Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

PNA – Panarama Anticorupție

Cu prilejul dării afară din pușcărie a dlor Voiculescu și Fenechiu, ministrul Justiției Tudorel Toader începe, în fine, să-și facă treaba pentru care a fost pus acolo.

Președintele este eliminat din procesul de numire a procurorilor-șefi DNA, PG, DIICOT, prin propunerea legislativă prezentată de dl ministru. Așa stăteau lucrurile înainte de 2005. Acum, calea pentru înlăturarea lui L.C. Kovesi și Augustin Lazăr este deschisă.

Inspecția Judiciară, cea care verifică DNA, din independentă devine subordonată Ministerului Justiției.

Mesajul către procurori și judecători, să stea în banca lor și s-o lase mai moale cu urmăririle penale și condamnările anticorupție, e conținut în răspunderea în solidar a magistratului împreună cu statul, pentru erori comise în Justiție, precum și în înființarea unei unități speciale de urmărire penală a magistraților.

Președintele Iohannis are posibilități minime de a se opune. Majoritatea parlamentară poate trece peste el, iar CCR, în special prin președintele Dorneanu, a devenit o sculă a actualei puteri.

Înseamnă acestea, stimați Republicani, că DNA va fi retransformată în PNA, cum se numea, înainte de 2005, prescurtarea venind de la Panarama Anticorupție, organism care veghea, prin NUP-uri în serie, să nu cumva să fie deranjat vreun politician sau demnitar de rang înalt?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca la noi la nimeni. Suntem in tara PCR-ului. Trist dar adevarat. As iesi si eu in strada dar aici, Germania, nu ma intelege nimeni.
  • Like 0
 • Nu am auzit vreodata ca un popor sa-si repete istoria! La vremuri noi oameni noi! Nu va fie teama! Fiecare pasare pe limba ei piere!
  • Like 0
 • pana la urma cei 10 de ani de interdictie de a ocupa functii publice pt securisti ar fi fost o chestiune pozitiva (12 martie 1990 Proclamația de la Timișoara Punctul 8).
  astazi eram la alt nivel al jocului cu procomunistii. ganditi-va ca nu am fi avut "mineriade" si investitiile straine aratau altfel, toata viata detinatorilor de cartele pt ulei, zahar, oua, ar fi aratat altfel, dar si a securistilor care ar fi beneficiat de pensii de mila publica, caci ei nu au cotizat nici odata la fondul de pensii.
  nici nu stiati cine a fost ion iliescu.
  dar fara Punctul 8 romania are astazi votanti care l-ar vota si maine ...
  • Like 0
 • Să recunoaștem: nici în prezent lucrurile nu stau prea bine cu corupția!
  Însă nu, nu cred că ne vom întoarce la situația de dinainte de 2005!
  • Like 1
 • Este o mizerie ceea ce se întâmplă în tara asta
  De nesuportat și totuși înghițim
  Până când oare?
  • Like 0
 • - Iata, stimati concetateni, avantajele unui sistem de vot universal!
  - Curat universal! Muzica! Muzica!
  • Like 0
 • check icon
  1)DACA NE GANDIM BINE, VOM AJUNGE LA CONCLUZIA CA PANA LA URMA ROMANII ISI MERITA SOARTA. DUPA ADOPTAREA OUG NR 13, ERA CLAR CARE SUNT INTENTIILE MAJORITATII FORMATE DIN PSD SI ALDE. TOT LA FEL DE CLAR ERA SI FAPTUL CA PROTESTELE pot fi o solutie pe termen scurt DAR NU SUNT O SOLUTIE PE TERMEN LUNG !
  SOLUTIAE PE TERMEN LUNG nu este iesitul in strada, SOLUTIA pe termen lung este MODIFICAREA CONSTITUTIEI, astfel incat ea sa prevada CLAR UN MECANISM DE CONTROL PERMANENT AL ALESILOR DE CATRE ALEGATORI.
  A SE VEDEA https://www.facebook.com/groups/modificareaconstitutiei/permalink/1863341157276095/
  2)OAMENII SIMPLI, CORECTI SI CINSTITI, SUSTIN O ASTFEL DE MODIFICARE.
  NU ACELASI LUCRU SE POATE SPUNE DESPRE PARTIDELE POLITICE, PRESA ,,INDEPENDENTA ” SI ONG-urile ASA ZISE ,,INDEPENDENTE ”.
  DACA POZITIA PARTIDELOR ESTE DE INTELES, ESTE GREU DE INTELES POZITIA PRESEI SI ONG-urilor ASA ZISE ,,INDEPENDENTE”.
  SAU, TOCMAI ACEASTA POZITIE, NE DEMONSTREAZA CAT DE ,,INDEPENDENTE” SUNT ACESTEA.
  • Like 2
 • Frate , acum este vremea sa ne apucam de trafic de cocaina in Europa. Daca justitia este pusa la pamant , ar trebui sa ne luam justitia proprie in mana . Cu pistolul si cu un trafic de cocaina s-ar puatea sa fie mai bine . Un stat condus de traficanti cu sprijinul populatiei , asta este rezolvarea. Eu vad o oportunitate in asta , cumperi seful magistratilor si te urinezi pe ei de judecatori. Jmecherie .
  • Like 5
 • @ Szilard McGregor
  Referitor la îndemnul de a sări la bătaie, mi-am amintit de o întâmplare din 1961, când, aflându-mă într-o comună de pe Prut, în care era un obicei ca flăcăii satului să se încaiere pentru toate nimicurile.Printre aceştia era un flăcău cu numele Victor care nu avea rival în asemenea situaţii. Ca să nu raporteze un indice de infracţionalitate ridicat, şeful de post nu intervenea şi nici nu sancţiona bătăile ,,cu mâna goală". Băieţii ştiau acest lucru şi se băteau chiar de faţă cu şeful de post.
  Postul de miliţie era situat lângă primărie iar peste drum era terenul de sport, loc în care se petreceau cele mai multe încăierări. Cum privea miliţianul încă o asemenea bătaie, observă că Victor este pus la pământ. Vine repede în primărie să aducă vestea că, în sfârşit, Victor şi-a găsit naşul. Nici nu intră bine pe uşă anunţând: ,, Aţi văzut, Victor a fost pus la pământ dintr-o singură lovitură de slăbănogul acela a lui Gavril. Ştiţi unde l-a lovit ? " Pentru moment a vrut să folosească un termen neaoş, dar observând o dactilografă, se hotărâ să folosească un neologism, un termen ştinţific şi continuă; ,,Da, domle, l-a lovit la TEXTILE".
  Aşa că îndemnul dvs. ar putea fi reformulat: ,, Aveţi sânge la TEXTILE, daţi drumul la proiectile ! "
  • Like 9
  • @ Gheorghe Anton
   Hahaha :D Amuzanta poveste! Eu doar glumeam domnule Anton. Instigarea la violenta si instigarea contra ordinii si linistii publice este pedepsita de codul penal de la 3 luni la 3 ani. Doamne fereste sa fac eu asa ceva! Era doar un comentariu de tip pamflet. Nu as vrea sa aiba probleme nici Republica pentru comentarii venite de pe suflet care sunt impotriva legii. :)
   • Like 5
  • @ Szilárd McGregor
   Daca legea e facuta de 18% dintre noi cine o va respecta!?
   • Like 0
  • @ Adi Toader
   Imi aduce aminte de: When injustice becomes law, resistance becomes duty.
   • Like 0
 • O susţin pe Rodica Stănoiu pentru funcţia de ministru de justiţie. (Sau pe Iosif Gavril Chiuzbaian)
  • Like 3
  • @ Ioana Andrea Diaconu
   "Iosif Gavril Chiuzbaian": asta trebuie intii inviat!
   • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult