Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vlad Voiculescu, după ce primarul Capitalei l-a amenințat că îl dă în judecată: „Gabriela Firea are o problemă cu faptul că spun adevărul”

„Peste 10 milioane de euro cheltuiţi fără nicio justificare reală. 1,5 ani fără niciun transplant de plămâni într-un centru acreditat despre care dânsa pretindea că poate face transplant „de mâine dimineaţă”. NICIUNUL! ZECI de familii nenorocite de nişte inconştienţi. Gabriela Firea nu are o problemă cu asta, are o problemă cu faptul că spun eu adevărul”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook, după ce primarul Capitalei Gabriela Firea l-a acuzat că „își face campanie electorală cu sănătatea românilor” și l-a amenințat că îl dă în judecată.

Schimbul de declarații a început după ce fostul ministru al Sănătății a scris marți despre o fetiță bolnavă de fibroză chistică în vârstă de opt ani căreia clinica AKH din Viena i-a anulat transplatul care ar fi putut să o salveze. „De ce? Pentru că s-a născut și locuiește în locul greșit”, a scris Vlad Voiculescu. 

Acesta i-a acuzat pe Gabriela Firea și pe Narcis Copcă, directorul spitalului Sfânta Maria, pentru decizia AKH de a limita accesul pacienților români la transplant. 

„În pământ ar trebui să intre de rușine Gabriela FIREA, cea care a coordonat atacul împotriva celor care au arătat adevărul și împotriva AKH Viena în 2016. Acest atac și refuzul AKH Viena de a mai primi fără nicio limitare pacienți români care a urmat i-a costat pe zeci de români viața. Gabriela FIREA va trebui să plătească pentru ce a făcut.

În pământ ar trebui să intre de rușine Narcis COPCĂ, cel care a îngropat peste 10 milioane de euro, cel care și-a angajat firme prietene pentru lucrări de renovare la spital, cel care a mințit, a amenințat și a calomniat Eurotransplant, AKH Viena și medicii care ne puteau salva frații. Narcis COPCĂ va trebui să plătească pentru ce a făcut”, a susținut Vlad Voiculescu, care l-a acuzat și pe șeful Agenției Naționale de Transplant, Victor Zota „şi toată gaşca de domni de la Agenţia Naţională de Transplant, cu toate titlurile lor universitare, care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria şi au blocat atâţia ani intrarea României în Eurotransplant”.

Primarul Capitalei l-a amenințat apoi că îl va da în judecată și l-a acuzat că transmite informații neadevărate. 

„Ca să se realizeze o operaţie de transplant, fie că este renal, pulmonar sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinite câteva condiţii. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătăţii care are business în domeniul sănătăţii. 

Eu nu pot să-i urez succes pentru că îşi face campanie electorală cu sănătatea românilor şi se joacă, practic, cu informaţii neadevărate pe care le exprimă în spaţiul public şi din nefericire ele sunt preluate. A fost şi la câteva posturi de televiziune, dar a fost demontat în tot ceea ce a afirmat de către managerul Spitalului Sf. Maria, de domnul doctor Copcă, pentru că nu se pot realiza operaţii decât dacă există bolnavul şi donatorul sau organul donat (...) Dezmint tot ceea ce exprimă în spaţiul public fostul ministru al Sănătăţii, care face acuzaţii nefondate. Îi transmit din nou că ne vom vedea în instanţă pentru că nu se poate juca la nesfâşit de dragul unei cariere politice pe care şi-o doreşte fulminantă, dar ea nu poate fi construită pe minciună”, susţine Gabriela Firea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Eu il apreciez mult pe Vlad Voiculescu , nu stiu cum are taria sa se lupte cu animalele astea. In general una din problemele mari in Romania este perpetuarea calomniei si miniciunii fara sa exsite un cadru legislativ care sa limiteze acest dezastru. Cred ca asta ar fi una din primele 5 prioritati pentru un legislativ normal la cap , pentru ca asa s-ar curata societatea de mincinosi , manipulatori si calomniatori.
  • Like 1
 • Banuiesc ca Vlad Voiculescu nu are temei / nu poate sa o dea in judecata pe madamfireadinvarania pentru cele expuse de dansul. Dar invers se poate, ca madama are onoarea (ma rog, ceva de genul) avariata. Pai eventualul proces ar trebui privit ca o oportunitate. Nu, nu pentru madamfireadelaprimarie. Parerea mea.
  • Like 0
 • Câtă ipocrizie la unii comentatori sportivi și nu numai, ce se miră că "politicul" se amestecă în tot ce mișcă-n țara asta, inclusiv în alegerea președintelui FRF. Măi fariseilor, te angajează cineva gropar la cimitirul "Viață veșnică" până ce administratorul cimitirului, om de bază în PSD, nu te "citește", să afle cu cine ai votat la ultimele alegeri ?
  • Like 0
 • IM check icon
  Poate reușește cineva s-o lecuiască pe Dna. Firea de mania de a amenința pe toată lumea cu darea în judecată și chiar de obiceiul de a da în judecată pe toți cei care o contrazic.
  Îi doresc succes dlui. Vlad Voiculescu.
  • Like 1


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult