Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Victor Ponta s-a schimbat?! Ce se trage din PSD votează ca PSD, se poartă ca PSD, sfidează ca PSD

Victor Ponta în Parlament

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Cum spuneați? Victor Ponta s-a schimbat, Pro România este altceva. Cum era aia? „Nu ne vindem voturile după 48 de ore?”.

Ce se naște din pisică șoareci mănâncă. Ce se trage din PSD votează ca PSD, se poartă ca PSD, sfidează ca PSD.

Corupția e în toate formele sale în PSD și urmașii săi. Corupția nu înseamnă numai bani și comisioane.

Se pot corupe voturi, se pot corupe poziții, se pot corupe legi. Ei le spun negocieri. Ele sunt niște aranjamente subterane.

Ca să înțelegeți votul de azi: Victor Ponta s-a făcut că se bate cu PSD. Însă el a absentat, iar ai lui au avut liber să facă ce vor (au votat cu Ciolacu de la PSD pentru șefia Camerei Deputaților). A primit la schimb dreptul de a-și face grup.

UDMR s-a prefăcut că propune candidatul său, însă în acest fel, a făcut jocul PSD-ALDE (Kelemen Hunor a primit 20 de voturi). Rămâne marele semn de întrebare despre coruperea votului la alegerile europarlamentare, unde UDMR a trecut pragul cu ștampile din județele sudului.

ALDE a jucat la șantaj după ce a fost la rândul său șantajat: senatorii juriști au dat să-i trimită dosarul DNA lui Tăriceanu în plenul Senatului pentru vot, a fost la un pas coaliția de a se rupe, a venit Dăncilă care a reglat lucrurile. La final, ALDE a votat pentru Ciolacu.

Acesta este Parlamentul României, acesta este Pro România, acesta este Victor Ponta. Așa arată această cloacă de inși fără scrupule, așa arată politica: șantaj, corupție, negocieri pe sub masă, minciună, fariseism.

Nu vă așteptați niciodată ca, în condițiile actuale, Victor Ponta și UDMR să voteze împotriva PSD.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • PSD nu va fii niciodata un partid pentru oameni Poate stramosii stamosilor
  • Like 0
 • Cri check icon
  Dl. Livadaru porneste de la premiza maniheist-simplista dupa care PSD este rau, iar PNL si USR sunt "baietii buni".
  In realitate, atat oamenii de calitate cat si cei rai sau corupti sunt distribuiti in mod democratic in toate partidele, chiar daca onor Justitia ii "evalueaza" dupa criterii diferite.
  Fanatismul, inclusiv cel politic, nu poate naste decat monstri.
  Domnia sa deplange alegerea d-lui Ciolacu la sefia Camerei Deputatilor, uitand sa vada evidenta: daca PSD a reusit sa-l impuna pe Ciolacu, inseamna ca majoritatea parlamentara actuala este inca prezenta, stabila si ca atare, perfect legitima,
  Pe de alta parte, ar fi fost oare o optiune mai buna d-na Turcan ? Iarasi dl. Livadaru se pare ca a uitat cum isi dadea ochii peste cap d-na Turcan de dragul Udrei, ca sa nu mai vorbesc de faptul ca actuala penelista fost pedelista a fost o sluga credincioasa a Basescului ( care Basescu se pare ca in sfarsit CNSAS i-a gasit dosarul de securist ).
  Dl. Livadaru ne demonstreaza inca odata ca nu pare a fi cap[abil sa judece scena politica romanesca intr-o maniera rationala si obiectiva.
  • Like 0
  • @ Cri
   Toți sunt egali, în ciuda evidenței.
   Partide conduse de condamnați pentru corupție și abuz sunt egal de viciate cu partide care nu au nici un astfel de membru.

   Excelentă echidistanța dvs. O combinație ratată de sofisme, de la whataboutism la falsă dihotomie, la "adevărul e undeva la mijloc". În ciuda evidenței.

   • Like 0
  • @ Sanyi Froom Oshea
   Cri check icon
   Poate ca nu m-am exprimat eu suficient de clar. Dihotomia era relevata in chiar articolul d-lui Livadaru ( ai nostri sunt buni, ai lor sunt rai ).
   Fanatismul "pro" sau "contra" naste doar monstri, nicidecum adevar si dreptate.
   Eu nu sunt deloc echidistant, dimpotriva, sunt un adept fervent al dreptei crestin-democrate, care, odata cu PNTCD, a disparut din Romania ( si din Europa in general - sper ca nu aveti naivitatea de a crede ca popularii europeni si autohtoni au vreo legatura cu democratia si cu principiile crestine pe care a fost fondata Uniunea Europeana ).
   Intr-adevar, adevarul este de regula la mijloc, dupa ce inlaturam subiectivismul din aprecierile pe care le facem.
   Numai in Rai exista exclusiv ingeri, dupa cum doar in Iad exista exclusiv diavoli.
   In fiinta umana salasluieste un inger dar si un diavol, si depinde de caracterul fiecaruia ce predomina, binele sau raul.
   Nu am nascocit eu aceasta zicere, ci unul mai mare si mai destept decat noi: Dostoievski.
   • Like 0
 • Adevarat.
  • Like 2
 • - " Victor Ponta s-a schimbat?! Ce se trage din PSD votează ca PSD, se poartă ca PSD, sfidează ca PSD" - si este PSD, si ramane PSD, distruge ca PSD, ca nu poti profita sau stapani decat daca mai intai distrugi ...........................
  • Like 0
 • Ada check icon
  "Ce naste din pisica, soareci mananca".
  • Like 0
 • Cred că nici copiii noștri nu au crezut în schimbarea de „sex” a lui Ponta. Personaje ca el și mulți, mulți alții din păcate sunt ori „injectați” ori au depus vreun „jurământ” pe la....Kremlin. Diferența dintre comunismul proletar și comunismul cu față...capitalistă este că acum față de anii precedenți lui 1989, comuniștii ăștia „moderni„ pot să aibă conturi în valută de milioane fără repercusiuni. Pe timpul lui Ceaușescu dacă îți găseau la o percheziție 2 $ în portmoneu, erai acuzat ca trădător de țară. Acum deși milioanele provin din jecmănirea de bugete destinate sănătății, agriculturii, învățământului, transportului, etc., nu pățești nimic chiar dacă faci 2-3 ani de închisoare. Zic nimic pentru că mulți dintre noi ar fi de acord să facă DOAR 2-3 ani de închisoare pentru un cont în valută de câteva milioane. De aia sunt și atât de greu de „împrăștiat” pentru că se simt mai apărați dacă se „înghesuiesc” unul în altul cu numărul de cont...tatuat pe „creier„.
  • Like 2
 • 1. Încă nu am aflat ce a decis Baroul București în privința statutului de avocățel al lui minciunel;
  2. Cameleonul ajunsese avocat fără examen, doar pe baza doctoratului;
  3. Doctoratul s-a dovedit a fi un furt - plagiat;
  4. După ce a ridicat, împreună cu un alt pisdist local, coliva, în memoria unui antecesor, promițând că va ”direcționa” bani pentru biserica în care s-a întâmplat ”minunea”, minciunel a uitatimediat;
  5. A avut tupeul s-și organizeze sărbătorirea zilei personale chiar pe cel mai mare stadion din țară, semn că a rămas un fiu de nădejde al mentalității comuniste;
  6. Înainte de campania electorală, m-a sunat un tip care mi-a preciat că vorbește în numele ”d-lui” ponta... după ce l-am întrebat dacă vorbește depre minciunel, apelul s-a încheiat brusc;
  7. Ca parlamentar de Gorj nu a mișcat niciun deget pentru binele urbei. Dimpotrivă. Împreună cu actualul parlamentar cârciumaru, au sărăcit marea majoritate a populației, au susținut, pe față, menținerea salariilor minime, inclusiv prin refuzarea investițiilor, participând la creșterea puterii unor protejați ai partidului roșu - ale căror firme domină activitatea economică locală;
  8. Minciunosul a avut nevoie de o zi pentru a se realia cu haita din care, teoretic, s-a desprins;
  9. Pe timpul ”domniei” acestui individ nelămurit, în timp ce ploua, la propriu, în școală, banii pentru consumabile și materiale sanitare erau puse în sarcina părinților;
  10. Încă nu reușesc să înțeleg de ce oamenii se simt atât de bine în timp ce sunt mințiți, pe față;
  11. șeful CNCD este un maghiar susținut chiar de către minciunel, ca și în cazul altor ”instituții” ale statului... etc
  • Like 3
 • Lupul păru-și schimbă,dar năravul ba!!!atătea tepe am luat cu ei și totuși lumea ii votează si ei continuă să ne sfideze,pacat!!!
  • Like 0
 • Nu are legatura cu PSD, are legatura cu felul de a fi al unor oameni, cine te minte si te batjocoreste o prima oara o va face din nou si din nou, atata timp cat tu ai permiti. Putini oameni realizeaza cat de importanta este o a doua sansa, un lucru foarte rar si pretios. Asta si pentru ca spre deosebire de Unul Dumnezeu. putini oameni sant dispusi sa acorde, riscand o a doua sansa. Din pacate, ca o regula majoritatea beneficiarilor unei noi sanse repeta istoria. Asa ca, vorba lui Eric Clapton:"You had one chance and you blew it, you may never have another chance. Deci, sa luam aminte la importanta statutului de fiinta umana, ai avut o sansa pe care ai irosit-o se prea poate sa nu mai ai parte de o noua sansa.
  • Like 1
 • Bătălia ciolanelor

  Politicienii noștri nu și-au lepădat năravurile: Vorba lungă, sărăcia omului!
  Opoziția n-a învățat nimic din istoria ultimilor 30 de ani. În loc să se coalizeze și să pună România pe făgașul cel drept ei se ceartă, se laudă care mai de care și exersează tragerea de sfori ca să obțină, fiecare pentru sine, cât mai multe ciolane.
  Iar țara arată ca triajul CFR-ului!
  Măi Opoziție, trezește-te! V-am dat voturile ca să schimbați țara nu să vă burdușiți traistele! Altfel veți păți ca pe vremea lui Constantinescu.
  De acord, nu vreți să vă pierdeți capitalul politic dar vă puteți coaliza (fără târguieli legate de „ce-o fi după!” și atrăgând parlamentari care se opun psd-ului) pentru un plan de urgență:
  - Depuneți moțiune de cenzură contra guvernului Dăncilă,
  - Cereți președintelui Iohanis să se formeze un „guvern de sacrificiu”,
  - Scopul acestui guvern?:
  - Funcționarea țării pe perioada de tranziție,
  - Solicitare parlamentului să elimine modificările neconstituționale din legislația referitoare la Justiție,
  - Asigurarea posibilității de vot corecte, normale pentru Diaspora,
  - Alegeri prezidențiale,
  - Alegeri parlamentare,
  - Formarea unui adevărat guvern (fără să vă bateți ca chiorii!)

  Măi USR-PLUS-ule! Te-am votat! De ce crezi c-ai obținut așa un scor? Ține-te de cuvânt! Fiindcă: Vorba lungă, fariseismul politicienilor !
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult