Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Viceprimarul Bădulescu spune că a mințit la Parchet pentru Partid în dosarul violențelor din 10 august: „Dom’le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint"

Aurelian Bădulescu

Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a declarat, miercuri seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că a minţit la Parchet atunci când a fost audiat în ancheta privind violenţele de la protestul diasporei din 10 august. „Dom'le, după câte am făcut eu... Am mers până acolo încât a trebuit să mint", a spus Bădulescu, potrivit News.ro.

Declarația lui Bădulescu vine în contextul în care era pe cale să-și piardă susținerea politică și funcția.

„Am avut o altă atitudine decât cea care ar fi trebuit atunci când am declarat în faţa organelor de urmărire penală ce m-au întrebat referitor la evenimentele din 10 august şi am spus asta în contextul în care am vrut să subliniez faptul că am făcut tot ce mi-a stat în putere ca să trag cu acest partid“, a afirmat Bădulescu.

El a mai spus că sunt lucruri pe care de acum încolo va trebui să le lămurească cu cei care se ocupă de anchetă, mai scrie sursa citată.

„Mi-a fost greu să ajung până aici, nu am crezut niciodată că dacă-i spui lui Codrin Ştefănescu trompetă şi munceşti atâţia ani în partidul ăsta eşti dat ca o măsea afară“, a adăugat Bădulescu.

Întrebat dacă va merge la Parchet să-şi schimbe declaraţia, Aurelian Bădulescu a replicat: „Nu, o să mă cheme Parchetul şi o să zică: «Domnu' Bădulescu, ai spus că ai minţit». Da, domnule. «Ia pixul şi hârtia şi hai să vedem ce trebuie să îndreptăm aicea»“.

El a mai susţinut că i s-a cerut de la partid, „în schimbul unor foloase“, respectiv „numirea pe funcţii sau numirea altor persoane în funcţii“, să nu o mai susţină pe Gabriela Firea, să schimbe majoritatea în CGMB.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ça să-mi doresc să fac un bun colentariu, trebuie să gasesc cuvinte alèse ?!Merita astia cuvinte alèse ? Merita oare tôt raul din lume,ça mint si nu sunt arestati pentru marturie mincinoasa ? Binenteles ça d'à ! Ce nu mai putem indrepta noi(déjà procurorii sunt slabiti) va indrepta Dumnezeu. Si sper sa aibe un bici la indemina...
    • Like 1
  • Ce trebuie badulescule sa inteleaga cetateanul? Ca esti un pervers nenorocit si dupa ce ai lovit in manifestanti acum ai alt interes. Dute-n m...! Asta a facut si PSD-ul cu tine asta facem si noi! Vezi ce gunoi esti?
    • Like 0
  • Banuiesc ca omul asteapta compasiune si in fapt, naiv si cam prostut (nimic surprinzator pentru selectia interna din PSD in ultimii ani), se "da in gat" singur. Supertare. Fara declaratie publica putea merge simplu la parchet si sa spuna ca si-a amintit unele chestii pe care le uitase la precedenta declaratie. Oricum dupa aceea presa l-ar fi contactat singura. Dar nu, el spune in gura mare ca a mintit. Ma rog, e simpatic.
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult