Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Vlad Voiculescu, după ce primarul Capitalei l-a amenințat că îl dă în judecată: „Gabriela Firea are o problemă cu faptul că spun adevărul”

„Peste 10 milioane de euro cheltuiţi fără nicio justificare reală. 1,5 ani fără niciun transplant de plămâni într-un centru acreditat despre care dânsa pretindea că poate face transplant „de mâine dimineaţă”. NICIUNUL! ZECI de familii nenorocite de nişte inconştienţi. Gabriela Firea nu are o problemă cu asta, are o problemă cu faptul că spun eu adevărul”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook, după ce primarul Capitalei Gabriela Firea l-a acuzat că „își face campanie electorală cu sănătatea românilor” și l-a amenințat că îl dă în judecată.

Schimbul de declarații a început după ce fostul ministru al Sănătății a scris marți despre o fetiță bolnavă de fibroză chistică în vârstă de opt ani căreia clinica AKH din Viena i-a anulat transplatul care ar fi putut să o salveze. „De ce? Pentru că s-a născut și locuiește în locul greșit”, a scris Vlad Voiculescu. 

Acesta i-a acuzat pe Gabriela Firea și pe Narcis Copcă, directorul spitalului Sfânta Maria, pentru decizia AKH de a limita accesul pacienților români la transplant. 

„În pământ ar trebui să intre de rușine Gabriela FIREA, cea care a coordonat atacul împotriva celor care au arătat adevărul și împotriva AKH Viena în 2016. Acest atac și refuzul AKH Viena de a mai primi fără nicio limitare pacienți români care a urmat i-a costat pe zeci de români viața. Gabriela FIREA va trebui să plătească pentru ce a făcut.

În pământ ar trebui să intre de rușine Narcis COPCĂ, cel care a îngropat peste 10 milioane de euro, cel care și-a angajat firme prietene pentru lucrări de renovare la spital, cel care a mințit, a amenințat și a calomniat Eurotransplant, AKH Viena și medicii care ne puteau salva frații. Narcis COPCĂ va trebui să plătească pentru ce a făcut”, a susținut Vlad Voiculescu, care l-a acuzat și pe șeful Agenției Naționale de Transplant, Victor Zota „şi toată gaşca de domni de la Agenţia Naţională de Transplant, cu toate titlurile lor universitare, care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria şi au blocat atâţia ani intrarea României în Eurotransplant”.

Primarul Capitalei l-a amenințat apoi că îl va da în judecată și l-a acuzat că transmite informații neadevărate. 

„Ca să se realizeze o operaţie de transplant, fie că este renal, pulmonar sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinite câteva condiţii. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătăţii care are business în domeniul sănătăţii. 

Eu nu pot să-i urez succes pentru că îşi face campanie electorală cu sănătatea românilor şi se joacă, practic, cu informaţii neadevărate pe care le exprimă în spaţiul public şi din nefericire ele sunt preluate. A fost şi la câteva posturi de televiziune, dar a fost demontat în tot ceea ce a afirmat de către managerul Spitalului Sf. Maria, de domnul doctor Copcă, pentru că nu se pot realiza operaţii decât dacă există bolnavul şi donatorul sau organul donat (...) Dezmint tot ceea ce exprimă în spaţiul public fostul ministru al Sănătăţii, care face acuzaţii nefondate. Îi transmit din nou că ne vom vedea în instanţă pentru că nu se poate juca la nesfâşit de dragul unei cariere politice pe care şi-o doreşte fulminantă, dar ea nu poate fi construită pe minciună”, susţine Gabriela Firea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu il apreciez mult pe Vlad Voiculescu , nu stiu cum are taria sa se lupte cu animalele astea. In general una din problemele mari in Romania este perpetuarea calomniei si miniciunii fara sa exsite un cadru legislativ care sa limiteze acest dezastru. Cred ca asta ar fi una din primele 5 prioritati pentru un legislativ normal la cap , pentru ca asa s-ar curata societatea de mincinosi , manipulatori si calomniatori.
  • Like 1
 • Banuiesc ca Vlad Voiculescu nu are temei / nu poate sa o dea in judecata pe madamfireadinvarania pentru cele expuse de dansul. Dar invers se poate, ca madama are onoarea (ma rog, ceva de genul) avariata. Pai eventualul proces ar trebui privit ca o oportunitate. Nu, nu pentru madamfireadelaprimarie. Parerea mea.
  • Like 0
 • Câtă ipocrizie la unii comentatori sportivi și nu numai, ce se miră că "politicul" se amestecă în tot ce mișcă-n țara asta, inclusiv în alegerea președintelui FRF. Măi fariseilor, te angajează cineva gropar la cimitirul "Viață veșnică" până ce administratorul cimitirului, om de bază în PSD, nu te "citește", să afle cu cine ai votat la ultimele alegeri ?
  • Like 0
 • IM check icon
  Poate reușește cineva s-o lecuiască pe Dna. Firea de mania de a amenința pe toată lumea cu darea în judecată și chiar de obiceiul de a da în judecată pe toți cei care o contrazic.
  Îi doresc succes dlui. Vlad Voiculescu.
  • Like 1


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult