Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Viorica Dăncilă, bulversată după ce un cetățean i-a bătut obrazul: O regulă de trei simplă elementară ar fi rezolvat problema. Nu se poate ca la atâția votanți să avem atât de puține secții

Dăncilă la europarlamentare

(Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu)

Când Viorica Dăncilă s-a dus să voteze la Liceul Jean Monnet din Capitală un cetățean a criticat-o pentru cozile la care oamenii sunt nevoiți să stea pentru a-și exercita un drept elementar. „Nu mai putem să fim umiliți, să stăm la coadă la vot ca la zahăr”, i-a spus omul. 

Aceasta i-a replicat că a luat toate măsurile pentru o bună organizare a scrutinului.

Cetățeanul i-a atras atenția că, în străinătate. sunt prea puține secții de votare în comparație cu numărul de alegători. „Sunt 5 milioane de votanți și 441 de secții. O regula de trei simplă ar fi rezovat problema”, i-a explicat el.

Întrebată de reporteri cum vede mobilizarea la vot, Viorica Dăncilă, care a votat doar pentru europarlamentare, a spus că „este foarte bine” și că „votul este cel mai democratic mod de exprimare”.

„Îndemn românii să vină la vot”, a adăugat premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult