Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vicepreședinte al PSD, despre protestele de la Cotroceni: „Sunt convins că trebuie să fie membri de partid ai PSD, organizați de PSD”

Proteste la Cotroceni

Mihai Chirica, primarul Iașului și vicepreședinte al PSD, primul lider social-democrat care contestă poziția lui Liviu Dragnea la șefia partidului, după izbucnirea protestelor de stradă de după ordonanța 13, prezent duminică, la emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, a anunțat că „e nevoie de un nou leadership în PSD”.

Chirica este de părere că PSD este în spatele protestului de la Cotroceni, deși Liviu Dragnea a spus public faptul că partidul nu a organizat nicio contramanifestație. 

„Atât timp cât se manifestă în numele şi pentru PSD sunt convins că trebuie să fie membri de partid ai PSD, organizaţi de către PSD şi este şi normal să fie aşa. Aşa cum şi în partea cealaltă au fost şi oameni din partide politice", a spus Mihai Chirica la Digi24.

Vicepreședintele PSD s-a declarat împotriva organizării unor contramanifestații de către partid: „Eu am spus că nu este bine pentru că aduceai într-un model comparativ, ori cât de mic ești, ori cât de rău asezat la un moment dat. Acei oameni trebuie respectați la fel ca cei din Victoriei, s-au pronunțat într-o modalitate democratică, au fost rezervați, exprimă un punct de vedere al unei mase de români.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult