Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Viorica Dăncilă, huiduită la Constanța. Deranjată de protestatari, aceasta vrea un proiect de lege care să incrimineze calomnia

Viorica Dăncilă la Constanța

Foto: Digi24

Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de protestatari la Pavilionul Expozițional din Constanța, unde se desfășura o întâlnire a PSD cu pensionarii. Aceștia au strigat: „Analfabeta!” și „Fără pensii speciale!”. „Dacă atât îi duce mintea, atâta fac”, a spus premierul potrivit Digi24.

„În presă scrie că Viorica Dăncilă a fost contestată, așteptată de protestatari. Sunt 7 sau 8, mereu aceeași. Normal că nu încalcă nimeni libertatea de exprimare, dar este vorba și de cei 7 ani de acasă. Eu nu am să jignesc niciodată, nici pe ei și nici pe altcineva, iar despre ei nu sunt convinsă că fac diferența. Azi crește punctul de pensie si pensia minimă, măsură așteptată de pensionari. Măcar pentru ei trebuiau să se abțină”, a susținut ea.

Contestată de protestatari la aproape toate vizitele din țară, Dăncilă a spus, potrivit Agerpres, că și-ar dori un proiect de lege care să incrimineze defăimarea și calomnia.

„Eu cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie şi pe urmă să vorbească despre Guvern, eu cred că la un moment dar ar trebui legitimaţi şi acest guvern ar trebui să-i cheme cineva şi să-i întrebe pentru ce infractori, ce a făcut acest guvern să favorizeze infractorii. Dimpotrivă, eu ştiu că acum o săptămână am luat o serie de măsuri, am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru oprirea criminalităţii în România, dar cred că societatea, şi sper să se întâmple acest lucru, sau Parlamentul să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia şi defăimarea”, a afirmat ea, Întrebată dacă propune propune un astfel de proiect de incriminare a calomniei, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu pot eu să impun, nu sunt parlamentar, dacă aş fi parlamentar, aş iniţia un astfel de proiect”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • VVD a uitat alegerile europarlamentare si mesajele de atunci; pacat. Crede ca electoratul este ca partidul ei, unde taie si spinzura cum are chef... Sau ca poate fi dus cu zaharelul.
  • Like 0
 • Mai du-te unde a dus mutu roata și surdu iapa, proasta proastelor și vaca vacilor ce ești!
  • Like 1
 • Raspunde la critica asa cum a fost dresata in comunism: repede cenzura! Precum cainele lui Pavlov. Nici nu e mai desteapta. Candidatul PSD la presedintie. Aplauze.
  • Like 2
 • de ce , analfabeta ??? ... pentru ca a spus "protestanti " ??? ... (asa se spune romaneste !) doar cretinii spun : demonstratari , manifestatari ... daca eram tatar , ii pedepseam (eufemistic ) pe toti cacademicienii de limba romana ...!!!
  • Like 0
  • @ Dorween Michael
   Daca avea o singura greseala, poate aveati dreptate; desi protestantii (religiosi) ar fi protestat pentru confuzie...
   • Like 0
 • Probabil Viorica n-a priceput dupa 3 luni de la alegerile euro parlamentare ca electoratul nu este foarte fericit cu binefacerile PSD.
  Poate ca pe linga un proiect de defaimare si calomnie care cred ca ar fi foarte bine venit, Viorica se gindeste si la un proiect care sa opreasca accesul nesimtitilor si prostilor in functii cheie ale statului roman. Nu de alta dar prezenta ei in fruntea guvernului Romaniei , ne defaimeaza pe toti .
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Ce tupeu de comunistă analfabetă are curca asta bleagă. Țața Leana a lui Ceașcă ar murii de bucurie că una mai proastă decât ea a ajuns să conducă România.
  • Like 1
  • @ Dorin
   muri, nu murii, că tot vorbim de greșeli de exprimare
   • Like 0
  • @ Mario Popesco
   Dorin check icon
   Comentează articolul și lasă lecțiile că nu ești la catedră.
   • Like 0


Îți recomandăm

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult