Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Europarlamentarul Traian Ungureanu: „Adversarul e înăuntru. Criza refugiaților arată că nu suntem în stare să ne apărăm”

Europarlamentarul Traian Ungureanu spune că atentatele petrecute marți la Bruxelles sunt un eșec al forțelor de securitate belgiene și europene. 

„Există 19 forțe de poliție și securitate belgiene care se calcă pe picioare și asta spune tot. La rândul lui, guvernul belgian se străduie să țină aceste forțe cât mai slab finanțate, dar același lucru îl fac și celelalte guverne europene care au hotărât că forțele de menținere a ordinii, de securitate, trebuie să fie primele la tăiat de fonduri. La fel fac și politicienii, și colegii mei europarlamentari care de ani de zile se străduiesc să demonizeze orice formă de supraveghere, de monitorizare și de activitate a serviciilor de informații, sub pretextul protecției personale. Rezultatul s-a văzut astăzi”, a declarat Traian Ungureanu pentru Republica.ro

Europarlamentarul este de părere că atacurile teroriste de marți reprezintă un eșec al Uniunii europene în ansamblul ei. „De câte ori a fost vorba de terorism, de terorismul islamic, evident, de islamiști, de ghetourile musulmane din marile orașe europene, întotdeauna atitudinea a fost: Noi suntem adevărata problemă, și nu ei. Acum se vede mai bine, criza refugiaților arată că nu suntem pregătiți să ne apărăm nici măcar frontierele, darămite orașe cu milioane și milioane de oameni. Suntem într-un moment crucial și atentatele de la Bruxelles vor schimba multe”, spune Traian Ungureanu.

Simpla întărire a măsurilor de securitate de pe aeroporturi nu va fi, în opinia lui, suficientă: „Pentru că ținte sunt atâtea, pentru că adversarul este înăuntru și este foarte greu de supravegheat. Până la urmă teroriștii implantați în ghetourile musulmane au toate avantajele, toate atuurile și toate cărțile în mână, forțele de securitate pot spera doar că se vor afla la locul potrivit la momentul potrivit. Nu poți apăra toate locurile în același timp. Serviciile de apărare trebuie să câștige întotdeauna, teroriștii trebuie să câștige doar o dată”.

Traian Ungureanu spune că Bruxelles-ul era de ani buni o pepinieră europeană de islamiști. „Marile ghetouri musulmane din Bruxelles sunt crescătorii de teroriști, atent mângâiate pe frunte de autoritățile comunale, de autoritățile orășenești, de guvernul belgian, de opinia promovată de media. Bineînțeles, întotdeauna noi avem ceva să ne reproșăm, și nu acești oameni exemplari, care trebuie înțeleși întotdeauna și lăsați în plata domnului să facă ce vor”, crede el.

Află mai mult:

Bilanțul actualizat al victimelor

Cristian Tudor Popescu: Bomba umană din Europa explodează în serie

Corespondență din Bruxelles: Serviciile secrete au eșuat, soldații sunt niște păpuși înarmate, belgienii „still pissing”

Am înghețat când l-am auzit pe prim ministrul Belgiei când a spus: „Ceea ce ne așteptam să se întâmple s-a întâmplat”. Corespondență din Belgia

Imagini care surprind atacul terorist din aeroportul Zaventem din Bruxelles:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parca recitesc gargara media din anii 70:

    http://datagraver.com/thumbs/1300x1300r/2016-01/we-terrorism-deaths.png
    • Like 0
  • check icon
    Europarlamentarul Traian Ungureanu vorbind despre terorism seamănă cu domnul Dan Puric vorbind despre românism. Ambii simulează perfect înțelegerea fenomenului și au o agendă clară.
    • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult