Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viorica Dăncilă, bulversată după ce un cetățean i-a bătut obrazul: O regulă de trei simplă elementară ar fi rezolvat problema. Nu se poate ca la atâția votanți să avem atât de puține secții

Dăncilă la europarlamentare

(Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu)

Când Viorica Dăncilă s-a dus să voteze la Liceul Jean Monnet din Capitală un cetățean a criticat-o pentru cozile la care oamenii sunt nevoiți să stea pentru a-și exercita un drept elementar. „Nu mai putem să fim umiliți, să stăm la coadă la vot ca la zahăr”, i-a spus omul. 

Aceasta i-a replicat că a luat toate măsurile pentru o bună organizare a scrutinului.

Cetățeanul i-a atras atenția că, în străinătate. sunt prea puține secții de votare în comparație cu numărul de alegători. „Sunt 5 milioane de votanți și 441 de secții. O regula de trei simplă ar fi rezovat problema”, i-a explicat el.

Întrebată de reporteri cum vede mobilizarea la vot, Viorica Dăncilă, care a votat doar pentru europarlamentare, a spus că „este foarte bine” și că „votul este cel mai democratic mod de exprimare”.

„Îndemn românii să vină la vot”, a adăugat premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult