Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Viceprimarul Bădulescu spune că a mințit la Parchet pentru Partid în dosarul violențelor din 10 august: „Dom’le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint"

Aurelian Bădulescu

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că a minţit la Parchet atunci când a fost audiat în ancheta privind violenţele de la protestul diasporei din 10 august. „Dom'le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint", a spus Bădulescu, potrivit News.ro.

Declarația lui Bădulescu vine în contextul în care era pe cale să-și piardă susținerea politică și funcția.

„Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu.

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă, mai scrie sursa citată.

„Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ştefănescu trompetă şi munceşti atâţia ani în partidul ăsta eşti dat ca o măsea afară“, a adăugat Bădulescu.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-şi schimbe declaraţia, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul şi o să zică: «Domnu' Bădulescu, ai spus că ai minţit». Da, domnule. «Ia pixul şi hârtia şi hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“.

El a mai susţinut că i s-a cerut de la partid, „în schimbul unor foloase“, respectiv „numirea pe funcţii sau numirea altor persoane în funcţii“, să nu o mai susţină pe Gabriela Firea, să schimbe majoritatea în CGMB.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ça să-mi doresc să fac un bun colentariu, trebuie să gasesc cuvinte alèse ?!Merita astia cuvinte alèse ? Merita oare tôt raul din lume,ça mint si nu sunt arestati pentru marturie mincinoasa ? Binenteles ça d'à ! Ce nu mai putem indrepta noi(déjà procurorii sunt slabiti) va indrepta Dumnezeu. Si sper sa aibe un bici la indemina...
    • Like 1
  • Ce trebuie badulescule sa inteleaga cetateanul? Ca esti un pervers nenorocit si dupa ce ai lovit in manifestanti acum ai alt interes. Dute-n m...! Asta a facut si PSD-ul cu tine asta facem si noi! Vezi ce gunoi esti?
    • Like 0
  • Banuiesc ca omul asteapta compasiune si in fapt, naiv si cam prostut (nimic surprinzator pentru selectia interna din PSD in ultimii ani), se "da in gat" singur. Supertare. Fara declaratie publica putea merge simplu la parchet si sa spuna ca si-a amintit unele chestii pe care le uitase la precedenta declaratie. Oricum dupa aceea presa l-ar fi contactat singura. Dar nu, el spune in gura mare ca a mintit. Ma rog, e simpatic.
    • Like 0


Îți recomandăm

Banca Transilvania-logo

Finanțăm spitale, fabrici, şcoli, universități de stat şi private, baraje şi hidrocentale, autostrăzi şi cabinete veterinare, dar şi sute de mii de oameni. Susținem tot atâtea planuri şi vise ale românilor. Suntem cel mai mare finanțator instituțional al Statului prin impozite şi titluri de stat, precum şi al mediului de business românesc. Facem asta cu capitalul şi datorită competențelor acumulate în cei 25 de ani, aici, în țara noastră.

Citește mai mult

Café Istanbul

Boabe de cafea Arabica Mocha din Yemen se adaugă boabelor din India și Indonezia și te poartă cu simțurile într-un bazar oriental din alte vremuri. Amestecul exotic, intens, cu ale sale note condimentate, ce amintesc de piperul negru, te invită într-o călătorie prin istorie al cărui punct terminus este veacul în care Istanbulul, numit pe atunci Constantinopole, era cel mai bogat și mai populat oraș din lume și forfotea de viață și de tentații.

Citește mai mult