Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Tăriceanu, propunere-surpriză: „Trebuie să renunțăm complet la venitul minim garantat. Este o invitație la nemuncă”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că venitul minim garantat ar trebui eliminat, pentru că este o „invitație la nemuncă”. Propunerea președintelui Senatului este cu atât mai surprinzătoare cu cât vine în contextul în care în PSD se discută despre reducerea impozitului pe venit.

„Trebuie să renunțăm complet la venitul minim garantat care este o invitație la nemuncă, mai ales în contextul în care în România în momentul de față este criză de forță de muncă, sunt societăți comerciale, întreprinzători care merg să aducă forță de muncă din țările vecine. Nu putem (...) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă”, a declarat joi în Parlament Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Digi24.

Președintele Senatului a spus că ALDE este pentru menținerea cotei de impozitare de 16%.

„Eu și colegii mei opinăm că e bine să rămânem la 16%, dar trebuie să mai facem ceva în plus", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, PSD ar putea renunța la două prevederi din programul de guvernare, și anume la introducerea cotei zero la TVA în cazul cumpărării de locuințe și pentru publicitatea din presă. 

Anunțul a fost făcut joi chiar de Liviu Dragnea, care a promis după câștigarea alegerilor de către social-democrați că programul de guvernare va fi respectat „la virgulă”.

Liderul PSD a spus că în cazul introducerii cotei zero la TVA, agenții comerciali din domeniu s-ar putea confrunta cu „probleme cu cash-flow-ul” pentru că vor avea de recuperat taxa pe valoarea adăugată. În ce privește proiectul TVA zero la publicitate pentru presă, Dragnea a motivat că furnizorii de publicitate ar urma să scadă sumele investite în reclamă exact cu cuantumul scăderii TVA. O decizie finală va fi luată săptămâna viitoare, potrivit președintelui PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Propunerea asta a infractorului numit Tariceanu , e doar o simpla fumigena - d/lui știe foarte bine ca odată cu dispariția pomeni electorale numita venit minim garantat , o sa dispară și votanți alianței PSD -Alde .
    • Like 0
  • Daca ar disparea venitul minim garantat probabil am asista la o greva a primarilor.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult