Sari la continut
alt

Cristi Mercheacheck icon

Cristi Merchea a lucrat la publicațiile „Viitorul”, „Glasul Tineretului” și revista „Expres”. În 1992 a emigrat în Germania, ulterior în Italia. Din august 2019 locuiește cu familia la Londra. În 2013 a fondat la Roma publicația „Emigrantul” (inițial emigrantul.it apoi www.emigrantul.ro) dedicată românilor din Peninsulă și nu numai. Multe din materiale au avut zeci de mii de cititori, motiv pentru care, cu cele mai citite dintre ele, în special povești și poezii ale celor imigrați, a publicat volumul „Dulce și amar - condamnați la străinătate”, cu 85 de povestiri și poezii ale 30 de autori din 5 țări. În prezent lucrează la un al doilea volum.

Este autorul volumului „Frige-rachiu”, o poveste ambientată într-un sat de munte, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și co-autor, alături de Doina Mustățea, al volumului de povestiri „Noi suntem români”. 


Articole publicate check icon

croissant - Foto: Getty Images

Anul trecut am redescoperit, pe una din paginile fixate cu pioneze (de-acum ruginite), croasantul, cornul occidental. Ce minunăție! Ce dorințe spre altă lume îmi deschiseseră vederea acelui croasant frumos, crocant, rafinat în realizare, pe care ne gândeam noi că-l mănâncă dimineața cu ceai cei din Paris. Foto: Getty Images

Citește mai mult