Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă, bulversată după ce un cetățean i-a bătut obrazul: O regulă de trei simplă elementară ar fi rezolvat problema. Nu se poate ca la atâția votanți să avem atât de puține secții

Dăncilă la europarlamentare

(Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu)

Când Viorica Dăncilă s-a dus să voteze la Liceul Jean Monnet din Capitală un cetățean a criticat-o pentru cozile la care oamenii sunt nevoiți să stea pentru a-și exercita un drept elementar. „Nu mai putem să fim umiliți, să stăm la coadă la vot ca la zahăr”, i-a spus omul. 

Aceasta i-a replicat că a luat toate măsurile pentru o bună organizare a scrutinului.

Cetățeanul i-a atras atenția că, în străinătate. sunt prea puține secții de votare în comparație cu numărul de alegători. „Sunt 5 milioane de votanți și 441 de secții. O regula de trei simplă ar fi rezovat problema”, i-a explicat el.

Întrebată de reporteri cum vede mobilizarea la vot, Viorica Dăncilă, care a votat doar pentru europarlamentare, a spus că „este foarte bine” și că „votul este cel mai democratic mod de exprimare”.

„Îndemn românii să vină la vot”, a adăugat premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult