Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viceprimarul Bădulescu spune că a mințit la Parchet pentru Partid în dosarul violențelor din 10 august: „Dom’le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint"

Aurelian Bădulescu

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că a minţit la Parchet atunci când a fost audiat în ancheta privind violenţele de la protestul diasporei din 10 august. „Dom'le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint", a spus Bădulescu, potrivit News.ro.

Declarația lui Bădulescu vine în contextul în care era pe cale să-și piardă susținerea politică și funcția.

„Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu.

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă, mai scrie sursa citată.

„Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ştefănescu trompetă şi munceşti atâţia ani în partidul ăsta eşti dat ca o măsea afară“, a adăugat Bădulescu.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-şi schimbe declaraţia, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul şi o să zică: «Domnu' Bădulescu, ai spus că ai minţit». Da, domnule. «Ia pixul şi hârtia şi hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“.

El a mai susţinut că i s-a cerut de la partid, „în schimbul unor foloase“, respectiv „numirea pe funcţii sau numirea altor persoane în funcţii“, să nu o mai susţină pe Gabriela Firea, să schimbe majoritatea în CGMB.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ça să-mi doresc să fac un bun colentariu, trebuie să gasesc cuvinte alèse ?!Merita astia cuvinte alèse ? Merita oare tôt raul din lume,ça mint si nu sunt arestati pentru marturie mincinoasa ? Binenteles ça d'à ! Ce nu mai putem indrepta noi(déjà procurorii sunt slabiti) va indrepta Dumnezeu. Si sper sa aibe un bici la indemina...
    • Like 1
  • Ce trebuie badulescule sa inteleaga cetateanul? Ca esti un pervers nenorocit si dupa ce ai lovit in manifestanti acum ai alt interes. Dute-n m...! Asta a facut si PSD-ul cu tine asta facem si noi! Vezi ce gunoi esti?
    • Like 0
  • Banuiesc ca omul asteapta compasiune si in fapt, naiv si cam prostut (nimic surprinzator pentru selectia interna din PSD in ultimii ani), se "da in gat" singur. Supertare. Fara declaratie publica putea merge simplu la parchet si sa spuna ca si-a amintit unele chestii pe care le uitase la precedenta declaratie. Oricum dupa aceea presa l-ar fi contactat singura. Dar nu, el spune in gura mare ca a mintit. Ma rog, e simpatic.
    • Like 0


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult