Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Tratament cu lături

Întrucât de ani de zile lucrez de unul singur, sunt și momente în care mă îndoiesc de ce fac. Scrisul mi se pare degeaba, un produs al minții mele fără legătură cu realitatea. Și cu atât mai puțin capabil să schimbe această realitate.

Mă scot din groapa asta două medicamente. Unul, gândurile bune, de susținere și încurajare să continui, pe care mi le trimit mulți cititori. De 33 de ani, de când am intrat în moara de măcinat oameni a presei și politicii, ei au fost singura mea apărare.

Celălalt, insultele și calomniile, unele înmărmuritoare, cu care mă împroașcă maeștrii, vedetele presei ceaușiste și ale tovărășiei cu Securitatea, împreună cu ciracii lor mai tineri. Eurofobii și amicii lui Putin de azi.

Deși am ieșit din toate funcțiile și din zisa presă, tirul cu lături la adresa subsemnatului se întețește pe zi ce trece. Ba chiar, tv canalul Cloaca cu puii de AUR a declarat public, explicit, starea de necesitate ca să mi se închidă gura până la alegerile din 2024, „că a făcut destul rău”.

Miza nu e doar anihilarea subsemnatului, e veche și mare cât țara, leagă decembrie `89 de războiul împotriva Ucrainei.

Și asta, cum să vă spun, mă liniștește.  

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult