Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

UNTOLD 2023 începe joi. Ce măsuri de securitate sunt anunțate

Harta festivalului UNTOLD

Joi începe la Cluj cea de-a opta ediție a UNTOLD, la care vor participa peste 250 de artiști de top, alături de echipele lor și zeci de mii de spectatori din România și din întreaga lume.

Organizatorii au anunțat că mii de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor, printre care Direcția Generală Management Operațional M.A.I., Jandarmeria Română, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, precum și efectivele Poliției Locale, vor asigura securitatea pe durata celor patru zile de festival. De asemenea, aproximativ 800 de agenți privați de securitate vor contribui la menținerea ordinii în perimetrul evenimentului. Șuier va conduce și în acest an divizia de echipaje canine, special pregătite pentru patrulare. 

În zona festivalului, vor fi amplasate si două spitale mobile și trei puncte de prim-ajutor, au precizat creatorii UNTOLD.

Anul acesta, festivalul se întinde pe o suprafață de 235.000 de metri pătrați, iar la construcția decorurilor de pe stadionul Cluj Arena și din împrejurimi participă peste 15.000 de oameni din peste 20 de țări.

Scena principală va avea peste 900 de metri pătrați de ecran LED, 32 de metri înălțime, 110 metri lățime și 30 de metri adâncime. Greutatea scenei depășește 500 de tone, iar acoperișul are o deschidere de 24 de metri. Peste 1250 de jocuri de lumini vor colora stadionul Cluj-Arena în toate zilele și nopțile de festival. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile, spun organizatorii. 

Tema UNTOLD 2023 este ,,The Light Phoenix” și va fi regăsită în decorurile de pe stadion și pe main stage, iar organizatorii promit scene și music spots impresionante. Vor fi prezenți peste 50 de vendori cu mâncare și băuturi, va exista un fashion corner denumit Designers’ Nest, vor fi zeci de activări ale partenerilor, personaje magice, animatori și dansatori care vor defila prin festival.

Obiecte interzise în festival

Organizatorii UNTOLD atrag atenția că obiectele interzise în festival sunt următoarele: droguri, alcool, sticle (inclusiv sticle de parfum sau deodorant), biberoane, umbrele, produse cosmetice inflamabile, rucsacuri sau borsete mai mari de 29 cm X 21 cm X 12 cm, conserve, artificii, lasere, spray-uri, cuțite, arme, obiecte contondente, bannere susținute de bețe, scaune, lanțuri, articole pirotehnice, mâncare sau băuturi, animale, aparate foto sau video profesionale, inclusiv orice tip de aparat DSLR sau cu obiective detașabile, orice tip de obiecte care pot răni.

Este permis accesul cu medicamente însoțite de prescripție medicală, insulină, picături pentru uz medical, spray inhalator pentru astm, doar dacă posesorii prezintă o scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia și în cantitatea maximă recomandată zilnic.

Pe zona de supraveghere video și monitorizarea accesului, Konica Minolta România va fi partener oficial al festivalului UNTOLD, pentru al treilea an consecutiv. Compania deține în portofoliu sisteme de supraveghere video MOBOTIX și soluții de analiză video avansată pentru un spectru larg de activități și domenii. Una dintre aplicațiile de analiză video, Area Counter, cu capacitate de detectare a numărului de persoane la intrări, ieșiri sau în spațiile aglomerate, va fi utilizată pe toată durata festivalului. Konica Minolta va implementa pentru UNTOLD o versiune personalizată a acestei aplicații, care poate răspunde cerințelor de organizare a unui eveniment cu un număr mare de participanți. Totodată, pentru organizarea festivalului, Konica Minolta va pune la dispoziție echipamente multifuncționale și soluții optimizate de printarem se arată într-un comunicat al UNTOLD.

Când și de unde pot fi ridicate brățările

Programul pentru ridicarea brățărilor de festival este următorul:

Parcul Simion Bărnuțiu, intrarea dinspre Opera Maghiară: 1.08.2023 - 2.08.2023 (de marți până miercuri), între orele 15:00 - 22:00. Tot de aici își pot ridica brățările de festival și fanii care au bilete Day 1.

În timpul festivalului, ridicarea brățărilor se poate face între orele 15:00 - 04:00, în parcul Simion Bărnuțiu, intrarea dinspre Opera Maghiară.

În acest an porțile UNTOLD se deschid joi, 3 august, la ora 16:00. În toate cele 4 zile și 4 nopți de distracție, accesul în festival se face între orele 16:00 - 05:00.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult