Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Ministrul Bodog admite că în România nu se poate face transplant pulmonar. El confirmă astfel ce spunea anul trecut Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus, joi, că va aproba începerea programului de transplant pulmonar atunci când va fi convins că o astfel de intervenţie poate fi făcută în condiţii de siguranţă pentru pacienţi, potrivit News.ro.

„În situaţia în care vom fi convinşi de faptul că într-un centru din România se poate face transplant în condiţii de siguranţă pentru pacient, nu am absolut nicio problemă să deschid programul pentru acel spital. Dar atât timp cât nu am toate elementele şi ANT nu mi-a dat toate elementele pe care le-am solicitat, nu pot să vă dau un răspuns la această întrebare. Ceea ce vă pot spune public este că voi avea întâlniri săptămâna viitoare cu toţi specialiştii în domeniu pe acest subiect şi vom lua o decizie", a afirmat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Acesta confirmă astfel ce spunea anul trecut fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Astăzi, ministrul PSD al Sănătății dr. Florian Bodog a declarat că «centrul de transplant pulmonar nu are toate elementele pentru a funcţiona şi încă nu se poate face un transplant în condiţii de siguranţă pentru pacient» (aici bit.ly/2nsA97U). Exact ce spuneam eu anul trecut. Niciun om responsabil nu ar putea vreodată spune altceva. Iar domnul ministru Bodog a dat astăzi dovadă de responsabilitate!”, scrie pe Facebook fostul ministru, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu amintește că în campania electorală de anul trecut a fost acuzat de primarul Gabriela Firea și managerul Spitalului Sf. Maria, Narcis Copca, că ar fi blocat transplantul de plămâni în România și că ar fi „vândut organele românilor către străini".

În plus, împotriva lui a fost făcută o plângere penală pentru „abuz în serviciu”.

Postarea pe Facebook a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu:

„Una dintre campaniile cele mai murdare în campania electorală a fost aceea a doamnei primar Gabriela FIREA alături de ilustrul manager de spital numit Narcis COPCA.

Cei doi m-au acuzat de crimă pentru ca aș fi blocat transplantul de plămâni în România, că aș fi „vândut organele românilor către străini", și alte mizerii inimaginabile. O campanie de calomniere orchestrată, marca PSD.

O campanie mizerabilă și iresponsabilă care a inclus

- o plângere penală împotriva mea! („Abuz în serviciu! Sic!" - goo.gl/hCLI7N)

- amenințări împotriva experților în transplant pulmonar din rețeaua Eurotransplant pe care îi invitasem pentru o vizită colegială în România!

- decapitarea Corpului de Control al MS imediat după preluarea mandatului și anularea controlului Corpului de Control al MS imediat după preluarea mandatului!

Investiția de peste 10 milioane de euro din banii contribuabililor de la spitalul Sf. Maria care nu a adus nici măcar îndeplinirea criteriilor de bază pentru acreditare nu a fost niciodată verificată!

Astăzi, ministrul PSD al Sănătății Dr. Florian Bodog a declarat că „centrul de transplant pulmonar nu are toate elementele pentru a funcţiona şi încă nu se poate face un transplant în condiţii de siguranţă pentru pacient" (aici bit.ly/2nsA97U). Exact ce spuneam eu anul trecut. Niciun om responsabil nu ar putea vreodată spune altceva. Iar domnul ministru Bodog a dat astăzi dovada de responsabilitate!

Sănătatea nu are culoare politica iar viața omului este sfântă. Iar doamna FIREA ar trebui să știe că atunci când nu mai ai nimic sfânt, nici închinatul la televizor, nici icoanele din birou, nici luminițele de Paști nu înseamnă absolut nimic.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Desi se stie ca sacalul femela, Fiara PSDista, e doar una din nenumaratele maini cu care nemernicii rosii fura de sting, si una dintre cele mai spurcate guri ale hidrei rosii, e tot primar si nu in puscarie. Vina e a noastra, ca parte dintre noi i-am votat si ceilalti nu ne-am dus la vot. Iar acum, strada e goala. Merge si asa. . Suntem idioti ?
    • Like 0
  • Sa-i puna cineva lui FIREA o COPCA pe gura sa nu mai debiteze tot felul de prosti!
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult