Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

„- Sunt bulversat în dimineața asta, am visat aur azi-noapte…” „- Și ce-i cu asta?” „- Și am întrebat AI-ul ce înseamnă visul ăsta…” Când inteligența artificială dă cu ghiocul

AI - laptop - Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

Foto: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia

Dacă romanii despicau găinile sau boii ca să citească în mațele lor voința zeilor despre războiul la care aveau să meargă; dacă Romulus și Remus s-au uitat pe cer ca să vadă care dintre ei va descoperi cei mai mulți vulturi pentru a decide soarta Romei; dacă până mai zilele trecute cei care voiau să afle viitorul mergeau la câte-un popă să li se „deschidă cartea” sau la vreo țigancă să le gâcească-n cărți sau palmă... ei bine, deja toate astea devin istorie.

Mai ieri vorbesc cu un amic și-mi zice:

- Man, sunt bulversat în dimineața asta...

– De ce? Ce s-a întâmplat?

– Am visat mult aur astă noapte.

– Na belea. Ei, și? Ce-i cu asta?…

- …Monede și-un lingou pe care scria un milion.

- :)

- Am întrebat AI (Inteligența artificială) ce e cu asta și mi-a zis că-i de bine. Partea proastă e că m-am uitat în portofel și e gol. Gata, mă îmbrac și mă duc la muncă, poate fac și eu un ban azi.

Astăzi, nu, dar nu peste mult timp, cine știe, oamenii se vor ruga la AI.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult