Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Viorica Dăncilă, bulversată după ce un cetățean i-a bătut obrazul: O regulă de trei simplă elementară ar fi rezolvat problema. Nu se poate ca la atâția votanți să avem atât de puține secții

Dăncilă la europarlamentare

(Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu)

Când Viorica Dăncilă s-a dus să voteze la Liceul Jean Monnet din Capitală un cetățean a criticat-o pentru cozile la care oamenii sunt nevoiți să stea pentru a-și exercita un drept elementar. „Nu mai putem să fim umiliți, să stăm la coadă la vot ca la zahăr”, i-a spus omul. 

Aceasta i-a replicat că a luat toate măsurile pentru o bună organizare a scrutinului.

Cetățeanul i-a atras atenția că, în străinătate. sunt prea puține secții de votare în comparație cu numărul de alegători. „Sunt 5 milioane de votanți și 441 de secții. O regula de trei simplă ar fi rezovat problema”, i-a explicat el.

Întrebată de reporteri cum vede mobilizarea la vot, Viorica Dăncilă, care a votat doar pentru europarlamentare, a spus că „este foarte bine” și că „votul este cel mai democratic mod de exprimare”.

„Îndemn românii să vină la vot”, a adăugat premierul.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult