Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Tăriceanu, propunere-surpriză: „Trebuie să renunțăm complet la venitul minim garantat. Este o invitație la nemuncă”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este de părere că venitul minim garantat ar trebui eliminat, pentru că este o „invitație la nemuncă”. Propunerea președintelui Senatului este cu atât mai surprinzătoare cu cât vine în contextul în care în PSD se discută despre reducerea impozitului pe venit.

„Trebuie să renunțăm complet la venitul minim garantat care este o invitație la nemuncă, mai ales în contextul în care în România în momentul de față este criză de forță de muncă, sunt societăți comerciale, întreprinzători care merg să aducă forță de muncă din țările vecine. Nu putem (...) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă”, a declarat joi în Parlament Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Digi24.

Președintele Senatului a spus că ALDE este pentru menținerea cotei de impozitare de 16%.

„Eu și colegii mei opinăm că e bine să rămânem la 16%, dar trebuie să mai facem ceva în plus", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Pe de altă parte, PSD ar putea renunța la două prevederi din programul de guvernare, și anume la introducerea cotei zero la TVA în cazul cumpărării de locuințe și pentru publicitatea din presă. 

Anunțul a fost făcut joi chiar de Liviu Dragnea, care a promis după câștigarea alegerilor de către social-democrați că programul de guvernare va fi respectat „la virgulă”.

Liderul PSD a spus că în cazul introducerii cotei zero la TVA, agenții comerciali din domeniu s-ar putea confrunta cu „probleme cu cash-flow-ul” pentru că vor avea de recuperat taxa pe valoarea adăugată. În ce privește proiectul TVA zero la publicitate pentru presă, Dragnea a motivat că furnizorii de publicitate ar urma să scadă sumele investite în reclamă exact cu cuantumul scăderii TVA. O decizie finală va fi luată săptămâna viitoare, potrivit președintelui PSD.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Propunerea asta a infractorului numit Tariceanu , e doar o simpla fumigena - d/lui știe foarte bine ca odată cu dispariția pomeni electorale numita venit minim garantat , o sa dispară și votanți alianței PSD -Alde .
    • Like 0
  • Daca ar disparea venitul minim garantat probabil am asista la o greva a primarilor.
    • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult