Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ție ce experiență ți se potrivește?

THR 1

Te simți puțin neinspirat în ultima vreme? Ai intrat într-o rutină, în care aproape zilnic, după muncă, te scufunzi în fotoliul comod de acasă și urmărești până târziu în noapte seria preferată de pe Netflix? Uneori, cel mai bun mod de a ieși dintr-o astfel de stare este să amesteci puțin lucrurile.

Programul pe care îl avem după ce ne întoarcem de la serviciu este esențial pentru echilibrul nostru mental, emoțional și fizic. Petrecerea unui timp de calitate este crucială pentru a ne încărca bateriile, pentru a ne conecta cu cei dragi și pentru a face activități care ne aduc bucurie și împlinire.

Interacțiunea socială ne ajută să ne simțim înțeleși, apreciați și să ne dezvoltăm abilități precum empatia, comunicarea și încrederea în ceilalți. De asemenea, timpul petrecut cu familia și prietenii ne oferă ocazia să ne împărtășim grijile și problemele, să ne oferim sprijinul reciproc și ajută la construirea unor relații puternice și durabile. Într-o lume în care tehnologia a preluat multe dintre interacțiunile noastre sociale, este important să ne amintim că interacțiunile față în față sunt esențiale pentru bunăstarea noastră. De asemenea, petrecerea timpului în aer liber, în natură, ne ajută să ne simțim conectați cu mediul înconjurător și să ne încărcăm cu energie pozitivă.

Acest text a fost realizat cu sprijinul *glo™. Te poți bucura de o nouă experiență a tutunului, fără ardere*, totul datorită tehnologiei avansate de încălzire a tutunului dezvoltat de BAT.

Inovația stă la baza progresului. Cu ajutorul studiilor științifice, a tehnologiei moderne și a unei vaste experiențe în domeniu, BAT a redefinit momentele de consum al tutunului prin intermediul glo™, o alternativă la țigările convenționale.

Aici poți afla mai multe informații despre glo™ și tehnologia de încălzire a tutunului, precum și date furnizate de către comunitatea științifică.

*glo™ încălzește tutunul fără să îl ardă. Acest produs nu este lipsit de riscuri și conține nicotină, o substanță care creează dependență.

Iată câteva idei care să te inspire să ieși din monotonia de după o zi de lucru:

Începe un curs de dans sau pilates

Găsește un curs de dans care îți va pune corpul în mișcare. Poate nu vei ajunge cel mai bun dansator, dar distracția va fi garantată. Sau începe să îți lucrezi corpul prin exerciții pilates - cu siguranță, vei vedea diferența pe plan fizic, dar și mental.

Fă o plimbare în natură

Dacă nu te numeri printre pasionații de sporturi, o simplă plimbare în natură, câteva activități fizice în aer liber, o scurtă sesiune de yoga sau de meditație ar putea să îți aducă alt tonus fizic și mental. Sau poate preferi doar să ieși să iei puțin aer curat și să te bucuri de primăvară.

O lectură bună

Cât a trecut de când ai citit o carte care te-a prins cu adevărat? Teancul de cărți cumpărate te așteaptă pe noptieră. Propune-ți să citești măcar o oră, în fiecare seară. Poți începe înscriindu-te într-un club de lectură pentru a face cunoștință cu pasionați de lectură.

Stai afară

Ia-ți un pahar de ceai cu gheață și, după ce te întorci de la job, stai pe balcon sau în grădină o perioadă, în liniște. Ai remarcat cât de repede au crescut coroanele verzi ale copacilor din fața geamului locuinței tale în primăvara asta?

Începe un curs

Ce ai fost curios să înveți dintotdeauna, dar ți-ai zis mereu că nu ai timp? Poate că există un curs – online sau fizic - pe care ai vrut să îl urmezi, dar l-ai tot amânat. Înscrie-te și extinde-ți orizontul cunoașterii!

Demarează un proiect creativ

Pesemne a trecut ceva timp de când erai nedespărțit de aparatul tău de fotografiat sau de caietul de schițe. Ia-ți câteva ore după muncă pentru a-ți bucura ochii și sufletul și dă frâu liber creației și imaginației.

Mergi pe jos sau cu bicicleta/trotineta electrică la muncă

Mersul cu bicicleta sau pe jos ajută la menținerea în formă și contribuie la un stil de viață sănătos. Ia-ți bicicleta la muncă sau trezește-te mai devreme și mergi pe jos. Sau după ce te întorci de la serviciu, cheamă un prieten și ieșiți în parcul din apropiere cu bicicletele sau trotinetele. 


Invită prieteni la cină

Treci prin piață și cumpără câteva ingrediente proaspete în drum spre casă, de la serviciu. Cheamă câțiva prieteni, pune puțină muzică și pregătiți-vă o cină delicioasă. Experimentați o nouă rețetă și petreceți o seară relaxantă. Nu trebuie să fie ceva elegant sau complicat. Doar o seară cu prieteni dragi, cu mâncare, conversație și conexiune.

Totul e să găsești un melanj de experiențe care să îți permită să te simți relaxat, fericit și implinit. Fie că este vorba de o seară petrecută cu o carte bună sau cu prietenii, de o activitate fizică sau de o experiență culturală, important este ca experiența să fie una care să se potrivească cu preferințele și interesele tale.

Du-te devreme la culcare

Dacă de regulă te prinde miezul nopții treaz, cu ochii în Netflix, încearcă să te bagi în pijamalele preferate mai devreme, pune-ți niște muzică plăcută și relaxează-te în pat.

Articol susținut de glo™.

*gloTM încălzește tutunul fără să îl ardă. Generează un aerosol cu gust de tutun, cu mai puțin miros și fără scrum, comparativ cu fumatul unei țigarete convenționale. Acest produs nu este lipsit de riscuri și conține nicotină, o substanță ce provoacă dependență.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Aș adăuga la "to do list" pentru timpul liber: concerte, spectacole de teatru, explorarea unor parcuri sau grădini care nu sunt în vecinătatea domiciliului (de exemplu, pentru bucureștenii care s-au săturat să stea în trafic ore întregi în drum spre Valea Prahovei: Parcul Tineretului, Parcul Al. I. Cuza (IOR), Grădina Botanică, pădurea Băneasa, Parcul Natural Văcărești etc.).
    • Like 0


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult