Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Luat în râs că vorbește de un sistem-minune de prevenire a cutremurelor cu 4 ore înainte de producere, viceprimarul Bădulescu îl repede pe interlocutor: „Fumezi etnobotanice”

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost ironizat de un membru al unui ONG după ce a povestit, la un eveniment organizat de Ordinul Arhitecților din România, că este interesat de un sistem de prevenire a cutremurelor cu patru ore înainte de a se produce, anunță Stirileprotv.ro. Un astfel de sistem i-ar fi fost prezentat viceprimarului general de specialiști din Rusia și Israel. 

Vitalie Cojocari, reporterul Pro TV care a realizat interviul în care viceprimarul Bădulescu vorbea despre un asemenea sistem, a publicat pe Facebook înregistrarea video în care se observă cum viceprimarul, deranjat de faptul că ONG-istul a izbucnit în râs în timpul discuției, îl împinge pe acesta și spune despre el că „fumează etnobotanice”.  

Specialiștii nu cred că există în prezent un astfel de sistem de avertizare.

„Apropo, l-am sunat pe directorul general al Institutului Național de Fizică a Pământului, care a râs și mi-a zis că nu înțelege de ce reprezentanții statului nu îi cer o părere când sunt contactați de tot felul de «specialiști»”, a mai scris pe Facebook Vitalie Cojocari. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Dan CB Dan CB check icon
  Asta arata si cata fizica a invatat in scoala stimabilul.
  • Like 0
 • ROFL, Rusia, Israel....

  Daca Japonia si Statul California nu au sisteme de preventie care sa le anunte cu 4 ore inainte de producerea unui seism, daca Turcia si Iranul nu au un asemenea sistem (vorbesc aici de locuri/natiuni care sufera de cutremure dese si/sau catastrofale), lasa ca le are Israelul.

  Si eu as rade sa ma prapadesc la asemenea declaratii.

  Daca as fuma etnobotanice as plange.

  • Like 1
 • check icon
  Și iartă-l Doamne pe el, că l-au dus în ispită!
  Se termină țeapa cu detectoarele de gaze care a urmat celei cu distribuitoarele de căldură, așa că acum va trebui să avem fiecare în casă câte un superextramega avertizor de cutremur!
  Ziceți că nu?
  Poate nu încă!
  • Like 0
 • check icon
  „...de ce reprezentanții statului nu îi cer o părere când sunt contactați de tot felul de «specialiști»”. Dar cine îi întreabă vreodată pe specialiști? Cunoașteți cazuri concrete? Legile se fac de birocrați politruci, „analizele” din media se fac de oameni care habar nu au despre ce vorbesc (nu fac nicio aluzie, dar dacă se simte cineva atins, probabil că are motiv).
  • Like 0
 • Ce tare a fost tanarul respectiv(am vazut imaginile).Nu-ti trebuie notiuni de fizica pamntului,studii tectonice, ca sa intelegi ce ineptii spunea Gica de la primarie.
  • Like 0


Îți recomandăm