Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Luat în râs că vorbește de un sistem-minune de prevenire a cutremurelor cu 4 ore înainte de producere, viceprimarul Bădulescu îl repede pe interlocutor: „Fumezi etnobotanice”

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost ironizat de un membru al unui ONG după ce a povestit, la un eveniment organizat de Ordinul Arhitecților din România, că este interesat de un sistem de prevenire a cutremurelor cu patru ore înainte de a se produce, anunță Stirileprotv.ro. Un astfel de sistem i-ar fi fost prezentat viceprimarului general de specialiști din Rusia și Israel. 

Vitalie Cojocari, reporterul Pro TV care a realizat interviul în care viceprimarul Bădulescu vorbea despre un asemenea sistem, a publicat pe Facebook înregistrarea video în care se observă cum viceprimarul, deranjat de faptul că ONG-istul a izbucnit în râs în timpul discuției, îl împinge pe acesta și spune despre el că „fumează etnobotanice”.  

Specialiștii nu cred că există în prezent un astfel de sistem de avertizare.

„Apropo, l-am sunat pe directorul general al Institutului Național de Fizică a Pământului, care a râs și mi-a zis că nu înțelege de ce reprezentanții statului nu îi cer o părere când sunt contactați de tot felul de «specialiști»”, a mai scris pe Facebook Vitalie Cojocari. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan CB Dan CB check icon
    Asta arata si cata fizica a invatat in scoala stimabilul.
    • Like 0
  • ROFL, Rusia, Israel....

    Daca Japonia si Statul California nu au sisteme de preventie care sa le anunte cu 4 ore inainte de producerea unui seism, daca Turcia si Iranul nu au un asemenea sistem (vorbesc aici de locuri/natiuni care sufera de cutremure dese si/sau catastrofale), lasa ca le are Israelul.

    Si eu as rade sa ma prapadesc la asemenea declaratii.

    Daca as fuma etnobotanice as plange.

    • Like 1
  • check icon
    Și iartă-l Doamne pe el, că l-au dus în ispită!
    Se termină țeapa cu detectoarele de gaze care a urmat celei cu distribuitoarele de căldură, așa că acum va trebui să avem fiecare în casă câte un superextramega avertizor de cutremur!
    Ziceți că nu?
    Poate nu încă!
    • Like 0
  • check icon
    „...de ce reprezentanții statului nu îi cer o părere când sunt contactați de tot felul de «specialiști»”. Dar cine îi întreabă vreodată pe specialiști? Cunoașteți cazuri concrete? Legile se fac de birocrați politruci, „analizele” din media se fac de oameni care habar nu au despre ce vorbesc (nu fac nicio aluzie, dar dacă se simte cineva atins, probabil că are motiv).
    • Like 0
  • Ce tare a fost tanarul respectiv(am vazut imaginile).Nu-ti trebuie notiuni de fizica pamntului,studii tectonice, ca sa intelegi ce ineptii spunea Gica de la primarie.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult