Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Viorica Dăncilă, huiduită la Constanța. Deranjată de protestatari, aceasta vrea un proiect de lege care să incrimineze calomnia

Viorica Dăncilă la Constanța

Foto: Digi24

Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de protestatari la Pavilionul Expozițional din Constanța, unde se desfășura o întâlnire a PSD cu pensionarii. Aceștia au strigat: „Analfabeta!” și „Fără pensii speciale!”. „Dacă atât îi duce mintea, atâta fac”, a spus premierul potrivit Digi24.

„În presă scrie că Viorica Dăncilă a fost contestată, așteptată de protestatari. Sunt 7 sau 8, mereu aceeași. Normal că nu încalcă nimeni libertatea de exprimare, dar este vorba și de cei 7 ani de acasă. Eu nu am să jignesc niciodată, nici pe ei și nici pe altcineva, iar despre ei nu sunt convinsă că fac diferența. Azi crește punctul de pensie si pensia minimă, măsură așteptată de pensionari. Măcar pentru ei trebuiau să se abțină”, a susținut ea.

Contestată de protestatari la aproape toate vizitele din țară, Dăncilă a spus, potrivit Agerpres, că și-ar dori un proiect de lege care să incrimineze defăimarea și calomnia.

„Eu cred că trebuie să se uite prima dată în ograda proprie şi pe urmă să vorbească despre Guvern, eu cred că la un moment dar ar trebui legitimaţi şi acest guvern ar trebui să-i cheme cineva şi să-i întrebe pentru ce infractori, ce a făcut acest guvern să favorizeze infractorii. Dimpotrivă, eu ştiu că acum o săptămână am luat o serie de măsuri, am adoptat o serie de acte normative tocmai pentru oprirea criminalităţii în România, dar cred că societatea, şi sper să se întâmple acest lucru, sau Parlamentul să adopte un act normativ prin care să oprească calomnia şi defăimarea”, a afirmat ea, Întrebată dacă propune propune un astfel de proiect de incriminare a calomniei, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu pot eu să impun, nu sunt parlamentar, dacă aş fi parlamentar, aş iniţia un astfel de proiect”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • VVD a uitat alegerile europarlamentare si mesajele de atunci; pacat. Crede ca electoratul este ca partidul ei, unde taie si spinzura cum are chef... Sau ca poate fi dus cu zaharelul.
  • Like 0
 • Mai du-te unde a dus mutu roata și surdu iapa, proasta proastelor și vaca vacilor ce ești!
  • Like 1
 • Raspunde la critica asa cum a fost dresata in comunism: repede cenzura! Precum cainele lui Pavlov. Nici nu e mai desteapta. Candidatul PSD la presedintie. Aplauze.
  • Like 2
 • de ce , analfabeta ??? ... pentru ca a spus "protestanti " ??? ... (asa se spune romaneste !) doar cretinii spun : demonstratari , manifestatari ... daca eram tatar , ii pedepseam (eufemistic ) pe toti cacademicienii de limba romana ...!!!
  • Like 0
  • @ Dorween Michael
   Daca avea o singura greseala, poate aveati dreptate; desi protestantii (religiosi) ar fi protestat pentru confuzie...
   • Like 0
 • Probabil Viorica n-a priceput dupa 3 luni de la alegerile euro parlamentare ca electoratul nu este foarte fericit cu binefacerile PSD.
  Poate ca pe linga un proiect de defaimare si calomnie care cred ca ar fi foarte bine venit, Viorica se gindeste si la un proiect care sa opreasca accesul nesimtitilor si prostilor in functii cheie ale statului roman. Nu de alta dar prezenta ei in fruntea guvernului Romaniei , ne defaimeaza pe toti .
  • Like 2
 • Dorin check icon
  Ce tupeu de comunistă analfabetă are curca asta bleagă. Țața Leana a lui Ceașcă ar murii de bucurie că una mai proastă decât ea a ajuns să conducă România.
  • Like 1
  • @ Dorin
   muri, nu murii, că tot vorbim de greșeli de exprimare
   • Like 0
  • @ Mario Popesco
   Dorin check icon
   Comentează articolul și lasă lecțiile că nu ești la catedră.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult