Sari la continut
Republica
Comunicare

Ce ne spune Vlad (16 ani) nouă, „bătrânilor” care ne temem de ChatGPT: „Bunica a fost profesoară de română, iar când a apărut Word-ul, care, cum știm, are auto-corect, considera că să folosești Word-ul înseamnă să trișezi. Așa e azi cu ChatGPT”

Vlad Faranga

Am avut nenumărate discuții despre inteligența artificială și tehnologiile viitorului cu colegii mei de la Societatea Omului Sănătos. Generația mea și a celor mai în vârstă decât mine a dat-o puternic cu etica, pierderea joburilor și moartea umanității. E clar că generațiile noastre înoată într-un ocean de frici și incertitudini, atunci când vine vorba de viitor. Dar ce am vrut neapărat să aflu este ce crede viitorul despre viitor.

Așa că am vorbit despre cum e să fii adolescent în zorii Inteligenței Artificiale (I.A.) cu Vlad Niculaie Faranga - un tânăr super cool, de 16 ani, elev la liceul german din București.

Ideile principale ale interviului:

  • Bunica mea a fost profesoară de limba română, iar atunci când a apărut Word-ul, care așa cum știm are auto-corect, considera că să folosești Word-ul înseamnă să trișezi. Așa se întâmplă și astăzi cu ChatGPT.
  • ChatGPT este o unealtă de structurare a ideilor. Obține informația, o filtrează și apoi o structurează într-o formă normală. Se poate comunica cu el natural și înțelege foarte bine contextul în care îi pui întrebarea, astfel poate să-ți dea un răspuns foarte rapid și foarte precis despre ceea ce ai nevoie. ChatGPT este creat să fie un fel de bibliotecar care vine și-ți aduce cartea de care ai nevoie, îți dă direct informația.
  • Odată cu dezvoltarea inteligenței artificiale, școlile se vor concentra mai mult pe gândire critică și pe analizarea informației date de roboți, decât pe deducerea informației de la sine. Inteligența artificială va fi o unealtă cu care va trebui să învățăm să lucrăm în viitor, însă va fi mult mai greu să poți distinge între un om și un AI decât este acum, poate chiar aproape imposibil.
  • Am ajuns la punctul în care avem calculatoare care sunt de mărimea unui bob de orez, chiar mai mici. AI-urile vor deveni din ce în ce mai ușor de folosit, din ce în ce mai inteligente, sperăm să nu scape de sub control.
  • Când vine vorba despre inteligența artificială cred că trebuie să știi ce să întrebi. I.A. îți poate da răspunsuri foarte bune, foarte elaborate, doar că tu trebuie să fii cel care să-i dea pontul și apoi să știi să filtrezi în mintea ta lucrurile pe care ți le dă, pentru că așa cum am spus mai devreme, unele pot fi greșite. Trebuie să ai un anumit nivel de gândire critică când lucrezi cu inteligența artificială.

ChatGPT a devenit foarte popular în ultimul timp, ca instrument pentru a răspunde la întrebări și a oferi informații. Care crezi că sunt principalele motive ale creșterii sale în popularitate?

Înainte de ChatGPT a mai existat un predecesor, numit GPT-3 care stă la baza acestui ChatGPT. Problema cu el este că era o unealtă foarte tehnică, destul de greu de lucrat cu ea. Pe când ChatGPT-ul de astăzi, cum scrie și în fișa de cercetare de la OpenAI, este făcut să înțeleagă un limbaj natural, este un fel de Siri, Alexa. Acesta a fost appeal-ul lui, faptul că se poate comunica cu el natural și înțelege foarte bine contextul în care îi pui o întrebare, astfel poate să-ți dea un răspuns foarte rapid și foarte precis despre ceea ce vrei tu. Personal am auzit prima dată de acest GPT-3 cam prin primăvara anului trecut, am zis să-l încerc și într-adevăr era mult mai rudimentar decât ceea ce avem acum, adică nu pot să-i spun, de exemplu, să-mi structureze idei foarte complicate, pur și simplu puteai să-l întrebi niște lucruri, dar nu era ChatGPT-ul de astăzi, nu era atât de incredibil. 

ChatGPT a fost utilizat într-o varietate de contexte, inclusiv în educație și cercetare. Care consideri că sunt principalele avantaje ale utilizării ChatGPT în aceste contexte și există vrun dezavantaj potențial?

După părerea mea, ChatGPT este o unealtă de structurare a ideilor. Ia informația, o filtrează și apoi o structurează într-o formă normală și acest lucru, cred eu, îi ajută foarte mult pe elevi, pe studenți să-și structureze ideile. Desigur, acum cu toții știm poveștile cu elevii care folosesc ChatGPT să-și facă tema la română sau la istorie. Trebuie să recunosc că și pe mine m-a ajutat să-mi fac teme, nu spun că am copiat direct, dar ajută foarte mult, mai ales când vrei să cauți o informație care e greu de găsit pe internet și pot da și un exemplu concret. Cu câteva săptămâni în urmă, a trebuit să caut o temă la istorie despre hotelurile din București la finalul secolului al nouăsprezecelea și am găsit Hotel Continental, Hotel Capșa, doar că nu prea găseam pe Google prea multe informații și m-am gândit să-l pun pe ChatGPT să-mi spună ce făcea hotelurile respective atât de speciale și mi-a dat o listă foarte frumoasă cu tot ceea ce aveau ele, chiar și cu cât costau în banii de pe vremea aceea. Deci ajută foarte mult la structurarea ideilor și la a găsi informații care să te ajute. Eu cred că acesta este scopul lui, nu să îl folosești pur și simplu pentru a frauda și copia de la el. Voiam să spun că ChatGPT nu este perfect, modul în care a fost făcut, a fost antrenat pe date, foarte multe date, mii de terabytes, doar că training-ul acestui modul s-a terminat prin 2021. Informația generală este acolo, dar dacă îl întrebi de teme foarte noi sau despre descoperiri recente nu va știi ce sunt acele lucruri, însă poate ai văzut că Bing are acum o formă de GPT care este conectată live la internet, dar nu am apucat să-l folosesc prea mult, am văzut că știe să facă sinteze cu tot cu link-uri, cu poze, foarte interesant. 

Unii oameni au ridicat preocupări că ChatGPT ar putea duce la o scădere a abilităților de gândire critică, deoarece oamenii s-ar putea baza prea mult pe răspunsurile generate de inteligența artificială. Care este opinia ta cu privire la acest lucru?

Eu cred că trebuie să știi ce să-l întrebi. El îți poate da răspunsuri foarte bune, foarte elaborate, doar că tu trebuie să fii cel care să-i dea pontul și apoi să știi să filtrezi în mintea ta lucrurile pe care ți le dă, pentru că așa cum am spus mai devreme unele pot fi greșite. Trebuie să ai un anumit nivel de gândire critică când lucrezi cu inteligența artificială de genul acesta, să știi ce să îl întrebi, adică până la urmă tot de la tine începe. Trebuie să știi cum să interacționezi cu el. 

Cum crezi că ChatGPT va schimba modul în care oamenii învață și accesează informații și ce implicări ar putea avea acest lucru pentru viitorul educației?

Bunica mea înainte de a intra la pensie, a fost profesoară de limba română cam până prin anii '90. Mi-a spus mama că ea atunci când își făcea primele eseuri, le făcea la calculator și avea Word pe el. Știi că Word-ul îți corectează greșelile de scriere, gramaticale, acordurile. Bunica spunea că este trișare. Acum toată lumea își face temele cu Word, nici măcar nu îl mai vedem ca pe un mod de a trișa este pur și simplu un alt mod de a scrie lucrarea. Înapoi la ChatGPT, îl văd ca un fel middle între tine și informație. Până acum aveam Google care este pur și simplu informație, tu cauți ceva și apoi tu o filtrezi singur. ChatGPT filtrează informația, este treaba lui, desigur nu o face mereu perfect, adică modul în care este antrenat este posibil să aibă foarte multe bias-uri mai ales când îl întrebi chestii bazate pe politică, e în general foarte bias pe un spectru politic. Dar da, va schimba modul în care lumea accesează informația, pur și simplu, prin felul lui de-a fi și cum îl folosim în școli. Odată cu introducerea inteligenței artificiale în tot, eu cred că școlile se vor concentra mai mult pe gândire critică și pe analizarea informației date de roboți decât pe deducerea informației de la sine, nu spun că acesta este un lucru rău, probabil că vor fi ambele amestecate. Cred că în viitor să poți distinge între un om și un AI va fi mult mai greu decât este acum, poate chiar aproape imposibil, doar că va fi nevoie să faci lucrul acesta pentru că AI poate fi folosit pentru foarte mult bine, dar poate fi folosit și pentru foarte mult rău, pentru informație falsă, pentru foarte multe lucruri. Am citit recent un articol că INVIDA a avut o predicție că în următorii zece ani vom avea modele ca și ChatGPT de aproape un milion de ori mai puternice decât le avem acum. Lumea, că vrea sau nu, va trebui să învețe să se descurce cu ele, pentru că așa merg lucrurile, la fel cum ne-am învățat cu internetul va trebui să ne învățăm și cu AI-ul. 

ChatGPT a fost utilizat pentru a genera conținut scris cum ar fi articole de știri și eseuri. Care sunt implicațiile esențiale ale acestui lucru pentru domeniul jurnalismului?

Depinde foarte mult ce fel de jurnalism, dacă se referă mai mult la tipul știrilor de la ora opt, ChatGPT în forma pe care o avem acum nu va putea să o facă, pentru că lui i se oprește antrenamentul în 2021, nu este recent. Dar pentru articole, pentru analiză politică, ei nu au la momentul actual campaigns, dacă goal-ul articolului este să fie cât mai obiectiv posibil, cât mai analitic, nu știu dacă ChatGPT este cea mai bună alegere, încă mai este nevoie un pic de moderarea unui om. Acum dacă ne referim mai mult la știri din acestea așa foarte dramatice, senzaționale sigur că poate să scrie așa ceva, dar dacă căutăm idei inovative, momentan nu. Totuși suntem încă la început, nu văd de ce nu ar putea să o facă în viitor, doar că mai are de lucru la capitolul acesta.

Unii oamenii au sugerat că ChatGPT ar putea înlocui în cele din urmă reprezentații umani din serviciile de asistență pentru clienți. Este avantajos să folosim inteligența artificială în serviciile de asistență pentru clienți și ce rol crezi că vor continua să joace oamenii în acest domeniu?

Sigur. Cred că din anii '70 avem roboți de telefon cu care vorbești „Pentru a suna la call-center apăsați tasta 1”. AI-ul este folosit și acum în ceea ce privește relațiile cu clientul, nu la telefon cu clientul, doar că pentru toată logistica, toate finanțele, există deja un program care asta face - folosește inteligența artificială pentru a gestiona toată informația care vine, toate datele. 

Avem deja Siri, Alexa, care sunt bune, nu sunt făcute să ai o conversație cu ele ci sunt făcute în esență să-ți controlezi telefonul cu vocea. Doar că sunt deja unii oameni,  destul de deștepți sau nebuni care au făcut nu doar smart-stickere cu ceea ce se vede prin ele, care funcționează ca și ChatGPT, apoi mai pui o voce din aceea. În esență este ChatGPT în care folosești vocea. Au făcut roboți umanoizi cu ChatGPT care sunt un pic înfricoșători, nu neapărat modul în care arată, ci în modul în care comunică. Dacă mai arată și a oameni, linia e cam subțire, nu-ți prea mai dai seama. Pentru probleme foarte, foarte specifice cred că un om ar fi mai bun, dar aș vedea cum ai putea să folosești inteligența artificială în așa ceva. 

ChatGPT are potențialul de a democratiza accesul la informații prin furnizarea de răspunsuri instantanee la o gamă largă de întrebări. Cum crezi că această tehnologie poate împuternici indivizi și comunități. Ce impact poate avea acest lucru asupra societății în general?

Noi avem și acum, mai mult sau mai puțin acces la informație. Sigur, nu se întâmplă în toate țările acest lucru. Avem Google, avem acces la 99% din toată informația umanității. Problema nu este însăși informația pe care o avem, ci cum o interpretăm și mulți oameni o interpretează greșit, din păcate. Este ca o bibliotecă imensă unde ai atât de multă informație, încât nici nu știi de unde să începi, unde să cauți. ChatGPT este creat să fie un fel de bibliotecar care vine și-ți aduce direct cartea, îți dă direct informația. Eu văd să avem în mai puțin de zece ani inteligența artificială în forma ChatGPT peste tot, la agenții de turism, în telefon, chiar roboți, nu știu, îmi imaginez și eu. Doar că la fel cum am avut prima dată internetul, apoi Google, apoi telefoanele și inteligența artificială va fi un lucru normal din viața noastră și nu doar ChatGPT. Există AI care deja generează imagini, cu care m-am jucat foarte mult și de fiecare dată mă lasă cu gura căscată, există AI care face muzică, care poate să facă modele 3D. Inteligența artificială va fi o unealtă cu care va trebui să învățăm să lucrăm în viitor este „a tool for the masses”. Am citit o statistică interesantă - internetului i-a luat vreo douăzeci și ceva de ani să ajungă la un milion de utilizatori, celor de la Facebook vreo doi ani, celor de la Instagram, mai puțin, până într-un an, ChatGPT-ului i-a luat o lună și jumătate. E inevitabil, cu cât progresul devine mai ușor, cu atât mai multă lume o să vrea să vadă care-i treaba. Alte AI-uri, tot de la OpenAI, cum ar fi „DALL·E” cel care generează imagini, nu este atât de ușor de folosit, are tot un limbaj natural, îi spui generează-mi o pictură cu o vulpe în stilul lui Vincent Van Gogh și o face, doar că trebuie să-i dai foarte multe detalii ca să funcționeze clar. Față de ChatGPT, care poate să deducă ce ai vrea tu să afli, DALL·E sau Stable Diffusion sau oricare nu pot face acest lucru. Trebuie să le dai cuvintele specifice, trebuie să fii foarte clar, foarte concret, pentru că ele nu sunt făcute să interpreteze conceptual cum este ChatGPT pur și simplu să înțeleagă o imagine cu aia și asta este tot. 

În cele din urmă, uitându-ne spre viitor, ce crezi că vor aduce cele mai interesante dezvoltări pentru ChatGPT și alte sisteme de inteligență artificială asemănătoare? Care crezi că va fi impactul pe termen lung al acestor tehnologii?

Puterea de procesare, adică în termeni fizici, în procesoare, în calculatoare, de la an la an devine din ce în ce mai puternică. Am ajuns la punctul în care avem calculatoare care sunt de mărimea unui bob de orez, chiar mai mici care sunt microcipuri în esență, puse împreună fac un calculator mai puternic, cam așa funcționează telefoanele, calculatoarele, tot. În ceea ce privește AI-urile, tot ce se poate întâmpla acum este să devină din ce în ce mai ușor de folosit, din ce în ce mai inteligente, sperăm noi că nu scapă de sub control. Problema pe care am observat-o cu ChatGPT este că el știe să interpreteze informații, însă nu am ajuns la punctul în care să o înțeleagă conștient. Tu îi spui „Poveste de copii despre urși panda” se uită în informația pe care o are și vede povești de copii, urși panda le combină și îți dă ceva în esență foarte combinat „Poveste de copii despre un panda care zburdă pe câmpie”. Însă el nu știe ce este un panda, nu știe ce este o câmpie, știe doar să le pună împreună. Dacă el mi-a dat acele hoteluri, nu știe ce e Hotelul Capșa, nu știe ce e Bucureștiul, nu știe ce e secolul al nouăsprezecelea, doar se uită și-ți dă. E o formă de a rescrie informațiile, atât știe să facă momentan. AI-ul încă nu are discernământ. Am văzut un clip pe youtube, un român care i-a cerut lui GPT-3 să îi dea o listă cu rețeta unei bombe sau a unui drog și i-a dat-o fără niciun semn de întrebare, pur și simplu tot, fiecare pas cum să faci bombe, droguri. Momentan acest aspect poate fi rezolvat doar cu moderație, cel îl înveți și ce nu. Acesta este singurul mod în care noi, cred eu, știm să îl oprim din a da asemenea răspunsuri, nu are încă discernământ cum avem noi. Probabil că noi ca oameni putem afla cum se face o bombă, doar că nu vrem să facem acest lucru, pentru că avem discernământ. Ne gândim că acesta este un lucru rău, nu avem de ce să știm așa ceva, însă el nu știe, l-ai întrebat îți dă informația, l-ai întrebat, el îți răspunde.

În concluzie, am discutat despre importanța și implicațiile tehnologiei AI cu accent pe ChatGPT, am explorat avantajele și dezavantajele folosirii tale în domenii diverse precum educația, cercetarea și jurnalismul. De asemenea, am discutat despre felul în care ChatGPT poate influența modul în care oamenii învață și accesează informațiile, despre posibilitatea ca această tehnologie să afecteze gândirea critică a indivizilor. În final am concluzionat că ChatGPT și AI-ul în general au potențialul de-a aduce beneficii semnificative în multe domenii și că este important să continuăm să explorăm aceste posibilități într-un mod responsabil și echitabil.

Începând de la jumătatea lunii iunie, platforma habits.republica.ro a pus la dispoziția cititorilor un buton care le permite să consume articolele preferate cu ecranul pe modul întunecat. Implementarea acestei funcționalități este o etapă din proiectul editorial realizat împreună cu partenerii de la YOXO.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Obține informația, o filtrează și apoi o structurează într-o formă normală." - daca asta ti se pare un miracol, inseamna ca nu esti capabil singur sa faci acest lucru...
    Si nu e ceva nou... de multi ani constat ca prea multa lume nu este capabila nici macar sa intrebe pe Google intr-un mod corect pentru a obtine rezultate relevante... si apoi se plang ca internetul dezinformeaza...
    • Like 0
  • Ronin47 check icon
    Apariția acesti ChatGPT,este punctul de NO Return in ceea ce va însemna începutul - sfârșitului umanității!!! Că ne place sau nu să credem asta,dar asta va fi realitatea! In prostia și ignoranța noastră am creat și implementat ceva ce Intr- o bună zi va Conștientiza/ procesa ideea cum că e îndeajuns de inteligenta pentru a înlocui omul ,pe care îl consideră,deja,un parazit al acestei planete ( vezi ultima experiență cu mai noul ChatBOT,in urma cu 2 săptămâni!!!) . I sa dat că proiect sa creeze un plan , o viziune,idee ,de cum ar distruge umanitatea! Deci cam ceea ce am văzut în filmul Terminatorul cu Arnold Schwarzenegger, începe să se întrevadă încet dar sigur! Ceea ce ați făcut, nu mai poate fi șters,întors!!! Doar cine e orb nu poate vedea direcția și unde se va ajunge! Serios, trebuie să întreb un puști de 16 ani ce se va întâmpla și cere sunt repercusiunile acestui an de cotitură 2023? El cel care e învățat să trăiască doar pe baza aplicațiilor și a realități virtuale? Serios? Treziți- va la realitatea! Asta e finalul!
    • Like 2
  • MC Somi check icon
    Mare înțelepciune trebuie sa dețină la această vârstă!
    • Like 3
  • Valentin check icon
    GPT este un acronim pentru Generative Pretrained Transformer (Language). Capacitatea lui stă în antrenamentul pe care i se face. Limba română este o limbă marginală față de engleză, deci e clar că programul va fi deficitar în zona unor limbi pentru care găsește texte mai puține. Sunt mai mulți roboți conversaționali, cum ar fi Replika. Chat este doar unul din multele motoare de tip GPT. Este generația a III-a. Generația a IV-a va putea vedea, adică își va procura informația și din fotografii, nu doar din texte.
    • Like 1
  • ion check icon
    o sa fie paradisul plagiatorilor si sursa de cunostinte a " omului nou ".......
    • Like 3
    • @ ion
      Rucs Rucs check icon
      Da, insa plagieri de lucrari de scoala generala si liceu. De la licenta incolo, m-as mira sa poata fi folosit (doar daca proful respectiv nu e f indulgent sau foarte nepasator). Este o sursa de platitudini, de locuri comune si se vede ca nu poate inchega o analiza mai solida, cu un punct de plecare si o concluzie. Este mozaicat, amestecat; rezulta diferente de stil (paragrafe cu stil diferit) de la diferenta de surse pe care le recompune etc. Bref, merge la limita pt o lucrare predata profei de romana la clasa a noua. Mai departe...
      • Like 2
  • Rucs Rucs check icon
    Autocorrectul Nu corectează greșelile de scriere. Mi se pare firesc ca bunica să nu o știe, dar nici nepotul? Funcția autocorrect te poate ajuta la greșeli evidente, grosiere de tastare sau la forme inexistente, când ai scris, de pildă, "alcol", "dinou", "umpic", "înneacă", pentru că recunoaște că nu sunt cuvinte în română. Dar acolo unde ai dublete, nu știe ce să aleagă - Fată/față, copii/copiii, proprii/propriii, sa/să/s-a, ca/că/c-a, la/l-a. Pleonasmele nu le identifică, repetițiile, redundanța, la nivel de frazare - nici atât. Deci dacă, prin analogie, chatgpt ne va ajuta tot atât, ne-am lămurit.
    • Like 5
    • @ Rucs
      Valentin check icon
      GPT (Generative Pretrained Transformer Language) nu este autocorrect. Modul de construcție și operare este complet diferit, așa că analogia e total nepotrivită. Faptul că GPT-ul actual este mai puțin antrenat pe limbă română constă în faptul că există material mai mult în limbile de circulație internațională. Sistemul este mai antrenat pe aceste limbi, dar lucrurile pot evolua rapid.
      • Like 1
  • Marta check icon
    Mult prea lung articolul, nu am reușit să îl parcurg. În primul rând, școlile din România nu au ținut pasul nici cu schimbările de până acum, așa că NU "se vor concentra mai mult pe gândire critică" doar pentru că a apărut o nouă unealtă.

    Presupunerea că toată lumea își scrie lucrările folosindu-se de autocorrect-ul de la Word mă amuză întrucâtva. Sunt și oameni care scriu CORECT, așa că nu au nevoie să le corecteze wordul nimic. Tot așa cum sunt și oameni care știu să traducă rapid un text și să prelucreze propria traducere, și nu trebuie să folosească Google translate. Ăsta este un comentariu pe care l-am auzit de vreo două, trei ori la tinerii traducători, că toată lumea traduce cu google translate și apoi corectează. În ruptul capului nu aș lăsa google translate să aleagă ce cuvinte consideră, ca apoi să presupun eu înțelesul inițial și să revizuiesc.

    Pe de altă parte, așa cum nu toată lumea folosește astăzi word, excel, Google translate, și faptul că ele există nu înseamnă că toți sunt buni la scris, la calcule sau la traduceri, tot astfel nu toți vor folosi în viitor ChatGPT. Îl vor folosi și pe acesta doar anumite persoane care deja lucrează sau studiază într-un domeniu. Dar pe termen lung, cu siguranță oamenii vor pierde exercițiul gânditului, al tradusului, al calculatului în minte, al memorării etc
    • Like 2
    • @ Marta
      Valentin check icon
      Aceste instrumente au o anumită proporție de eficiență pe zonele de limbă folosită. Pe limbile de circulație internațională sunt mai eficiente. Cât despre calculatul în minte, mă amuză, pentru că acesta este ca și dispărut.
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult