilor... SRI-ul, pe de o parte, are nevoie de oameni politici slabi si cu schelete in dulap pt a-i controla, PSD-ul, pe de alta parte, vrea sa se reinstituie ca pol unic de putere in tara. E vechea galceava Partid - Securitate. E un razboi la scara mica de genul Hitler vs Stalin. Nici nu stii cu care sa tii.. Nu-mi plac populismul, mercantilismul si coruptia psdista, dar nici jocurile astea din umbra securistoide nu-mi miros prea bine. Adevarul e ca nu putem fi decat niste parerologi. Habar n-avem ce se intampla cu adevarat, la noi ajunge informatia deformata de diferite campuri gravitationale mediatice interesate. In cine sa cred: in Gadea, Ciutacu, R Bogdan, laB1-nisti, Tapalaga, digiTv-isti...? In dl Popescu imi pastrez increderea. Mi s-ar parea foarte tare sa aflu, peste timp, ca, de fapt, a fost agent acoperit. Oricum, chiar de-ar fi asa, cel putin are farmec, e carismatic. Un James Bond plin de lecturi.
  • Like 0
  • @ Neacsu Laurentiu
   Si eu ma aflu in situatia vadita incapacitatii de a pricepe ce inseamna "expresia asta", cu pricina, propusa de dl Popescu. Ar fi o poveste interesanta, ori? In alta ordine de idei, media povesteste ca fostul colonel nu are dovezi, fiind cauza pentru care a facut apel la aceasta comisie care functioneaza, din cate am citit, conform hotararii 30/1993, aprobata, in orice caz, dupa 15 februarie 1994 si adoptata in 27_martie_2017.(?)
   Art. 8, litera e) ...
   http://www.cdep.ro/pdfs/comisii/Regulament_de_organizare_ functionare.pdf

   http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.co?leg=2016&cam=0&idc=15&pag=urls

   Succint, (tot de la media am inteles povestea) "caftul" pare ca exista intre personaje importante, cu puteri de poveste, si nu priveste institutiile cu pricina.

   In spiritul "Egalitatii" democratiei, realmente Puterea nu e asignata niciunui personaj din poveste, pentru ca nu e vorba de vreo inzestrare divina, ci s-a ajuns la ea folosind mijloace create cu valoare umana. Autoritatea are valoare contextuala si democratica in sprijinul "Egalitatii"; nu si Puterea.
   • Like 0
 • check icon
  Părerea mea, de om rațional care nu se uită la TV și nu ia „pe nemestecate” ideile altora, este următoarea:

  • SRI este a patra putere din stat, nu presa! SRI a preluat împreună cu PCR puterea după decembrie 1989, și și-a plantat oameni de legătură în absolut toate instituțiile. Ca să nu mai vorbim că oameni legați de această instituție au preluat puterea economică, transformându-se în capitaliștii României. Nu știu cât și cum s-a schimbat de atunci situația, dar cred că această instituție are control/pârghii directe în fiecare instituție a statului român, inclusiv în magistratură, presă și partide (aici sunt absolut sigur).

  • Băsescu a ajuns președinte datorită unui vot extern trucat, aici nu am dubii. Este posibil ca și Johannis să fi ajuns președinte datorită unei manevre subterane, de producere a unei reacții în lanț în mediul online (aici am doar bănuieli).

  • Am înțeles că avem un număr record de ofițeri SRI pe cap de locuitor, comparativ cu țările din Europa. Unde p – – a mea se văd rezultatele muncii acestor numeroși vigilenți inteligenți?! În corupția generalizată?! În pensiile speciale?!
  • Like 1
  • @
   Băsescu a ajuns președinte datorită unui vot extern trucat in lupta cu Geoana ?
   Am niste intrebari simple:
   - nu crezi ca mersul lui Geoana la Vantu acasa la jacuzzi in seara dinainte a cantarit suficient in intoarcerea balantei voturilor ?
   - cine pana mea l-a obligat, fortat, prostit de cap, pe Geoana sa mearga atunci la Vantu ? SRI-ul ? dar cand a acceptat sa primeasca cadouri ceasuri de lux de la Vanghelie s.a. tot cineva l-a obligat sa faca asa ceva ?

   In fine, eu cred ca lucrurile sint mult mai simple: un segment suficient de votanti l-a perceput pe Geoana ca fiind un om slab (mai ales dupa faza cu Vantu) si au reactionat la vot ca atare. Ca un rationament simplu: daca imi spune cineva fie chiar SRI "ba, arunca-te pe geam" si eu ma arunc, SRI e de vina ? Eu zic ca nu.

   Altmineri de acord cu ultimul statement, avem ofiteri SRI multi dar slabi profesionisti.
   • Like 3
  • @ Sergiu F.
   check icon
   Geoană și Băsescu sunt istorie, SRI e trecut și prezent, poate și viitor...
   • Like 0
  • @
   Pai daca sint istorie de ce i-ai mai adus in discutie ?
   In fine, eu asteptam explicatie la afirmatia cu votul trucat.
   • Like 2
  • @ Sergiu F.
   check icon
   Nu eu i-am adus pe păcălicii Geoană și Băsescu în discuție, CTP mi-a făcut neplăcerea să-i aducă în discuție.
   Dacă nu știi explicația cu votul trucat de la Paris și de prin alte părți, atunci prefă-te c-o mai aștepți.
   • Like 0
  • @
   o daa, atat de serioase sunt dovezile votului trucat de la Paris, precum smoke on the water. Hai ca m-ai spart cu bullshit-ul asta.
   Asculta ce-ti spun eu, ca Letopisetul Moldovei: mersul la piscina lui Vantu a fost totul.
   • Like 2
  • @ Sergiu F.
   Mersul la piscina lui Vântu la adus pe Băsescu aproape de voturile lui Geoană, dar Geoană a cîştigat alegerile în România. Este adevărat că la o distanţă mică.
   Prin voturile de la Paris, Madrid, Roma etc Băsescu a câştigat alegerile. Meciul s-a câştigat prin falsificarea voturilor în ambasade. Acolo s-a jucat meciul. De ce nu a anchetat nimeni votul de la Paris? Acolo s-a depăşit orice închipuire: un vot la 13 sau 20 de secunde...TOATĂ ZIUA! Şi pe Baconschi nu-l întreabă nimeni nimic...
   • Like 0
 • profun check icon
  De acord ca e o idee batuta-n cap aceea ca TOATE condamnarile borfasilor cu bani si putere au fost dictate de Coldea si Maior. Partea distractiva este ca Dvs., dle CTP spuneti ASTA celor care acuza in special o justitie [sau ... substitutie de ~] selectiva.

  "Dar gălușca este mult mai mare". De acord, e mult mai mare galusca de a pune accent doar pe SRI, care nu ar avea cum sa puna presiune pe procurori si judecatori - ignorand ca ceea ce se reclama nu este SRI-ul nici macar doar SRL-ul din SRI ci ... binomul neconstitutional SRI s.r.l.-DNA p.f.a.

  Nu are nimeni cu scaun la cap certitudinea ca tot ce se vehiculeaza impotriva SRL-ului si PFA-ului amintite este 100% corect, insa multe fapte sunt deja dovedite, pentru altele sunt dovezi credibile (rezonabile - sic!) si peste toate planeaza evidenta cu care se arunca perdele de fum pentru evitarea aflarii adevarului.

  Si ... ce sa vedem!? Cei care se eschiveaza cel mai mult de raspunderea faptelor proprii sunt tocmai cei care pretind celorlalti sa raspunda fara crâcnire in fata lor.

  Nu, dle CTP, comisiile parlamentare nu inseamna justitie paralela. Inseamna exercitarea principiului esential al democratiei prin care puterile nu sunt pur si simplu independente una de alta ci se si controleaza reciproc. Ca sa nu existe vreun dubiu, sunt sigur ca o stiati si pe asta, dar din motive care-mi scapa (eufemism!) faceti ... pe niznaiu'.
  • Like 2
 • profun check icon
  Foarte dazlanata argumentatie, dle. CTP. Dar ... vorbeste destul de clar despre faza in care ne aflam. E clar ca s-au pus in miscare toate resursele, din toate partile.

  E mare ... disperare. Nu se mai tine cont deloc de propria credibilitate, imagine. Toate se pot sacrifica pentru scopul urmarit.

  Daca te detasezi putin, te poti chiar distra. Pe mine ma amuza cel mai mult aceia care nu pot defini ... ce ii mana in lupta cu atata ardoare (a.i., asa cum e cazul de fata, sa isi sape propria imagine de jurnalist cu 14-16 paragrafe din care niciunul sa nu para credibil sau macar ... intr-o logica anume).

  Hai sa dau si cateva exemple.

  Nu va cred ca nu stiti ce ar putea fi statul paralel. Sunt sigur ca ati aflat-o si Dvs. macar de la Basescu, picat pe niste inregistrari in care arata cum se aranjau procesele. Nu, nu era doar SRL-ul Coldea si dati-mi voie sa va creditez cu discernamantul ca ati inteles asta.

  Nu va cred ca nu stiti unde sa incadrati cardasia lui Coldea cu Ghita.

  Nu va cred ca nu stiti ca in comisie nu se vorbeste de alegerile cu Ponta ci de cea cu Basescu-Geoana. Da, a gafat Geoana, dar asta nu inseamna ca asta justifica cu ceva "jocurile" facute in sufragerii.

  Una caraghioasa rau de tot, fiindca este ca-n cazul cu ... gura pacatosului. Spuneti ca publicul debil mintal nu realizeaza ca miza este ... puterea politica. Pai ... acum puterea politica este la "ciuma rosie". Ia dumiriti-ne cine incearca, altfel decat pe cai democratice sa preia respectiva putere!?

  Ma opresc, deocamdata
  • Like 2
  • @
   profun check icon
   Nici inregistrarea n-a fost intre amici, nici ce am aflat din inregistrare nu a fost intre si despre amici.

   A fost intre si despre persoane care asa cum a declarat seful lor, erau organizati intr-un stat mafiot - o evidenta de care dl CTP nici nu a auzit si nici nu are vreo banuiala.
   • Like 0
 • John check icon
  Qui bono ? – este intrebarea care se pune în toate cazurile în care avem dubii, de cine trage sforile.
  Cine are interesul să incerce intimidarea serviciilor, băgarea fricii în ele ( după o rețetă similară cu cea a Inspecției Judiciare pentru disciplinarea DNA-ului ) ? Cine consideră oare că este nevoie de un control întărit prin diverse Comisii, subordonate Parlamentului ? Cine are intersul să sugereze până la inculcare opiniei publice că situația din servicii este pe cale să devină de necontrolat, că este nevoie de un control parlamentar mai strict și că eventual totul, până la numirea șefilor de acolo să se decidă în Parlament ?
  Și – last but not least – în ce măsură se incadrează toate acestea în cea mai importantă funcție a Parlamentului, cea de legislator ?
  • Like 1
 • Unde se vor ascunde șobolanii care azi distrug cu bună-știință România atunci când dezastrul se va fi așternut asupra noastră căci :
  "Din nefericire, toate aceste schimbări geopolitice pe care le-am evocat vor fi foarte dure, mai ales după această tripletă de alegeri pe axa Berlin - Beijing - Moscova, care toate se vor încheia în martie anul viitor. Deci eu spun că aici va fi un status-quo de natură să determine nişte acţiuni foarte dure şi rapide, de debalansare a ordinii actuale de tip Euroatlantic, aşa cum o ştim noi, de azimutul nostru, NATO şi UE, în altceva",?
  Citatul este din Cozmin Gușă,care poate să nu placă multora,dar e bine informat și are o minte foarte ascuțită.Analiza din care am citat se potrivește perfect cu cele reiterate de CTP.
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult