Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Luat în râs că vorbește de un sistem-minune de prevenire a cutremurelor cu 4 ore înainte de producere, viceprimarul Bădulescu îl repede pe interlocutor: „Fumezi etnobotanice”

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost ironizat de un membru al unui ONG după ce a povestit, la un eveniment organizat de Ordinul Arhitecților din România, că este interesat de un sistem de prevenire a cutremurelor cu patru ore înainte de a se produce, anunță Stirileprotv.ro. Un astfel de sistem i-ar fi fost prezentat viceprimarului general de specialiști din Rusia și Israel. 

Vitalie Cojocari, reporterul Pro TV care a realizat interviul în care viceprimarul Bădulescu vorbea despre un asemenea sistem, a publicat pe Facebook înregistrarea video în care se observă cum viceprimarul, deranjat de faptul că ONG-istul a izbucnit în râs în timpul discuției, îl împinge pe acesta și spune despre el că „fumează etnobotanice”.  

Specialiștii nu cred că există în prezent un astfel de sistem de avertizare.

„Apropo, l-am sunat pe directorul general al Institutului Național de Fizică a Pământului, care a râs și mi-a zis că nu înțelege de ce reprezentanții statului nu îi cer o părere când sunt contactați de tot felul de «specialiști»”, a mai scris pe Facebook Vitalie Cojocari. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan CB Dan CB check icon
    Asta arata si cata fizica a invatat in scoala stimabilul.
    • Like 0
  • ROFL, Rusia, Israel....

    Daca Japonia si Statul California nu au sisteme de preventie care sa le anunte cu 4 ore inainte de producerea unui seism, daca Turcia si Iranul nu au un asemenea sistem (vorbesc aici de locuri/natiuni care sufera de cutremure dese si/sau catastrofale), lasa ca le are Israelul.

    Si eu as rade sa ma prapadesc la asemenea declaratii.

    Daca as fuma etnobotanice as plange.

    • Like 1
  • check icon
    Și iartă-l Doamne pe el, că l-au dus în ispită!
    Se termină țeapa cu detectoarele de gaze care a urmat celei cu distribuitoarele de căldură, așa că acum va trebui să avem fiecare în casă câte un superextramega avertizor de cutremur!
    Ziceți că nu?
    Poate nu încă!
    • Like 0
  • check icon
    „...de ce reprezentanții statului nu îi cer o părere când sunt contactați de tot felul de «specialiști»”. Dar cine îi întreabă vreodată pe specialiști? Cunoașteți cazuri concrete? Legile se fac de birocrați politruci, „analizele” din media se fac de oameni care habar nu au despre ce vorbesc (nu fac nicio aluzie, dar dacă se simte cineva atins, probabil că are motiv).
    • Like 0
  • Ce tare a fost tanarul respectiv(am vazut imaginile).Nu-ti trebuie notiuni de fizica pamntului,studii tectonice, ca sa intelegi ce ineptii spunea Gica de la primarie.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult